Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg akkor bűnt követtem el?

Tényleg akkor bűnt követtem el?

Figyelt kérdés

A kisebbik lányom lassan 9 hónapos. Elég nagy hajjal született,de valahogy csak két odlalt hullott ki neki, középen megmaradt a hosszú, sűrű haja. Kezdett elég "érdekesen" kinézni:) olyan David Backam-es lett, mintha oldalt direkt fel lett volna nyírva, felül meg maghagyva a hossza.

Beszéltem a fodrászommal és ő is azt javasolta,hogy vágjuk le. Ma ez meg is történt, majd találkoztam egy ismerőssel, aki ezzel az épp nem finom jelzővel illetett: "te tiszta h.lye vagy", miért kellett levágatni.

Most tényleg én látom rosszul, miért kellene a gyerekemből bohócot csinálni, amiért ilyen a haja, és egyáltalán miért baj az ha levágatom:(

2013. máj. 29. 12:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ebből csak 2 dolog furcsa nekem:

1. Miért lenne baj, ha levágják egy baba haját?

2. Miért számít egy ismerős véleménye? (pláne ebben a stílusban)

Le kellett vágatni, úgy gondoltad, nem? Akkor ez van, majd megnő, és normálisan fog kinézni. Attól, hogy lány, még lehet rövid haja, főleg ilyen esetben. Én is levágattam volna.:)

Egyébként Te erre a beszólásra hogy reagáltál?

2013. máj. 29. 13:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi

A nagy lányom is hosszu hajjal született,de neki nem kopott ki, és már 6 hónaposan csurit kötöttem a feje tetején,de neki egyforma volt mindnehol.

Ha a picinek nem csak a feje tetején lett volna egy hajkupac :) én sem vágattam volna le

2013. máj. 29. 13:54
 13/16 A kérdező kommentje:

Hogyan?? :

Kössz, igazán kedves vagy. És elmondtam az érveimet,hogy miért vágattam le, de a további válasz az ismerősnek csak annyi volt, hogy a lányáé is ilyen volt, és nem vágatták le, most lassan 3 éves, és a feje tetején látványosan több a haja, saját bevallása szerint is vicces, de nem kell vágatni

2013. máj. 29. 13:55
 14/16 anonim ***** válasza:

Miért magyarázkodtál? Senkinek semmi köze hozzá, hogy a gyerekednek milyen a haja... főleg 9 hónapos! Nem fogják az osztálytársai kicsúfolni. :-)

Nem veszélyezetted a gyereket, a hajviseletnek semmi köze az egészségéhez, a fejlődéséhez, és ennyi idősen a lelkiállapotához sem, innentől kezdve senkinek semmi köze ahhoz, hogy a gyerekednek mohikánfrizurája van, tök kopasz vagy hagyod hosszan.

ismerősnek meg legközelebb meg lehet mondani, hogy: mert én vagyok az anyja és én így döntöttem. A te gyereked hajviselete meg a te döntésed, én meg abba nem pofázok bele.

2013. máj. 29. 19:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Most nem azért de minden hülyeséget azért nem kell elhinni. Nem a romáknál divat az, hogy nem lehet a gyerek haját vágni? Mert én ekkora hülyeséget csak a Győzike showban hallottam.
2013. máj. 29. 19:49
 16/16 anonim ***** válasza:
3-as válaszoló vagyok.Nem tudom kinél szokás,meg kinél nem,nem vagyok roma származású,és a Győzike showból nem láttam egy részt sem,így erről lemaradtam :) Valamiért én nem vágatom le hamarabb,de nem tudom,pedig nem sok dologban vagyok babonás.Az igaz,hogy keresztelő után sem fürdettem meg 24 óráig,mert felénk ez is régi babona.De mindenkinek a saját döntése,hogy mit tesz,és nem tudom miért kell idegen embereknek véleményt nyilvánítani.Én nem foglalkozom másokkal,és eszembe se jutna megsérteni senkit.Az olyan emberekkel nem kell foglalkozni.Szerintem csak unatkoznak,és jólesik nekik piszkálódni.
2013. máj. 29. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!