Nektek mennyit segít párotok a a baba körül? Az enyém reggel elmegy dolgozni délután 5körül hazajön, első útja dohányozni vezet aztán eszik, fürdik kb.7óra.
Nekem nagy szerencsém volt a férjemmel - mert mind amellett hogy tervezett babánk lett megtehette hogy nagyon sokat legyen mellettünk, mert vállalkozóként saját főnökeként nagyon sok időt tudott velünk tölteni legfőképp az első hónapokban, még a szülőszobán is bent volt. Sose felejtem el hogy a kórházban is állandóan belógott (látogatási időn kívül is) hogy a fiát lássa, és amikor hazajöttünk akkor is alig várta hogy ébredjen - holott egy újszülöttel nem sok mindent lehet kezdeni hisz szoptatás, peluscsere változó sorrendben aztán alszik. Sokat segített a háztartásban nagy hassal és mikor hazajöttünk a kórházból - de aztán amint látta hogy jobban vagyok elvárta hogy mindent én csináljak (főzés, takarítás), de a picivel ő is nagyon sokat foglalkozik. Volt már rá példa többször is hogy 2en magukra maradtak -mivel most hogy már nem szoptatok nekem is akadnak elintézni valóim- ha itthon vagyok sosem teszi tisztába de ha ketten vagyunk akkor ált a gyerek legalább 3szor is kakil (mintegy kihívást teremtve az apjának) és sose csinált belőle problémát mindig szépen tisztába tette. Az etetést ő sem szereti annyira, mert a kisfiunk eléggé aktív így sokszor mellé ill az etetőre megy a hami. De kimegy vele sétálni napi 2-3 alkalommal is, meg játszanak szóval akár egész nap is jól elvannak.
Annak ellenére, hogy már ő is tapasztalta hogy a kicsi mellett nem sok szabadidőm van, lényegében akkor lehet bármit csinálni ha alszik - ő is csak férfiből van- így már tőle is sokat hallottam "Mit csináltatok/csinálál egész nap?" - burkoltan jelezve , hogy hazaérvén valamit hiányol...
És mivel ő is férfiból van azon sem lepődök meg, mint amit többen is írtak; számítógép az egyik nyugtató kedvenc.
De ő mindemellett ha hazajön sokat játszik a picivel aztán megfürdetjük ketten és csak utána már ő is nyugalomra vágyik, akkor ül le vagy egy kicsit tvzni vagy a gép elé. Én ezt tiszteletben tartom, mert tudom hogy másnap reggel munkába megy, így én vacsiztatom a picit ill altatom - bár szerencsés természet a babánk, mert nem az az álomba ringatós - így általában könnyen alszik vacsi után. De ha nagy ritkán nem alszik be, akkor (lehet hogy ez nem a legjobb dolog de a tv előtt) a relax fotelben az ölünkben (mert már olyan nehéz hogy karban nem kivitelezhető) felváltva szoktuk ringatni - szóval ebben ő is sokszor segít a mai napig.
A gyerkőc kérdésre visszatérve, szerintem is ki kellene valamit találnod, hogy a pici ne legyen ennyire hozzád kötődő hogy még a wcre is viszed. Valahogy szoktasd rá az egyedül való játszásra is. Pl.: vannak olyan nyomkodó interaktív játékok (távirányító, mobil helyettesítője) amivel az enyém imád eljátszani. Nem szereti ő sem a járókát, de ha főzök, vagy mosdóba megyek, beteszem a járókába és hogy ne sírjon utánam odaadok a kezébe valamit pl.: a vaterán vettem neki egy Vtech járássegítőt aminek kivehető a játékpanelje már legalább fél éve megvan de nem tudja megunni, olyan érdekes, hogy minden korszaknak meg van a maga játéka volt a telefonos, aztán a kirakós, és mostanában meg zongorázni szeret vele - ezzel akár 15 percig is le tudja kötni magát. Ha meg nem lenne a járókában akkor is jól elvan, de akkor persze felügyelet mellett - nekem igényli is hogy szabadidőt kapjon tőlem szabadlábon, amikor földeríti a gyerekbiztos nappalit és akkor mindent átpakol, feláll és tipeg jobbra balra - de 5-10 percenként odajön hozzám is - ez a mondókák mesék melletti kikapcsolódása - hiszen ő is férfiból van:-D
(1 éves kisfiú 27 éves anyukája, 31 éves férj felesége)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!