Amikor elindult a babátok, bele lehetett még rakni babakocsiba, vagy onnantól már csak a séta mehetett?
sztem nem lehet általánosítani. minden gyerek más.
az enyém pl. 11 hósan tanult meg járni, ez november végén volt. de ő, bár már 2,5 éves, még a mai napig jobban szeret a babakocsiban, mondjuk tőlünk pl. a legközelebbi játszó is elég messze van. a barátnőm kisfia már majdnem másfél éves volt, mire elindult, de azóta nem mondom hogy nem használják a babakocsit, de ritkán és tényleg csak hosszabb távokra. (most lesz 2 éves).
szerintem érdemes vinni a babakocsit, mert egyrészt van egy halom cucc, amit viszel mindig magaddal, személyes holmi, víz, törlőkendő, homokozócucc, másrészt egy bevásárlást könnyebb kocsival lebonyolítani, nem pakol a boltban, nem szalad el. Ha elfárad, beleülhet a kocsiba.
Nálunk másfél évesen járt a gyerek stabilan, onnantól nem kellett babakocsi, mert bírt menni órákat és kellett a kistesónak a kocsija. De nem ez az általános, szerintem 2 éves korig azért elkel a kocsi a biztonság kedvéért.
A főnök TE vagy, nem a gyerek és nem a nagyszülők. Ha babakocsival kell menni, akkor babakocsival kell menni. Kész. Ne csinálj belőle ügyet, a gyerek megérzi, ha elbizonytalanodsz és jól kihasználja, sok bajod lesz, ha mindig kihisztizi, hogy ne kelljen ott ülnie. Tanítsd meg, hogy van, amikor sétálhat, és van, amikor kocsizni kell.
A mi babánk lassan 2 éves, imád szabadon szaladgálni, de van, hogy muszáj kocsival menni, mert időben oda kell érni, vagy autók mellett megyünk, stb. Szinte minden nap babakocsizunk.
Szerezzetek be vízhatlan bakancsot, gumicsizmát, esőkabátot, esőnadrágot, akár komplett esőruhát, és nem lesz gond az ősz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!