Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mennyit segít párotok...

Nektek mennyit segít párotok a a baba körül? Az enyém reggel elmegy dolgozni délután 5körül hazajön, első útja dohányozni vezet aztán eszik, fürdik kb.7óra.

Figyelt kérdés
Viszem fürdeni a kicsit,megetetem,játszó vele,elaltatom.Ő meg internetezik,ahogy most is még.Ja és minden nap a fejemhez vágja,hogy milyen jó dolgom van egész nap semmi dolgom.a kicsink nagyon aktív baba.még Wcre is vinnem kell,nincs el egyedül.
2013. jún. 6. 22:06
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
65%
mekkora a baba? Megkérdezted már tőle miért lett ilyen? Nem hanyagolod el? Ez gyakori sérelem a férfiaknál.:(
2013. jún. 6. 23:03
 22/43 A kérdező kommentje:
Nem hanyagoltam el.de amikor látom h mennyire nemerdekeljuk nincs kedvem még hozzászólni se.1éves lesz a kicsi
2013. jún. 6. 23:13
 23/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez szomomru, de nagyon gyakori eset, en is ismerek ilyen apukat. Ezt nem megertoen mondom, de tenyleg sok ferfi nem tud mit kezdeni egy kicsivel, nyilvan ez baj, de megis igaz. Az en ferjemmel a gyerek egyaltalan nem volt tervezett, sot, nem is eltunk egyutt, mikor terhes lettem, s o mondjuk elso perctol kezdve odavolt a babankert, ugyanakkor mivel tulsagosan az agglegeny eletmodban volt meg agyilag,igy nalunk is gyakran elhangzott a "vegul is mit csinaltal egesz nap?", es a hazajovok es rogton leulok a gephez cimu dolgok. Engem annyira kiakasztott ez, hogy vitatkoztam es fenyegetoztem, hogy ha ez igy fog menni akkor egyedul is tudom csinalni. El sem hiszem, csodak csodaja egy jo par ilyen beszelgetes/vita utan leesett neki, hogy nem csak mutogatni kell a rokonoknak, hanem ha hazajon rogotn leul jatszani vele, minden este o furdeti, olvas neki meset, hetvegen neha elviszi egyedul setalni. Elotte ezeket vagy nem csinalta, vagy csak unszolasra. Most mar nem kerem es termeszetesnek veszi. Mivel a gyerek is maskepp all hozza emiatt, igy motivalva is van, es imadja. Emiatt azt mondom, probald meg te is megbeszelni, nalunk bevalt, a jo kommunikacio nagyon fontos! Hatha elgondolkodik, hogy mennyire akarta o is ezt a gyereket, titeket egyutt, es nem er annyit a lustasag, hogy elveszitsen mindent!
2013. jún. 6. 23:21
 24/43 Lamakid333 ***** válasza:
49%

Sziasztok!

Hogy egy férfi álláspontját is lássátok, én is ismerek a saját ismerőseim között is ilyen apukát, és mivel én magam is hamarosan apa leszek, és emiatt többször vigyáztam az ismerős gyerkőcére, első kézből tudok válaszokat adni.

A férfi másképp működik mint egy nő. Rajtunk van a munkahelyi stressz, és a teljesítési kényszer is, hiszen már nem csak azért dolgozunk hogy eltartsuk magunkat, vagy a nőt, hanem most már "kénytelenek" vagyunk dolgozni, hiszen ha nem tartjuk el a családot akkor rámegy a kapcsolat, és akkor utána fizetünk gyerektartást, így viszont együtt a család, de így is rengeteg pénzt kell keresni. Emiatt sokkal jobban kényszerítve érezzük magunkat. Emelett ha rossz napunk volt, ami e miatt elég gyakori, akkor nyugalomra és békére vágyunk. Ezt lehet hogy ő a gép előtt kapja meg. Nem teljesen eltiltani toporzékolni és veszekedni kellene vele, hanem racionálisan (mivel a férfiak ilyenek) megbeszélni vele, hogy okés, te is pihenni akarsz, de ettől még besegíthetsz otthon, miután gépeztél kicsit... Gyakori probléma hogy a nők azt hiszik hogy azért Szgépezünk mert nem érdekel minket semmi, holott sokunknak ez egyfajta állandóságot jelképez, ami mint a babákat, minket is megnyugtat. Ezek után jöhet a többi dolog, mivel nem akarunk idegesen a párunkkal vagy babánkkal foglalkozni, mivel nem érdemlik meg. A legfontosabb amivel egyet értek az előttem szólókkal hogy kommunikálnotok kell. Ha együtt akartátok a babát, akkor legyetek képesek megbeszélni az igényeiteket. És nem szabad elzárkózni semmi elől. Alkudoznotok kell, hogy mindenki engedjen, és közös megegyezésre jussatok. Ha valaki nem hajlandó engedi, csak toporzékolva követelőzni, azt egyetlen férfi sem fogja elviselni. Elég régóta együtt vagytok hogy ne menjen rá a kapcsolat.

(28/F)

2013. jún. 7. 01:21
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mintha én tettem volna fel a kérdést. :(

Míg pocaklakó volt a most egy éves gyermekem, nagyon lelkes volt, tervezgettünk,azt hittem minden szép és jó lesz. Hát nem így lett. Nagyon nem... :(

Ugyanez a helyzet amit Te leírtál kedves kérdező, munka,aztán gép vagy tv. Gyerekkel naponta kb 15 percet foglalkozik és kész. Tegnap szerettem volna megfürdeni, meg rendbe szedni magamat, ami kb 20 perc volt,és megkértem,hogy addig játszon a a gyerekkel,mert pont sírt. Erre közölte,hogy ő most " szeretne magával foglalkozni" Ami annyit jelentett hogy cigizett és a gép előtt ült... :( közölte hogy akkor most ne tusoljak le. Már csak azért is elmentem, úgy voltam vele,hogy a gyerek kb másfél percen belül ordítani fog, csak foglalkozik majd vele. Hát nem tette.... mire végeztem, várt rám egy könnyben úszó vörös fejű gyerek. hát mondom nagyszerű.. :(

Ő sem segít semmit, munkanélküli volt 7!!!! hónapig,én tartottam el, de soha semmit nem segített,mondván nekem ez a dolgom... meg ő élt eleget egyedül,élvez hogy végre nem kell háztartást vezetnie... Pedig hányszor mondta nekem,hogy majd segít a baba és a ház körül...

Én sem tudom,hogy mitévő legyek,mert nagyon nehéz így... persze nálunk vannak még plusz gondok is,mint pl elveszi tőlem a pénzt és minden forintért könyörögnöm kell stb...

De ezek ellenére szeretem őt. És azt főleg nem szeretném,ha a gyermekem apa nélkül nőne fel. A szüleim 35 évig voltak együtt,náluk is voltak gondok,de nem váltak el... És szeretném én is ezt " követni " hogy majd valahogy remélhetőleg megoldjuk,és jobb lesz a helyzet.

Csak azt nem tudom még hogy hogyan, mert beszélni sem lehet vele ilyenekről,mert egyből letámad meg hogy fogyatékos vagyok...

2013. jún. 7. 06:31
 26/43 anonim ***** válasza:
81%
Bárcsak párom találna munkát...Én úgy vagyok vele,ha jóformán egész nap melózik,akkor itthon nem kell semmiben besegítenie,had pihenjen,kapcsolódjon ki,mert azért kevésbé komoly és megerőltető a gyerekkel játszani,mint 8-12órát melóra koncentrálni.Párom ha megkérem,vigyáz a kicsire,de egyébként el vagyok vele én.Így,hogy sajnos nem talál melót,itt hagyom rá a picit,elmegyek bevásárolni boltba magunknak/kicsinek rossmanba,posta,fogorvos stb.Ha wc-re megyek,takarítók,főzök akkor szólok nézzen rá a kicsire,mert elég sokat el van egyedül is 8hónaposan.De alvása alatt csinálok általába mindent.
2013. jún. 7. 07:30
 27/43 anonim ***** válasza:
86%

Nalunk apa nagyon odateszi magat...fiatalok vavyunk en 25 apa 24 a baba 6 honapos.mindenben segit furdetes altatas etetes....var az utobbit nem igazan szereti :) most beteg a picur es 3 napja o is itthon van h segitsen nekem es h a gyerkoc mellett lehessen.el sem tudnam kepzelni maskent az eletunket.

Szerintem mondd el neki amit erzel ami benned van...talaljatok meg az arany kozeputat.

2013. jún. 7. 08:29
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont fordítva van: apa hazajön, akkor nekem lejár a műszak. Játszanak, "beszélgetnek", zenét hallgatnak és táncolnak. Ő fürdet este, aztán van egy kis közös játék, olvasás a mi ágyunkban és végül én viszem aludni.

El tudtok menni valahová kettesben? Jó lenne erről úgy beszélni, hogy a gyerek semmiképp ne szakíthassa félbe. Beültök egy étterembe, vagy csak egy padra valahol. Előtte szedd össze a gondolataidat, hogy pontosan mit mondasz neki.

Nem tudom, hogy ilyen esetben mit tennék egyébként. Egy biztos: több gyereket nem vállalnék vele.

2013. jún. 7. 08:55
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 28/F!

Szerintem mi nők,ezt szem előtt is tartjuk. De mindig csak nektek jár a kikapcs? Tudjátok milyen fárasztó egész nap egy gyerekkel? Lehet,hogy ti egész nap dolgoztok,de mi sem koktélt szürcsölve adjuk a parancsokat a dadának,közben élvezzük a tengeri szellőt.. Én elhiszem és tudom,hogy baromi szar egész nap robotolni,de mi ugyanezt tesszük! Hol van akkor a kompromisszum? szerintem úgy lenne fair,hogy egyik nap az anyuka,másnap az apuka pihizhet egy fárasztó nap végén. De hogy ti mindig a melót hozzátok fel kifogásként,az nincs rendben.

2013. jún. 7. 09:04
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Lamakid: az mind szép és jó, hogy egy férfinak helyt kell állni a munkahelyén és emiatt stresszel. Még szerencse, hogy a nőknek nem kell dolgozni. Sőt, aggódni sem kell. Nincsenek elvárások hogy legyen jó anya, csinos nő, tökéletes háziasszony és szakács, odaadó és felszadabult szerető.

Szóval egy nőnek ugyanúgy járna kicsit a kikapolódás meg a pihenés. Nincs azzal baj, ha apuka heti párszor leül a gép elé, ha ezt anyuka is ugyanolyan gyakran megteheti.

2013. jún. 7. 09:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!