Ti hogyan osztjátok be a pénzt, hogy mindenre jusson és maradjon is?
Arra gondolok, hogy ne számolgasd vissza a napokat, hogy mikor jön a gyed, mert nincs egy petákod se...
Mennyi a rezsitek?Mit vesztek a babátoknak és mennyi megy el rá?Ki kezeli a pénzt a családban?Mennyiből gazdálkodtok?Törlesztés, nagybevásárlás,gyerekholmik...minden érdekel.
Köszi
20 hónapos a kisfiam.Gyes-en vagyok.
Nagyon sokmindent(ruhát majdnem mindent ami kell) megvesz anyu a kisfiamnak ajándékba,így nekünk marad az étel és a rezsi,ami elvisz mindent.Játékokat teszvesz-en veszem.Nem veszünk magunknak semmit,se ruhát se luxus dolgokat és nem járunk el sehova...
A rezsi olyan 40ezer/hó de még 50ezer a bérleti díj.a férjemnek előző házasság miatt 60ezer/hó ezen felül kaja,stb.
Épp hogy kijövünk hóvégén...már 3 éve vágyom műkörömre,talán karira megkapom:)
mi 180 ezret fizetünk ki a "fix" kiadásokra (biztosítások, hitelek, rezsi, ovi, telefonszámlák)- ebből a rezsi 30 ezer/hó, + évi 1 autó fa, ez a fix-ben nincs benne, ált. adó visszatérítésből fizetjük ki.
Marad havi 50 ezer a kajára, öltözködésre, minden másra ami nem a fent felsoroltakba tartozik. De már ez is haladás, év elején még ennyi sem maradt.
Még jó, h a nagyik azért segítenek, meghívnak ebédre, felköszöntenek alkalmakkor (általában pénzt adnak szülinapra, pár ezer Ft-ot).
Ruhákat általában használtat veszek, kivéve a páromnak, mert 3-4 Xl-es méretre még azt is alig találni, ezért drágán tudunk csak neki vásárolni egy-két helyen, ahol van ilyen nagy méret.
Nagyon meggondoljuk, mire költünk, általában akciós dolgokat veszünk (élelmiszert, mosogatószert, cipőt stb.).
Nincs nyaralás, kábel tv, internetünk sem számítógépünk sem még, anyutól netezek hetente 2szer jövünk.
Hát én nemtudom.Mármint beosztani.Mert semmire nem elég.Most is megkaptam a gyedet 5-én, 10.ére nem volt egy kanyim se.Bevásároltunk, kifizettem a rezsimet (fele-fele alapon osztjuk a párommal)bevásároltam a gyereknek ami kell (pelus, popsitörlő, kaja ruha és ennyi volt.Pedig turkálóba járok, a pelust, popsitörlőt kuponra veszem, a bébikaját fél és negyedáron, mert közeli lejáratú.
Egyszerűen nem értem, hogy hová megy el a pénz.Ha boltba megyünk, akkor is max egy 10est hagyunk ott.
Ja és a dolog külön pikantériája, hog
Szóval, hogyha veszek a páromnak valami drágábbat, mert kell neki (most pl borotvát)eszébe sem jut, hogy az is benne volt a költségvetésemben és azért nincs pénzem.Csak csodálkozik, hogy hová megy el...De ha ő vesz nekem valamit (én addig kb 10 dolgot veszek neki)akkor bezzeg benyújtja a számlát!
Ma vagyunk együtt 7 éve és minden hónapban a pénzen megy a vita.Ja és külön kasszán vagyunk/voltunk mindigis!
Bocs, hogy 2 részletbe, de a lányom megnyomta az entert:)
Nálunk is ez megy, ma is, hogy: "a múlt héten volt 16 ezer Ft-unk, és Te mára eltüntetted..."
Hát, 4500 ft voltak a fényképek (kislányomról, hogy mindenki kapjon a családból, ezért rendeltem ennyit, meg hát nagyon jól sikerültek :) ), 2500 a varrónő (mert a párom állandóan kitépi a zippzárt a pulcsijából, meg a lányom kabijában is ki kellett cseréltetni), valamint boltban voltunk, és becsúszott egy-két túró Rudi...
De ha ő vesz bio asztali órát 7000-ért, amit aztán nem is használ, az aztán megérte! Meg minden előzetes megbeszélés nélkül köt életbiztosítást 10-20 évre havi 11 ezerért. Jó, kell megtakarítás, de ha egyszer úgy kell kölcsön kéregetni minden hónap 20-án, akkor nem kéne várni, amíg helyre jövünk? anyagilag??
Szóval kivagyok én is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!