Nektek havi "mennyibe kerül" az egy éves babátok? Úgy értem mennyi pénzt költötök el rá és pontosan mire?
Hát az utóbbi időben rengeteget költöttünk rá, mert ugyebár elindult, így vettünk neki egy "egészségesnek" mondott cipőt vagyis szandált 9000-ért, aminek az orrát már az első éles bevetéskor, legyalulta, úgyhogy az maradt játszóteresnek, és kellett egy szépet venni normális alkalmakra, amikor nem csúszik mászik a földön. Nah meg egy zárt cipőt....utóbbi kettő akciós volt, de így is a cipői csak 25.000-be kerültek a hónapban.
Ezen kívül mivel jön a nyár, meg jó nagyot nőtt, újítani kellett a ruhatárát...nem tudnám megmondani mennyi ment el rá, mert mindig 1-1 darabot vettem meg, ami megtetszett, de 20.000-ben biztos ez is benne volt...ha nem több...
Havi szinten ami fix, az most már viszont kevesebb, mint korábban, mert olcsó, nem márkás pelusra váltottunk (bugyipelus), amivel kb 8000 a havi adag kb, tejpépet meg egyéb babakajákat már nem nagyon eszi meg, úgyhogy már a mi kajánkat eszi. Így csak a junior gyerekital, amit veszünk neki, hát azt viszont nem tudom meddig elég egy doboz, még nem vagyunk olyan rutinosak benne, 13 hónapos, de egy doboz 1,2 kg-os 4500-5000 ft között van...talán kettő megy el belőle havonta, a reggeli és esti kajához...
Árakat nem tudok írni, mert külföldön élünk, de leírom hogy most mik kellettek , kellenek neki.
Első cipő (az kb 10.000ft), tavaszi kabát, mellény, legalább 3-4 pulcsi, mert kinőtte az előzőket, harisnya, zokni, rövidnadrág, kis szoknya, tavaszi sapi, kalap, szülinapjára most kapja a 3 kerekű bicajt, nemrég kapott kismotort, gyerek joghurt, baba "zabkása" (angolul porridge), ugye neki a 100%os gyümölcslevek, a pelenka, popsitörlő.
Hirtelen ennyi jut eszembe, de most vennem kell még neki pólókat is, meg body-t mert kezdi kinőni.
Mostanában így költségesebb, de most nőtt egy nagyot, meg igényli a "komolyabb" játékokat is :)
Érdekes amit írnak az előttem levők.
Nekem max. 15 ezer ft-om van a gyerekre 1 hónapban és ezzel szerintem túl sokat is mondtam.
Igaz, még nincs 1 éves, de valahogy muszáj leszek megoldani ennyi pénzből, sőt, igazából 10 ezer az, amit biztonsággal rá tudok úgy költeni, hogy marad nekem is mit enni és a rezsit, albérletet is ki tudom fizetni.
Ruhát turiból lehet venni olcsón, cipőt kínaiban, játékokra meg nem fogok költeni max. használtan vateráról.
Márpedig ki fog jönni ennyiből, mert nem tudok többet rákölteni.
Szerintem nem én vagyok az egyetlen anyuka a világon aki nem teheti meg, hogy többet költsön mégis felneveli a gyerekét.
Nem hiszem el, hogy egy átlag fizetésű ember is rá tud költeni a gyerekére havi 30ezer forintot.
Azokról nem is beszélve akik hozzám hasonlóan egyedül élnek munka nélkül albérletben.
Az én gyerekkoromban se adtak rám márkás cipőt, a lányom se fog belehalni, ha nevesincs cipőt kap, vagy nem lesz soha életében Fisher Price játéka.
De hülyeséget írsz utolsó!
A pelenka havonta nekem 4500ft körül van, napi 4-5 fogy.
Ésszel kell vásárolni, nem mindig a legdrágább a jobb.
Ha pedig csak a gazdagok vállalnának gyereket régen rossz lenne ez a világ.
Fú, de fel tud dühíteni az ilyen ostoba, elvakult hozzászólás, hogy minek vállaltunk gyereket ha nincs rá havi több 10ezrem?!?!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!