Kb. mennyit költötök összesen mindenre egy hónapban?
Tudom, hogy van már ilyen kérdés, de a jelentős áremelkedések miatt aktuálissá vált újra megkérdezni.
(Illetve kíváncsi vagyok, hogy mi hol vagyunk az átlaghoz képest. Olyan érzésem van, hogy ahol tudunk, spórolunk, mégis elfolyik a pénz. Hogy csak alapvető dolgokat veszek és mégis meglepődök a pénztárnál a számlán)
Nagy vonalakban azért írjátok, hogy kb mire megy, hány gyerekkel.
Egy ételallergiás 1 évesem van, akivel a szoptatás miatt együtt diétázom. Mosható pelenkát használunk, így arra hál Istennek már nem kell költeni.
Popsitörlőre havonta elmegy 1500 ft (4 csomag)
gyógyszertárban fogínygél, fájdalomcsillapító mondjuk havi 1500
ruhára havi 2-3000 ft, turizunk, sajnos nincs kitől örökölni.
popsikenőcsöt, fürdetőkrémet én készítek itthon, a fél évre elegendő anyag kb 5000 ft, vagyis havonta mondjuk 800
mosószer, mosogatószer, egyéb tisztítószerek 2000
Élelmiszerre - az egész családnak elmegy 50ezer, főleg a diétás kaják miatt, de ebben nincs benne a disznóhús, mert azt tartunk és vágunk
villany 16000 havonta, ebben a meleg víz benne van
közös költség fűtéssel együtt egész évben 16000
víz+csatorna 4000
gáz 1200
bérlet 10000+3900 (nekem diákigazolványom van)
tv+telefon 5000
internet 3500
Kb 120 ezer forint. Ami a csökkenetett gyedem, a férjem fizetése cakkra.
Előző évben a jövedelmeink 57 ezer forinttal meghaladták az ideit. Havonta.
3-an vagyunk, a fiunk másfél éves.
Szóval megpróbálom nagyjából összeszedni:
- rezsi: kb.80e (kb. a fűtés miatt)
- kaja+ tisztítószer: nagyon sok, próbálok olcsóbb, de minőségi dolgokat venni. Rengeteg zöldség, gyümölcs fogy nálunk. kb. 80e
- pelus, popsi törlő: 4000.-
- gyerek ruha: kb. 2 hónapja nem vettem neki semmit, betankoltunk télre, de most kellenek majd új ruhák, mert nőtt egy méretet. kb.5000.-
-eseti kiadások: mindig van pl. gyógyszer 5-6000.-
+ a férjemnek bérlet, néha vesz valami kaját (itthonról visz általában) 15000.-
- tankolás 20000.- (havi egyszer utazunk a nagyszülőkhöz)
A hónapot úgy szoktuk kezdeni, hogy 20e-t félre rakunk. Hitelünk nincs hál' istennek.
Tuti lepontoznak, mert ennyiből élünk, de a felsoroltakban nincs semmi luxus. Magamnak a nyáron vettem utoljára ruhát, a gyerek ruhái turiból, vateráról vannak, a legolcsóbb szappant használjuk, nem járunk sehová, csak havonta 1X a nagyiékhoz.
Lakáshitel 110-120 ezer között (65 ezerrel kezdtük)
Autóhitel 35 ezer
Rezsi 60-70 ezer között a fűtés miatt, nyáron kevesebb.
Kajára kb. 50 ezer megy el, ebben benne vannak a mosó és tisztítószerek is.
A gyerkőcnek kb. 8000 Ft a pelus, kb. másfél hónapig elég. Popsitörlő 1200-1500 Ft között, akciótól függően.
Fürdetőt, popsikrémet régóta használjuk, még van belőle.
Tápszer havi 4-5 doboz megy el, ez elég húzós 10 000 Ft körül.
Most vettem a turiban ruhákat, 2500 Ft-ért, de nálunk is nőtt egy méretet a gyerkőc, tavasszal ruházni kell rendesen, most tanul járni, akkor már cipőket is vennünk kell.
A tankolás havi 40 ezer körül van, de tőlünk csak autóval lehet bárhová is menni, azzal jár dolgozni a férjem.
Szinte minden hónapban van valami plusz, most új téligumit kellett venni, mert defektes lett a régi. Úgy néz ki, temetésre is mennünk kell. Márciusban műszakira kell vinni az autót és akkor lesz a kicsi szülinapja is.
Én még csak kismama vagyok, de ennek ellenére már így is nagyon sok a kiadásunk, és amit hónap elején félre teszünk 20 ezer forintot, hónap végén legtöbbször hozzá nyúlunk. Részletezem..
Lakáshitel: 40 ezer (20-ról indult)
Autó hitel: 40 ezer (23-ról indult)
Rezsi: kb. 16 ezer
Fával fűtünk így hónapra elosztva kb. 6000 ft (de egyszerre vesszük meg)
kaja+tisztálodási és tisztítószerek: 40 ezer
Párom cigizik: kb. 15 ezer ft
tankolás: kb. 60 ezer ( csak autóval lehet közlekedni, és oda vissza 60 km-re van a munkahely)
És mindíg közbe jön valami plusz kiadás, van mikor az autót kell csináltatni, van mikor tönkre megy valami, szóval ebben sincs szerintem semmi luxus, de elég rendesen meghaladja a 250 ezret, és nem igazán tudunk félre rakni.
Jah, és májusban jön a babónk. Szóval plusz kiadás még lesz. nem tudom hogy fogjuk megoldani...
Mi 5 fős család vagyunk 3 kisgyerekkel és a havi kiadásunk kb. 400.000 Ft.
Tételesen nem írom már, hogy mikor - mire - mennyi megy el, több hónapig vezettem excel táblában, de a főbb dolgokon nem tudunk spórolni.
Gondolok a rezsire, lakáshitelre (Ft hitelünk van, idén lejár), biztosításra. 1 autónk van, nem hiteles és mostanában keveset autózunk, csak a városon belül, de a benzinen sem tudok spórolni. BKV bérlet, gyerkeknek pelenka, tápszer, egyebek.
Üveges bébiételt csak tartalékba veszünk, egyébként én főzöm, a gyümölcsökből most alig van idénygyümölcs, így ahhoz veszek gyümölcsös bébiételeket színesítésként pluszban, hogy ne alma-körte-banán legyen nekik minden nap.
Ruháknak legalább a felét turiban veszem (nem tudnak egymásól örökölni a gyerekek, mivel egy méretet hordanak), emellett figyelem az akciókat Tescoban, C&A-ban. Pelenkát is DM kuponokkal (25%+15% veszem).
Ételt, háztartási szereket ALDI-ban, Tescoban, 1Eurós boltban vesszük, itt is nézzük az akciókat, nem veszünk felesleges dolgokat.
Férjem és én is itthon eszünk, főzünk, nem rendelünk. Étteremben kb. fél éve voltunk a férjemmel, moziban is kb. ugyanilyen régen. 2-3 havonta elmegyünk 1-1 koncertre vagy a barátokkal találkozni egy estére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!