Darált háztartási kekszet tehetek a gyümölcshöz? Tehát olyat, ami előre le van darálva, amiből a kókuszgolyót is készítjük? Bocsi a buta kérdésért.
Én nem adnám a gyerekemnek egyrészt a rengeteg cukor miatt, másrészt mert a kálium-szulfit és a kén-dioxid allergiás reakciót válthat ki az arra érzékeny egyénekből.
Tegyél inkább hétgabonás pépet a gyümölcshöz, nem kell elrontani az ízérzékét cukros dolgokkal, fog még eleget kapni azt is.
Köszönöm a válaszokat! Pont hogy a gyerekorvosunk ajánlotta a sima háztartási kekszet. 7 hónapos a babám, eddig Milumil 7 gabonás pépet kapott, de a doki azt mondta, hogy helyette adjak kekszet, az jobb a glutén miatt. Én is csodálkoztam egyébként. Azt mondta, hogy reszeljek 1-2 db háztartási kekszet a gyümölcspéphez.
Ezért kérdeztem, hogy lehet-e darált kekszet használni vagy reszelgessem a rendes kekszet.
Egyébként nem gondolom, hogy napi 1-2 keksz elrontaná a lányom ízérzékelését. Szereti a főzelékeket, gyümölcsöket, szépen eszi ezeket. Nem kap egészségtelen, cukros dolgot, szóval szerintem az a kis keksz gyümölccsel belefér.
Én babakekszet vettem baba korban, sokkal jobb az összetétel.
Ez a háztartási kekszé, nem babának való szerintem:
Összetevők:
búzaliszt, cukor, növényi zsír, térfogatnövelő szerek: (nátrium-hidrogén-karbonát, ammónium-hidrogén-karbonát), só, színezék (karamell), aroma, antioxidánsok:(borkősav, dikálium-diszulfit). Glutént és kén-dioxidot tartalmaz.
Mogyorót, földimogyorót, tojásport, tejport, szójalecitint is felhasználó üzemben készült.
A Te dolgod, de ne hari, akkor minek kérdezted meg? Akkor miért nem azt írod, hogy "adok darált kekszet a gyerekemnek, dícsérjetek meg, ugye jól csinálom?!"
A gyerekorvosodnak az elmondottak alapján halvány lila segédfogalma sincs, hogy mi az a hétgabonás pép...
"Kedves" 6-os válaszoló! Úgy gondolom, hogy én normálisan reagáltam a kommentedre, nem kellene így nekem esni. Nem kértem, hogy dicsérj meg. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, azt ad a gyerekének, amit akar. A dokink igen jó gyerekorvos, hidd el, tudja mit beszél. De nem célom, hogy meggyőzzelek.
Mennyivel vagyok rosszabb, mint az, aki 7-8 hónapos babáját krémtúróval és túrórudival tömi? Szerintem semennyivel sem rosszabb napi 1 háztartási keksz. Nem egy csomaggal adok neki, nem egész nap ezt rágcsálja, eszik egészséges, normális ételt. Nem értem a felháborodásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!