Tényleg akkor bűnt követtem el?
A kisebbik lányom lassan 9 hónapos. Elég nagy hajjal született,de valahogy csak két odlalt hullott ki neki, középen megmaradt a hosszú, sűrű haja. Kezdett elég "érdekesen" kinézni:) olyan David Backam-es lett, mintha oldalt direkt fel lett volna nyírva, felül meg maghagyva a hossza.
Beszéltem a fodrászommal és ő is azt javasolta,hogy vágjuk le. Ma ez meg is történt, majd találkoztam egy ismerőssel, aki ezzel az épp nem finom jelzővel illetett: "te tiszta h.lye vagy", miért kellett levágatni.
Most tényleg én látom rosszul, miért kellene a gyerekemből bohócot csinálni, amiért ilyen a haja, és egyáltalán miért baj az ha levágatom:(

Ebből csak 2 dolog furcsa nekem:
1. Miért lenne baj, ha levágják egy baba haját?
2. Miért számít egy ismerős véleménye? (pláne ebben a stílusban)
Le kellett vágatni, úgy gondoltad, nem? Akkor ez van, majd megnő, és normálisan fog kinézni. Attól, hogy lány, még lehet rövid haja, főleg ilyen esetben. Én is levágattam volna.:)
Egyébként Te erre a beszólásra hogy reagáltál?
Köszi
A nagy lányom is hosszu hajjal született,de neki nem kopott ki, és már 6 hónaposan csurit kötöttem a feje tetején,de neki egyforma volt mindnehol.
Ha a picinek nem csak a feje tetején lett volna egy hajkupac :) én sem vágattam volna le
Hogyan?? :
Kössz, igazán kedves vagy. És elmondtam az érveimet,hogy miért vágattam le, de a további válasz az ismerősnek csak annyi volt, hogy a lányáé is ilyen volt, és nem vágatták le, most lassan 3 éves, és a feje tetején látványosan több a haja, saját bevallása szerint is vicces, de nem kell vágatni

Miért magyarázkodtál? Senkinek semmi köze hozzá, hogy a gyerekednek milyen a haja... főleg 9 hónapos! Nem fogják az osztálytársai kicsúfolni. :-)
Nem veszélyezetted a gyereket, a hajviseletnek semmi köze az egészségéhez, a fejlődéséhez, és ennyi idősen a lelkiállapotához sem, innentől kezdve senkinek semmi köze ahhoz, hogy a gyerekednek mohikánfrizurája van, tök kopasz vagy hagyod hosszan.
ismerősnek meg legközelebb meg lehet mondani, hogy: mert én vagyok az anyja és én így döntöttem. A te gyereked hajviselete meg a te döntésed, én meg abba nem pofázok bele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!