Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Nem eszik a fiam! Mi...

SOS! Nem eszik a fiam! Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Nem fogadja el a cicit, a cumisüveget és a fecskendőt sem. 11kor evett utoljára és most csak minimális mennyiséget tudtam beleeröltetni. Nagyon ki vagyok már. Védőnő sem tud tanácsot adni.

6 hetes és a súlyából veszített az utóbbi 2 hétben.

2013. jún. 12. 15:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nálunk volt "hasonló". Én cicire is raktam, utána üvegből kapott lefejt tejet, aztán üvegből tápszert. Gondolom ő sem szív eleget! én tuti pótolnék neki!!! akár lefejtet is. Az enyém egy idő után besokallt, és nem fogadta el a cumisüveget, csak a kevéske szopis cicit. de úgy minimálisat evett mégis egész nap cicin lógott. Akkor azt mondtam,hogy ez így nem mehet tovább (kis súllyal született, 2500 gr-mal jöttünk haza és nagyon lassan gyarapodott- fontos volt, hogy egyen). Így elkezdtem eröltetni az üvegből evést (kb ő is akkor 6 hetes volt), de kitartóan nem fogadta el. Kb 2-3 étkezést kanalaztam bele, üvöltött, és a tátott szájába kanálllal csorgattam a kaját, eltartott majd fél órát és szegény egyre jobban tiltakozott, de "beleerőszakoltam". Harmadik étkezésre elfogadta a cumit és evett újra szépen... Nálunk már lét szükség volt, hogy étel kerüljön bele, így ehhez kellett nyúlnom, de segített - szegény gondolta, inkább elfogadja az üveget, csak ne tömjem :(((

Most 9 hónapos, jó evő, jó kedélyű baba

2013. jún. 12. 16:15
 12/16 A kérdező kommentje:
Igen, ő is ordít, bármivel próbálkozom. Védőnő azt mondta, hogy tömjem. De úgy félek, hogy rossz élmény marad benne és emiatt rossz evő lesz. Fecskendővel én is úgy nyomtam a szájába, hogy ordított, de csak 10ml-t tudtam adni. Tolta ki a nyelvével :( Olyan elkeserítő ezt látni.
2013. jún. 12. 16:19
 13/16 A kérdező kommentje:
5kor viszonylag sokáig szopizott (20perc). Azt nem tudom még, hogy mennyit, mert csak most érkezett meg a mérleg.
2013. jún. 12. 19:26
 14/16 anonim ***** válasza:
:) ez már jó jel! :) előző voltam! Kitartást, tudom, hogy szörnyű az ordító gyerekedet tömni, de van olyan szituáció,mikor nincs más mód...reméljük, nálatok már nem kell ehhez folyamodni többet!
2013. jún. 12. 23:27
 15/16 A kérdező kommentje:

Este 20ml tejet evett :( De szerencsére utána elfogadta végre a cumisüveget és evett még 45ml tápszert.

Ma meg 50 és 30ml volt az adagja. Úgyhogy a mennyiséggel lesz gond :(

2013. jún. 13. 13:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Ne legyél türelmetlen vele, örülj, hogy most ennyit is eszik! Idővel majd növelitek az adagot. Az enyém 6 hetesen nagyjából ennyit evett (szopizott valamenyi keveset és utána kapott kb 60ml anyatejet, tápszert - mikor már elhagytuk a szopit a fent említett nem-evés miatt, akkor 80 ml anyatej-tápszert evett, kb 7 hetesen).
2013. jún. 13. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!