Miért kell minden nap megfürdetni a babákat?
11/21 A kérdező kommentje:
Kedves manocska nem értem mit vagy úgy kiakadva, én is mindenkit felponoztam...
én abszolút nem értek egyet azzal, hogy ne fürdessünk mindennap, van olyan ismerősöm, akik így tettek, nem is alakult ki a napirend, most meg kezelhetetlen a gyerek, mert nem érti, mikor mi jön és miért.
attól, meg kicsit lefröcskölöm este, még nem lesz ekcémás.
szerintem nagyon fontos a napirend kialakításában és igen, azért ők is "koszolódnak", buknak, kakilnak, pisilnek, egész nap a pelusban a fenekük...stb. mellesleg a legtöbb baba baromira élvezi a pancsolást :)
2013. jún. 18. 06:56
Amig kicsi: nyakig szarosak,fejükre kenik a tejet/tápszert,pisisek és nekik se kellemes napokig állott fenékkel az élet,mellesleg meleg is van már.
Amikor nagyobb már:kúszik mindenfelé és ha takaritasz is,nem tudsz annyira,hogy a gyerek ne találjon meg mindent.
2013. jún. 18. 07:05
Egyrészt a rendszeresség miatt, hogy megszokja, hogy a fürdés után jön az alvás. Másrészt mindenkinek jól esik, ha a nap végén felfrissülhet, miért lenne ez másként egy kicsinél. Ebben a melegben pedig szerintem egyenesen vétek nem megfürdetni egy babát.
2013. jún. 18. 07:52
Egyszerű: mi is naponta fürdünk- jó esetben, persze van, aki felnőttként sem naponta fürdik. Ilyen melegben pláne jól esik nekem is egy frissítő zuhany. Higiénia miatt fontos, napirend miatt is. Amúgy a babák egy idő után másznak, kúsznak, térdelnek, összekenik magukat mindenféle dologgal, pl. kajával, szóval koszosak lesznek.
2013. jún. 18. 09:05
Már leírták előttem,hogy miért szükséges. Kérdező,én ebben a nagy melegben többször is lefürdetem a fiamat,mert ragad a teste,izzad mint' állat. Igaz,este pancsolhat a kádjában,napközben csak zuhanyzóval lefröcskölöm,de imádja :-) mindig sikongat,vigyorog,stb. Én nagyon sz.rul érezném magam,ha nem tudnék minden nap tusolni,a babák is szeretik a pancsolást! (elvégre 9 hónapig vízben vannak)
2013. jún. 18. 09:34
Osztrákoknál sem naponta történik a gyerekek fürdetése, a franciákat meg hagyjuk is :)
Amúgy nem kell, de nem is árt. Néha ha valaki kihagy 1-1 napot, nem fog történni semmi. Mondjuk akkor, ha a gyerek nem tojja magát nyakig össze, vagy nem hempereg meg a sárban. Vagy ha korábban bealszik, vagy ha előtte sokat utazott, és fáradt, nyűgös. Nálunk is előfordult, hogy vagy a picúrnak nem volt kedve, vagy nekem. De pl most a 35 fokban napi 2-3-szor tusol.
2013. jún. 18. 11:05
18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 1 hós a kisfiam. Azért tettem fel a kérdést mert tegnap 6-kor elaludt, 7-kor szoktam fürdetni. Éjjel fél1-kor kelt csak fel cicizni, szóval tegnap kimaradt a fürdés. De ma 7-kor megfürdettem reggel.
Nos ez pro és kontra, ellene és mellete is szólnak érvek. Mindt modnták itt sokan, a napirend kialakításában nagyon fontos szerepe van, hogy tudja a baba, nem sokára alvás lesz. Viszont a bőrnek lehet nem tesz jót egy ilyen pici baba esetében, ha mindennap fürdetve van...nem tudom. Így nyáron nálunk is mindennap fürdetve van, mert nagyon koszolódik a bőre, leeszi, leizzadja és a kaki és a pisi sem mellékes. Télen viszont csak minden másnap volt fürdetve, igaz akkor még nagyon pici volt, nagyon összekoszolni sem tudta magát, de a kaki miatt fontos, leglalább a fenekét ilyenkor is megmosni.
2013. jún. 18. 12:50
Akkor is kell nekik a minden napos fürdetés a higiénia miatt! Egyébként millió fajta drogériás és gyógyszertáros fürdető van,amitől nem szárad ki a bőre,na meg egyébként én minden nap kenem őt testápolóval! De ez nem kifogás szerintem a fürdetés elkerülésére!
2013. jún. 18. 14:49
Kapcsolódó kérdések: