Nektek havi "mennyibe kerül" az egy éves babátok? Úgy értem mennyi pénzt költötök el rá és pontosan mire?
Szánalom, hogy nálad a normális gyereknevelés egyik alappillére a drága cipő, vagyis az anyagiak.
Nem ez a legfontosabb elsősorban egy gyermek fejlődése szempontjából!
De amint látom, ez meddő vita, te már eldöntötted, hogy a lelki gazdagság semmit nem ér, csakis a pénz a hatalom.
Ha neked így jó, ám örülj neki.
SZóval szerinted, ha valaki normális körülmények közé vállalja a gyereket akkor az lelkileg nem tudja megadni neki ami kell.
Nyilván a szeretet a legfontosabb, de abból nem kapsz kenyeret a boltban.
Valamint igen fontos, hogy az ember a gyerekfejlődéséhez fontos dolgokat megtudja venni pl egy a lábafejlődéséhez fontos minőségi cipőt.
Hát szerintem nem a márkás cipőn van a hangsúly, hogy presztizsből az legyen a gyerekem lábán, hanem azért ragaszkodtam hozzá, mert tudom mennyi kínnal jár, ha az embernek mát tizenévesen is fáj a térd ízülete, meg lúdtalpa miatt a talpa...és ez mind azért, mert igen, felnőttem "márkás", egészséges cipő nélkül, és tessék... Egy hosszabb séta után fáj mindenem, pedig még 30 sem vagyok! Ettől szeretném megkímélni a lányomat...
1. válaszoló voltam ha jól emlékszem
1. és 15. vagyok!
Én egy szóval sem mondtam, hogy ne vállaljon gyereket az, akinek nem futja 10.000 ft-os egészséges gyerekcipőre, én csak azt írtam, hogy nem nagyzolásból vesz a gyereknek ilyet aki vesz, hanem mert a legjobbat akarja neki és megteheti. És pont. Ennyit írtam se többet se kevesebbet!!! Nem kell a torkomnak ugrani!
És igenis, mi is spóroltunk rá hónapokig, hogy meglegyen, szülinapi-névnapi, karácsonyi ajándékra szánt pénzek, amiket kapott nagyiéktól, déditől, félreraktuk, hogy ha elindul jó cipőt vehessünk neki!
Mi ezt nagyon fontosnak tartjuk...ennyi...
És az pedig nagyon demagóg duma, hogy fáj mindened, de örülsz, hogy a világon vagy...ezt akarod a gyerekednek? Szép...
Most őszintén: a világ összes gyerekének meg tudják venni a minőségi cipőt? (hogy maradjunk a példánál)
Nem!
Mégsincs ortopédiai betegsége az emberek nagyon nagy részének.
Túl van lihegve ez a dolog, ez ugyanolyan divat, mint manapság minden aprósággal a méregdrága dévény tornára hordani a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!