Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nestlé túrós bébidesszertet...

Nestlé túrós bébidesszertet adhatok 6 és fél hónapos babának?

Figyelt kérdés
Csomagolása szerint 6 hónapos kortól adható. Ti adtok ilyesmit a babátoknak?
2013. jún. 11. 14:56
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
Igen szoktam. Adhatod ha a hónap besorolás szerint jó.
2013. jún. 11. 15:10
 2/30 anonim ***** válasza:
39%
Semmi ilyen műszart nem adok.3 éves korig abszolut tilos is,max. ha házilag csinálsz pl.:túró rudit.Csoki sem ajánlott 3 év alatt.
2013. jún. 11. 15:18
 3/30 anonim ***** válasza:
51%
Én nem adtam ilyen korán. Kb. 9 hónapos korában kínáltam meg vele, de nem fogadta el, nem szereti.
2013. jún. 11. 15:22
 4/30 anonim ***** válasza:
100%

3 év alatt tilos a túró? Ezt se hallottam még.

Én még nem láttam 6 hónapos kortól adható túrós bébidesszertet, de ezek szerint van, én 7 hónapos kortól adhatóval találkoztam (Kecskeméti, Hipp).

Ha most 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, akkor nem adnék, csak ha már 4 hónaposan elkezdted. Tudni kell, hogy a bébiételek ajánlása úgy van az üvegen feltüntetve, hogy 4 hónapos kortól kezdve a hozzátáplálást. Tehát, hiába 6 hónapos a babád, nem adhatsz neki rögtön húsos bébiételt, csak mert arra az van írva, hogy 5 hónapos kortól, de még csak most kezdenéd a hozzátáplálást.

Én azt mondom, ha már 4 hónapos korától hozzátáplálod, akkor adj nyugodtan, ha pár hete kezdted a hozzátáplálást, akkor még várj vele egy 2 hónapot, desszertként inkább még gyümölcs legyen csak.

2013. jún. 11. 15:30
 5/30 anonim ***** válasza:
100%
3 éves korig nem lehet adni túrót, csokit? Ez butaság. Én túrót, joghurtot sajtot egyébként 8 hónapos kora óta adok a fiamnak.
2013. jún. 11. 15:30
 6/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, tápszeres baba már régóta. Már csak reggel és este eszik tápszert, meg uzsonna után egy keveset. A többi étkezés ki van váltva (főzelék, gyümölcs, sinlac).

6 hónapos kor van ráírva, ezért kérdeztem, hogy valaki adott-e már ennyi idősen ilyen túrós desszertet.

Egyébként az összetevőit elolvasva semmi káros nincs benne, legalább is semmivel nem károsabb, mint mondjuk a tejpép (ezt pl. nem is szereti a babám).

Még egyszer köszönöm, akkor majd meglátom, hogy odaadom-e neki.

2013. jún. 11. 16:15
 7/30 anonim ***** válasza:
46%

Igen valóban van ilyen 6 hónapos kortól adható. Az én lányom 7 és fél hónapos volt mikor ilyet kapott először. Semmi baja nem lett tőle.

2-es válaszoló! 3 éves koráig semmit csak házilag készített dolgokat!?? Nem viszed kicsit túlzásba?

2013. jún. 11. 16:31
 8/30 anonim ***** válasza:
18%
A legújabb gasztroenterológiai kutatások szerint 3 éves korig nem kellene tejterméket adni, én sem adok a 11 hónaposomnak, 1,5 éves koráig biztosan. Én nem adok ilyen műanyag cuccokat, tápszert sem kell szerencsére.
2013. jún. 11. 20:27
 9/30 anonim ***** válasza:
46%
ó,jézusom.. már megint kitaláltak valamit! 3 éves korig semmi tejtermék? akkor mivel pótolja az ember a kálciumot? nem értem mi alapján vizsgálják ezeket... az én fiam 7 hósan kapott ilyen nestlé bébidesszertet,vagyis baba joghurt,vagy mi.. most 8 hós,nemrég kapott kecskeméti túrós és joghurtos finomságot. nagyon szereti :)
2013. jún. 11. 20:33
 10/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat is! Annyi kutatás, ajánlás lát napvilágot évről évre, hogy ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, mi a legjobb a gyerekének. Mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. Mondjuk a 3 éves kor szerintem is túlzás...
2013. jún. 11. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!