Más is kiborul néha? Van úgy, hogy összecsap minden a fejem fölött, úgy érzem nem győzök mindent egyszerre, rossz anyának érzem magam, mert emiatt türelmetlen vagyok a babámhoz.
kislányom 5 hós és mostanában is van még hoyg hasonlóan érzek néha de mostmár elég hamar összekapom magam.
A titok nyitja: nem szabana távolba nézni.Attól csak roszabb lesz.Ilyenkor rövid távú megvalósítható célt kell találni (értem ez alatt hogy na pl én most végre kivasalom azt a kis kupacot ami összegyűlt),erőt venni, megcsinálni, és attól a sikertől jobb lesz a kedv.
Nekem ez a módszer beválik...ha folyton csak a jövőbe néznék távolabb hoyg mi lesz velünk, mikro lesz pénzünk erre vagy arra, stb...akkor sose lenne jó kedvem.
15:21-es vagyok, még valami: GINZENG.
Mióta ginzenget iszok 5x több energiám van ami kihúz a rossz hangulatból is....több az energia több a siker...jobba a kedv.
(Tescoban 800ft körl lehet kapni ahol a vitaminok,pezsgőtabletták vannak)
Jó még a lycium is. "Lesz@rom tablettának" is hívjuk :-)))
De tényleg baromi nehéz, most kezdek mobilabb lenni a gyerkőccel, közben állandóan kapom a beszólást anyósomtól (aki pedig végtelenül rendes), hogy túl korai valami vagy épp túl késői (ugyanarra is képes hetente mást mondani).
Sajna egy telken lakunk...
Neked mennyi idős a babád? Az enyém 4 hónapos.
Na ja, ismerős.
Főzhetsz előre, vagy rendelj házhoz, esetleg nézz szét a környezetedben, hogy oviból vagy iskolából tudnátok-e hordani a kaját. Ez utóbbi helyeken rendes adagokat adnak, a futárcégek meg elég kicsi adagokat küldenek.
A babádat meg ültesd ki magaddal a konyhába, az enyém a pihenőszékben ül a konyhaasztalon és beszélgetünk, vagy csak simán nézi, amit csinálok (4 hónapos).
És tojd le a házimunkát, ha valami nincs kész, majd elkészül!
Segítséget nem tudsz kérni alkalmanként? Férjedtől vagy szülőktől, hogy mondjuk egy nap ki tudj takarítani egy hétre előre, addig meg valaki babázna a szobában nálatok.
Csak a szervezés oldhatja meg a kérdést. A lényegtelen dolgokat ki kell iktatni.
Ja,én vagyok a 4 hós kislány anyukája.
3 hónapos volt a lányom, amikor nálam is összecsaptak a hullámok, most másztam ki belőle.
Szard le a házimunkát, csak a muszáj dolgokat csináld meg, nekem 3 hétig állt a vasalni valóm, csak 1-1 darabot szedtem ki belőle.
Jó sokat sétáltam a gyerekkel meg egy másik anyukával, és intéztem dolgokat a városban a gyerkőccel.
Kimozdultam otthonról, ez segített.
De a kertemet ne nézd meg, iszonyúan néz ki, csupa gaz...
Viszont most már jobban vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!