Nestlé túrós bébidesszertet adhatok 6 és fél hónapos babának?
3 év alatt tilos a túró? Ezt se hallottam még.
Én még nem láttam 6 hónapos kortól adható túrós bébidesszertet, de ezek szerint van, én 7 hónapos kortól adhatóval találkoztam (Kecskeméti, Hipp).
Ha most 6 hónaposan kezdted a hozzátáplálást, akkor nem adnék, csak ha már 4 hónaposan elkezdted. Tudni kell, hogy a bébiételek ajánlása úgy van az üvegen feltüntetve, hogy 4 hónapos kortól kezdve a hozzátáplálást. Tehát, hiába 6 hónapos a babád, nem adhatsz neki rögtön húsos bébiételt, csak mert arra az van írva, hogy 5 hónapos kortól, de még csak most kezdenéd a hozzátáplálást.
Én azt mondom, ha már 4 hónapos korától hozzátáplálod, akkor adj nyugodtan, ha pár hete kezdted a hozzátáplálást, akkor még várj vele egy 2 hónapot, desszertként inkább még gyümölcs legyen csak.
Köszönöm szépen a válaszokat!
2 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, tápszeres baba már régóta. Már csak reggel és este eszik tápszert, meg uzsonna után egy keveset. A többi étkezés ki van váltva (főzelék, gyümölcs, sinlac).
6 hónapos kor van ráírva, ezért kérdeztem, hogy valaki adott-e már ennyi idősen ilyen túrós desszertet.
Egyébként az összetevőit elolvasva semmi káros nincs benne, legalább is semmivel nem károsabb, mint mondjuk a tejpép (ezt pl. nem is szereti a babám).
Még egyszer köszönöm, akkor majd meglátom, hogy odaadom-e neki.
Igen valóban van ilyen 6 hónapos kortól adható. Az én lányom 7 és fél hónapos volt mikor ilyet kapott először. Semmi baja nem lett tőle.
2-es válaszoló! 3 éves koráig semmit csak házilag készített dolgokat!?? Nem viszed kicsit túlzásba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!