Miért kell tornáztatni a babákat? És mi van ha valaki nem teszi meg?
Fejleszti a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket, nagyobb eséllyel fogja a nagymozgásokat (kúszás, mászás, ülés) időben csinálni, ezek elengedhetetlenek a beszédfejlődéshez és megelőzhető a későbbi diszes probléma.
Amúgy meg mi felnőttek is tornázunk, azért hogy ne csak a napi mozgással átmozgatott izomcsoportokat használjuk, hanem a mellőzötteket is, mert fontos az egészséghez. Náluk is így van, ők még ennyit sem mozognak, ezért sokszor tapad le náluk izom, nem tudja tartani a fejét, csak egy irányba fordítja, egyik oldalra tudja letenni a fülét stb.
Nekem azért kellett, mert jó nagy baba lett, és kevés volt a helye a hasamban, így elnyomódott a kis lába, meg merev volt a nyaka. Nekem annyit mondtak, hogy ha nem tornáztatom, csámpás maradhat a lába, és a nyaki merevség miatt meg elfekheti a kis fejét.
De én amúgy is imádtam masszírozni, így plusz egy kis torna nem volt megerőltető.
Semmi baja nem lesz.
Én nem tornáztatom a lányom, mégis szépen mozog.
Ha nem indikálja semmiféle probléma a tornát, akkor nem baj, ha nem csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!