Mennyit költötök összesen a babára? Mi menyibe kerül?
A családi pótlékból ki lehet hozni.
5000ft olcsó pelenka, 500ft peny popsitörlő
Popsikrém, fürdető gyógyszertári, de 2 hónapra is elég, 250ft
6000 ft ha szoptatod!
Ha tápszeres, akkor az még + 6000
A családi pótlékból kijön a gyerek havi kiadása!
Az meg megint más, hogy ki mit vesz meg a gyereknek! Új cipőt 10.000-ért, vagy újat 2500-ért, vagy kapnak használtan rokonoktól...
Drága 10.000 játékok, vagy csak 500-1500 Ft-os játék
25.000 havonta teljesen reális, akkor mindene megvan, s nem a legolcsóbb.
Rosmannos pelus 2 cs 3600+ Aldis pelus 2400 ft, 2 cs popsitörlő ( kb 6-800 ft) neogranormon, lidlis,pampers ( mikor melyik helyen járok és mi van akcióban ) popsikrém: neogranormon tégelyes 1000 ft de ez elég 2 hónapig,így csak 500 ft mert csak kaki után kenem a popsiját, fürdető tesco-s pumpás akcióban 450 ft, hintőpor 250 ft, ruhák: sokat kapunk nagyszülőktől ha én veszek, akkor teszveszen-vaternán, legyen havonta mondjuk 1500 ft. Játék: kaptunk.
Kb 10.000 ft egy hónapban, de ha ezen is sporolni akarnék akkor gyógyszertári popsikrém 300 ft körül, plusz gyógyszertári fürdető 130 ft/tubus.
Anyatejes baba.
Huh! Nem szoktam számolni! Egy hónapra:
- pelenka 5000Ft
- popsitörlő 3 cs 1500Ft
- fürdető 2 doboz 1500Ft
- popsikrém 2db 200Ft
- bébiétel ( már nem nagyon eszi) 5000Ft
- Activia,Danone joghurtok ( persze a legdrágább izlik neki:)) 4 pohár megy el minden nap
- havonta kb. 10.000Ft a ruha
- ha apucival megy boltba,akkor persze nyalánkságokat vetet,meg mindig kiharcol magának vagy egy babát,vagy egy tizedik labdát is!! :)
- és persze,ha beteg lesz a gyógyszer költségei!!
Kicsit sok minden!! Nem is merem megszámolni,biztos egy pár dolog még le is maradt a listáról!!!:)
Köszönöm a válaszokat! Arra kíváncsi lennék, hogy valakinek hogy jön ki a havi 5000 forint pelusra. Pedig én is próbálok spórolni, de így is 7000 körül van havonta a pelenka, DM-t használunk, 30 db 1200. Van ennél olcsóbb? Kuponnal mennyi egy pelenka?
Nekünk a havi kiadás kb:
pelenka: 7000-
tápszer: 2000-
főzés+bébiétel: kb. 8000-
gyümölcs: kb. 4000-
joghurt: azt nem számolom, kb. heti 2-szer eszik
puding: 800-
tejpép: 5000-
popsitörlő: 1500-
babavíz: 1000-
babatea: 600-
popsikrém nekünk 2 hónapig is elég, most sudocremet használunk.
Ruha: nincs konkrét ár, nagyon változó, attól függ épp mire van szükség
játéka nagyon sok van
9,5 hónapos kislány anyukája
A kiadásaid nézve, több dolgon is lehetne spórolni.
Pl. ott a felesleges babavíz. Ez csak reklámfogás, tökéletes a forralt víz is.
Popsitörlő havi 1500ft??? Hány csomag fogy havonta??? 2 bőven elég kellene, hogy legyen.
DM-es pelenka kuponnal kb. 34ft/db 3-as méretből. Mindig a nagyobb (talán giga pack a neve) csomaggal érdemes venni, a 3-asban 100db van, a nagyobb kiszerelés mindig olcsóbb, mint a kevesebb.
Én külön babateára sem költenék, vannak olcsóbb, gyereknek is adható fajták is, de te tudod.
Gyümölcs 4000Ft?
Ezt sem értem, hiszen gondolom nem kizárólag gyümölcsön él, hisz ott a tápszer (+egyéb felesleges vackok, mint a puding).
Mi minden nap eszünk gyümölcsöt, mégsem költök 3-unkra se 4ezret rá.
Vagy csak biogyümölcsöt veszel?
Szóval sokkal kevesebből is ki lehet hozni egy hónapban, ettől a gyerek semmiben nem szenved hiányt.
Dm-ben ha vásárolsz és van törzsvásárlói kártyád akkor regizz be a bababónusz programba.Akkor fél évente küldenek kuponfüzeteket.Minden vásárláskor használd a kártyád 300Ft után jár 1 pont.50 pont után ki tudsz váltani egy 50 pontos kuponfüzetet aminek az elején van egy ún.joker kupon, amit a legdrágább termékre használhatsz fel.egy alkalommal több is felhasználható persze attól függ a pontjaid engedik-e. Ha ezt a pelusra használod az alap árából -25%.De ha van még 150 pontod akkor egy másik kuponfüzetet is ki tudsz váltani amiben 15% kedvezmény van a vásárlás végösszegéből.Tehát ha veszel egy pelust így néz ki a az összeg.Pl.: pampers pelus (5500Ft-25%)-15%.Na ennél olcsóbban sehol nem veszel pelust.
popsitörlőt a rossmannban vettem neogranormonn (akciós volt 299Ft,és most is akciós azt hiszem).Ezt nem veszek minden hónapban,általában feltankolok belőle 10-12 db-ot az jó ideig elég.
A tejpép a Müllerben van a legjobb áron (akármennyire is dm párti vagyok,kuponokkal sem tudom olyan olcsón megvásárolni), babavíz tényleg felesleges.
Én ennyit konkrétan tudnék spórolni a helyedben,úgy hogy sem a gyümölcs, sem semmit nem veszek ki a vásárlásodból.
Ja még a dm-es vásárláshoz annyit, hogy ha nincs elég pontod a kuponokat használd.És minden hónap elején a fb-on van kinyomtatható végösszeg kuponjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!