Mennyi idő volt még elindult a babátok miután felállt?
Fiam 7hónapos tegnap volt először hogy felállt az ágynál.azóta is többször csinálta.
Illetve nem baj ha már feláll de mászni nem mászik és nem is ül/még?
Kúszni viszont kúszik
4 hónap volt a második lányomnál.
Elsö lányom teljesen átlagosan csinálta ahogy tankönyvekben van.
7 hósan kúszott
8 hósan térdelt, ült, mászott
9 hósan állt
11 hósan egyedül ment.
második lányomnál:
5 hósan kúszott
6 hósan felállt
8 hósan feltérdelt, felült és elkezdett mászni
10 hósan önállóan megy.
ami érdekes, hiába indult be, még is egyszer csak leállt és megvárta míg agyilag is fejlett lett a mászáshoz.
èn mondjuk nem ültettem, és nem segítettem nekik semmiben sem. Nagyon erös híve vagyok, hogy a gyereknek mindent maga kell, hogy megcsináljon, és nem szabad nekik segíteni, mert a sikerélmény viszi elöre az embert.
Amit magatol csinal az oke.
En feltem hogy keveset fog maszni ezert igyekeztem sokat a nappaliban a foldon tartani a babamat. Ha felallt vissza tettem, keveset volt a kisagyban es a jarokaban, aztan rajott hogy igy semmit nem tud csinalni es elkezdett maszni :) minden renben van a babaddal ne aggodj. Majd ez utan fog szepen egyedul ulni, nalunk igy volt. Nem veletlen hogy nehany honap eltelik a stabil jarasig.
7 hónaposan állt fel, és 1 évesen indult el.
Nem, nem baj, főleg, ha kúszik is. Sőt, ha kúszik, akkor az sem baj, ha a mászás kimarad, a lényege ugyanaz.
Az sem baj, hogy nem ül még. A legtöbb baba mászásból ül ki vagy állásból ül le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!