Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kislányom fél éves és most...

Kislányom fél éves és most már ott tartunk, hogy napközben sehogy sem tudom elaltatni és csak sír meg sír az álmosságtól. Az "Aludj jól gyermekem" című könyvben leírtakat pedig nem merem rajta alkalmazni. Mit tudtok nekem tanácsolni?

Figyelt kérdés
2009. okt. 7. 12:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
szerintem se hagyd sírni semmiképpen!!! mi 3an vagyunk testérek és anyukám ezzel a módszerrel hagyott engem...nos biztosan nem lehet általánosítani, de én egy nagyon komplexusos kislány lettem, és a mai napig gyűlölök egyedül lenni...lehet, hogy nincs összefgüggés, de gondold csak el, ha magatehetetlen lennél és nem tudnál magadon segíteni mert valami nem jó érzésed van és segítségért kiabálsz és számítasz a számodra legfontosabb emberre, hogy jönni fog...és ő még sem jön...az borzasztó csalódottság és szörnyű érzés lehet. És a kis csöppség feladja és belealszik a saját sírásába. Én biztosan nem tenném ezt a kislányommal. Amúgy nekem 5 hós, és amióta jön a foga, azóta van ez, hogy felkel éjszaka néha és nehezen alszik el napközben is. Én is szintén ilyenkor elrázom a hasamon vagy szopis pózban a cumival a szájában.(ez egyébként annál nehezebb minnél inkább túlpörög) valamikor járkálnom is kell vele, mert tépi ki magát a karomból... Sajnos ez egy ilyen időszak, túl kell élnetek. Hidd el ha már készen lesz rá, hogy egyedül elaludjon elég lesz egy jóéjt puszi is. Én minden pillanatot kihasználok, hogy a karjaimban tarthassam és ÉREZZEM, mert olyan hamar elmegy ez az idő. És szerintem a legfontosabb, hogy ne stresszelj (tudom, hogy nehéz) hanem mindig tedd a legnagyobb nyugalommal amit csinálsz. Mert akkor nyugszik meg a leghamarabb, legyen bármi baja is!
2009. okt. 9. 23:48
 22/26 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Bármilyen nehéz is lesz nem kínzom meg az Aludj jól gyermekem módszerrel. Lehet tényleg a foga az oka, erre már én is gondoltam. Pár hónap múlva biztosan lesz javulás, addig valahogy majdcsak kibírom. Ja, egyébként vettem neki egy pihentető széket és abban ringatva már kétszer sikerült elaltatni napközbe :-)))
2009. okt. 10. 10:36
 23/26 anonim ***** válasza:

furának fog tűnni, de: van mózeskosaratok? :)

mert a fiamnál 9 hónapos koráig csak az vált be, ha a mózeskosárba tettük, és a térdünkön döcögtettük őt, így aludt el. Ezután betettük a mózessel együtt a kiságyba. Így nem készültünk ki a folyamatos ringatástól, nem volt cumija, éjjeli szopinál nem kellett ezt csinálni, mert simán elaludt közben, és visszatehettem a mózeskosárba. Aztán erről a módszerről nem kellett leszoktatni, mert magától mikor már fel tudott ülni a szélébe kapaszkodva, kikéredzkedett és onnantól más módszer vált be, betettem a kiságyba vagy magam mellé és a kezemet gyűrögetve aludt el, így alszik most másfél évesen is. Előtte (a mózeskosaras időkben) nem fogadta el a kezem.

Én a sírni hagyástól (a könyv szerint pontosan) a babakocsin át a cumiig, kézben ringatásig, odabújásig, stb mindent próbáltam, a férjem jött rá végül tök véletlenül, hogy ő a fekve ringatózást szereti. :)

2009. okt. 10. 10:44
 24/26 A kérdező kommentje:
Nincs mózeskosarunk, de úgy tűnik ez a pihentető szék most beválik. Remélem nem szóltam el magam! :-)
2009. okt. 10. 11:43
 25/26 anonim ***** válasza:
51%

Már az elején írtam, hogy csak ajánlani tudom a módszert. Olvasgatva a válaszokat, illetve a reakcióidat, én azt mondom, ha már változtatsz, akkor "drasztikusan". Ha most elkezded, hogy hinta-palinta, megy paskolom a fenekét, meg mellébújok, akármi, akkor azt fogja megszokni, persze, lehet, hogy ez neked 6 évesen sem lesz gond, de egyszer majd erről is le kell szoktatnod. A sógornőm jut mindig eszembe, hogy ő elrontotta mindkét gyereket, a nagyobbik mielőtt iskolába ment szokott le róla, hogy úgy aludjon el, hogy anya odabújik mellé, előtte meg a kisebbiket is ugyanígy kellett külön szobában. Szegény mindig azt mondta, ha tudta volna, hogy ez lesz belőle... De őt senki nem figyelmeztette, és anno még örültek is neki, milyen szuperül el tudják altatni.

Szóval, én úgy gondolom, hogy ha nekifogsz a változtatásnak, előbb gondold át, hogy hónapok, vagy akár évek múlva is mi az, ami neked még belefér. Hiszen sajnos nem vagyunk jövőbelátók, nem tudhatjuk, hogy maguktól leszoknak-e ezekről, vagy sem.

Kitartást, jó döntést kívánok nektek, és remélem, bármit választotok, eredményes lesz, és tudtok aludni.

Bocsi! Még 1 dolog. Ennek a módszernek óriási előnye, hogy megtanítja a babát egyedül elaludni. Tehát, ha éjszaka közepén ébred, magától vissza fog tudni aludni, nem kell menned majd hozzá (az elején írt) ringatásra, hátsimogatásra....

2009. okt. 10. 12:37
 26/26 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszokat! Hát az biztos, hogy mindenkinek más a véleménye, hogy mi jó a babának és mi nem. Én még pár napig gondolkodom rajta inkább :-))))mert mindkét érvelésben látok ésszerűséget
2009. okt. 10. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!