Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 és fél hónapos a fiam, és...

7 és fél hónapos a fiam, és nem érzem rajta, hogy én, az anyja olyan fontos volnék neki. Más is érez így?

Figyelt kérdés

Úgy melengetné az anyai szívemet, ha látnám rajta, hogy én olyan fontos vagyok neki. A családban bárkivel elvan, játszik, bárki etetheti, stb. Ha a szobában játszik és kimegyek, nem mondanám, hogy azonnal hiányolni kezd. Azt olvastam, hogy 3-6 hónapos kor között kezd nyilvánvalóvá válni a baba számára, hogy ki az ő anyja. Hát őszintén szólva én nem érzem rajta egyértelműen, hogy hozzám lenne a legerősebb a kötődése.

A férjem szerint még korai, amit várok, majd később fog ez kialakulni. Tényleg így van?

2009. okt. 7. 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam 7 hónapos, látszik rajta hogy én vagyok a legfontosabb neki, nekem mindig mosolyog, ha másra egyáltalán nem akar.

Én viszont azt szeretném, ha már ezen kívül mással is kitudná mutatni, pl. egy ölelés.

Szerintem ez még korai, szóval ne keseredj el.

2009. okt. 7. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:

Amikor fiam ilyenkorú volt,ő is elvolt bárhol, bárkivel.

Ahogy nőtt úgy lett egyre anyásabb.

A lányom 7 hónapos, ő meg pont az ellenkezője, ha kimegyek a szobából sír, ha nem lát nyavajog.

2009. okt. 7. 09:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Kislányom 10 hónapos, most van pár napja, hogy odamászik hozzám, és odabújik, vagy az ölembe rakja a buksiját egy percre. :)) Nagyon szívet melengető. :) 7-8 hónaposan nálunk is így volt mint Nálatok :)
2009. okt. 7. 09:37
 4/7 anonim válasza:
Mást is jelenthet, hogy úgy érzed nem hiányol, ha kimész, ez jelentheti azt is, hogy bízik abban, hogy visszajössz. Ezt most a gyermeklélektani ismereteimre alapozom, mert sajnos gyermekem nincsen. Minden kisgyermek máshogy reagál a környezetére. amúgy próbáld gyakran a karodban tartani, és szoptasd még, ha lehet, mert erősíti az anya gyermek kapcsolatot, de ha minden szükségletét eddig kielégítetted, felvetted ha sírt, stb.... akkor valószínű kialakult már a kötődés, és csak azért csendes veled, mert bízik benned. Erősítsd a kapcsolatotokat továbbra is, nincs gond.
2009. okt. 7. 09:39
 5/7 anonim ***** válasza:

a fiam is 7 hos, elvan barhol, barkivel

de ha beuti vmilyet, ha vmi baj van, akkor senki se tudja megvigasztalni, csak en

pont ma reggel gondolkoztam ezen milyen igazsagtalan, amikor reggel apa utan kuszott ranevetett en meg hiaba beszeltem hozza

(most itt alszik a kezemben :)

hat ez van. el kell fogadni. mi ilyen szeriatartozek vagyunk :)

2009. okt. 7. 09:40
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a 3. vagyok, a 10 hónapos anyukája. A lányom még SOHA nem sírt, mikor kimentem a szobából, sőt, ha elmegyek otthonról, és a nagyival integetnek az ablakból, akkor sem. Én ennek hihetetlenül örülök. :) A kislányomat imádom, ő is engem, de nagyon bízom benne ,hogy minket elkerül a szeparációs szorongás :)
2009. okt. 7. 09:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

az én kislányom is 7 hós és 5.5-6 hónaposan volt egy olyan nyűglődős időszaka, h mindig sírt, ha nem látott, senki nem foghatta meg, csak én... stb...

most meg, 7 hósan bárkivel elvan, és én sem érzem,h irtóra kötődne, de tudom, hogy nem így van. Sztem irtóra kötődik ő, ha baj van...:-)))) de mikor nem, akkor meg HÁLA ISTENNEK jól elvan másokkal is. Én ennek csak örülök!

Sztem te se parázz ezen. Lehet,h nála majd a 2 év után jön az igazi "árnyék-korszak", mikor árnyékként követ mndenhova és le sem fogod vakarni. Sztem igaza lehet a férjednek.

2009. okt. 7. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!