Mennyi idősen és hogyan kell elkezdeni tanítani az önálló evésre a babákat? Ti hogy csináltátok?
Dehogy lesz nehéz!
A lányomat 20 hónapos koráig etettem, akkor adtam neki kanalat és villát, hogy próbáljon egyedül enni. 2 nap után tökéletesen ment.
A fiam 2 évesen ment először bölcsibe, ott evett először egyedül és semmi gond nem volt vele
Egyik gyerek sem evett úgy, mint a malac. szépen ettek , nagyon minimális ment mellé.
14-15 hónaposan adtam a kezébe a kanalat, addig csak én etettem. Most már néha önállóan akar enni (18 hós) de még mindig nem a legtökéletesebb, de alakul...
Én 14 hónaposan (bölcsis voltam) már tudtam egyedül enni, így arra biztatlak kezd el nyugodtan, minél hamarabb annál jobb :D
Nem hibáztatom magamat sem, nekem tökéletes ha mostanra tanulja meg az is, de Anyukám sokszor mondja, hogy bezzeg én ilyenkor már ettem egyedül.
Na persze a közösségnek is van ereje, mert ha több gyerkőccel eszik együtt a lányom, akkor dicsérik, hogy milyen szépen eszik...
Én azt mondom nem vagy elkésve, hajrá, ma már hagyd, hogy egyedül is próbálkozzon :)
Nem azt mondom hogy még nem adtam kanalat a kezébe,persze hogy adtam...Csak értelmét nem láttam annak hogy kézzel trancsírozza az ételt mindenhova,a kanál meg 1 percen belül a földön köt ki.
De hogy kell megtanítani egyébként?Okés hogy a kanál a kezében...és hogy tovább?Fogjam meg a kezét,vagy hagyjam hogy egyedül jöjjön rá mit kell csinálni vele?
Lehet megint nem lesz megfelelő a válaszom, de én így csináltam:
Kezébe egy kanál, kezembe egy kanál... és mutattam/mondtam neki:
Anya ad egy kanállal, most Tünde ad eszik egy kanállal. Megfogtam a kezét, és egy kicsit belemerítettem az ételbe, és emeltük a kanalat a szájához... hamm!
Nagyon ügyes vagy, most Anya ad egy kanállal... stb.
Kb dupla annyi ideig tartott, de tetszett neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!