Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi pénzből kell gazdálkodn...

Mennyi pénzből kell gazdálkodnotok havonta egy baba mellett? és hogy osztjátok be a pénzt hogy mindenre fussa?

Figyelt kérdés
2009. aug. 23. 21:25
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Eddig 400 ezerből gazdálkodtunk (kettőnk fizuja volt annyi). Most, h én kiestem a munkából, rögtön "lementünk 230 ezerre. :( Hát ebből gazdálkodunk, szerencsére a hitelünk forint alapú, fix, havi 30 ezer, így azért mi még a szerencsések közé tartozunk, de bizony még így is megnézem, mire mennyit adunk ki.
2009. aug. 23. 21:31
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én havonta megveszem egyszerre a tàpszert(5 doboz volt edig,most csökkentjük)plussz pelenkàt a Lidl-ben olcso,és bevàlt.Havi 3 csomag (csomagonként 56 darab)

Hozzàtàpi:sajàt magam készitem az ételt,hogy ne pocsékoljak,sokszor lefagyasztok.

Sampon,krém elég sokàig.

Jàték:hasznàltan veszek sokat fillérekért,még azt is ami késöbb lesz hasznos,hogy az is meglegyen.

Ruha:azt veszek akkor ha akcios,föleg C&A-ban,de body olcso a Tescoba,meg több nagy szupermarketba is.

Elvileg ennyi.

Cumisüveget eleén vettem 6-ot,màig elég,és idöközben a rokonok is meglepnek jàtékkal,ruhàval.

Sohasem a dràgàt veszem.

2009. aug. 23. 21:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Ja màsodik vagyok:àgyat,babakocsit àgynemüt stb egyértelmüen terhességem elején megvettük aprajàval.
2009. aug. 23. 21:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én GYEDem 40ezer. Plusz a családi 12.

Férjem munkanélküli, eddig 33 ezret kapott, mostmár csak 25öt kap 3 hónapig. Utána meg semmit...

A rezsi 20 ezer havonta.

Az autóba havi 5ért tankolunk.

Telefon havi 2ezer.

Nálunk nincs rendes bolt, szupermarket, stb... ahol kaját és egyebeket lehet venni,ezért kénytelenek vagyunk heti 1-2szer 20 kilómétert utazgatni.

Fiam 17 hós... és nemsokára érkezik a kistesó...

Számold ki mennyi marad pelenkára, popsitörlőre, ruhácskára és kajára...

A sírás kerülget, hogy már most nincs pénzünk:(

Régen apa 140ezreket keresett, de a válság betett a cégnek, azóta meg még segédmunkát sem talál magának:(

2009. aug. 23. 21:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Pont ma beszélgettünk erről a párommal. Havi pénzem itthon a babával kb. 100 ezer, a párom átlag 150 ezret keres. Olyan a munkája hogy tavasszal-nyáron több van, így van hogy 200 felett kap, de ősszel-télen épp hogy 120-at.

Szerencsések vagyunk, nincs hitelünk. De havonta a pelenka kb. 10-15 ezer, tápszer 15-20 ezer. Persze a mi kajánk, rezsi, párom munkába járása... nem könnyű. Néha sikerül pár ezer ft-ot félretenni egy hónapban, van amikor épp hogy kijövünk. Nem járunk sehova, én sem megyek fodrászhoz, kozmetikushoz.. meg ilyen női pénzköltőkbe. A beosztást csak így tudom megoldani hogy semmi extrára (kivéve ha nagyon muszáj) nem költök, és figyelek az akciókra.

2009. aug. 23. 21:37
 6/10 anonim ***** válasza:

a párom jól keres elméletileg. kb. 800-850 eurot.

én kapok 170 euro gyest. szóval elméletben jól kellene élnünk. de mikor terhes lettem, akkor kezdtük pont a semmiről. lakás, kocsi, bútorok, minden hitelből van. ez havi 700 euro! hát nem sok marad, főleg, h a babónak mindent meg szeretnénk adni. sehova sem járunk, semmi extra kiadás, majd ha a hitelek lejárnak. jövőre már kicsit könnyebb lesz, 1 év múlva már 3 hitellel kevesebb lesz. addig behúzzuk a nadrágszíjat.

2009. aug. 23. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
51%

Párom 300-at keres, én gyesen vagyok.

Hó elején kifizetünk mindent, lakás, kocsi hitel rezsi tel.szla. autóval jár dolgozni 3x tankol tele egy hónapban ez kb. 150.000.-. Babának megvesszük a pelenkát ami 15, kaja 15, nekünk kaja, 50, lányunknak ruha,játék, nekünk valami ruha, vagy néha elmegyünk valahová kajálni, s el is fogyott!

2009. aug. 23. 22:50
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Nekem 80 a gyedem plusz ugye a családi. A férjemnek ingadozó a keresete de olyan 200-250 körül. Viszont részlet van a kocsin és a lakáshitelünket is jódarabig törlesztjük még, és van egy 2 év múlva lejáró személyi kölcsön is szóval egy hóban 100 biztos elmegy csak a hitelekre.

Így mikor hó elején bevásárolunk pelenkából, tápszerből, popsitörlő meg az éápp kifogyóban lévő tartós cikkekből (mosószer öblítő olaj liszt ilyesmi) akkor olyan 160 marad egész hóra.

Hát én se járok soha sehova de valahogy alig marad hó végére (most is pontosan ki van számolva hány ft-ot költhetek egy nap, hogy kitartson hó elejéig).

2009. aug. 24. 07:35
 9/10 anonim ***** válasza:

A gyed+ családi kb 100 ezer, de ez egy-az-egyben el is megy a lakáshitelünkre. Anno 54-el kezdtük...

Tehát marad a férjem fizuja, ami 120 ezer, ebből fizetjük a rezsit: 55e és a kaját: kb 25e és az egyéb háztartási cikekket, pl mosópor, öblítő stb: kb 10e

Van még egy kis autónk, kb 5 e-ért tankolunk + egyéb fenntartási ktsg.

Mobilszámláink: 4 e

Pelenkára, popsitörlőre, babaruhára megy el a maradék.

Magunkra nem is költünk szinte semmit, nem járunk el moziba, fodrászhoz stb.

Örülök, hogy nincs hátralékunk.

De a fűtési szezontól nagyon félek :(

2009. aug. 24. 08:47
 10/10 anonim ***** válasza:

Párom 100-120 körül keres, nekem 60 körül van a tgyás, plusz 12 a családi. Még csak 3 hónapos a gyerkőc, így akik jöttek látogatóba, mindig hoztak vagy pelust, vagy popsitörlőt... mindig ilyen hasznos dolgokat, nem ruhát. Így ebben a hónapban még nem is vettem pelust. Viszont tápszert kell adnom a picinek, na ez tényleg nem olcsó mulatság. popsikrémet, fürdetőt már egyszer kellett felíratnom mert elfogyott, bár az nem olyan drága. Viszont görcsoldó, espumisan, ilyen-olyan dolgok a hasfájására 1-2 ezer forint alkalmanként.

Autónk, hitelünk nincs, albérletet sem kell fizetni és amin mi rengeteget spórolunk az a kaja. Páromnak olyan a munkahelye, hogy hoz haza főtt kaját, hétvégente nyersanyagot is. Így mindig van itthon liszt, cukor, olaj, a fagyó tele hússal... szóval csak tejet és kenyeret veszek, mert minden mást hazahoz. Azt hiszem ezzel rögtön 30-40 ezret megspóroltunk.

Emellett mi sem járunk nagyon sehova, párom néha pókerezni, akkor annyit költ, amit megiszik, kb 2 sört, néha megengedünk magunknak egy-egy valamit, tegnap vett egy winchestert a gépbe 6 ezerért. Én ma megyek venni egy nacit, mert a régiek még nem jönnek rám.

Szóval nem könnyű nekünk sem, de talán nem panaszkodhatom.

2009. aug. 24. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!