Tényleg akkor bűnt követtem el?
A kisebbik lányom lassan 9 hónapos. Elég nagy hajjal született,de valahogy csak két odlalt hullott ki neki, középen megmaradt a hosszú, sűrű haja. Kezdett elég "érdekesen" kinézni:) olyan David Backam-es lett, mintha oldalt direkt fel lett volna nyírva, felül meg maghagyva a hossza.
Beszéltem a fodrászommal és ő is azt javasolta,hogy vágjuk le. Ma ez meg is történt, majd találkoztam egy ismerőssel, aki ezzel az épp nem finom jelzővel illetett: "te tiszta h.lye vagy", miért kellett levágatni.
Most tényleg én látom rosszul, miért kellene a gyerekemből bohócot csinálni, amiért ilyen a haja, és egyáltalán miért baj az ha levágatom:(
Tényleg hülye az ismerősöd!!!
Először is, a Te dolgod, hogy mit csinálsz a babáddal, a másik pedig, hogy le is szokták vágni, hogy erősödjön. Semmi rosszat nem tettél.
Nekem személyes rossz élményem van kiskoromból amikor mindig pistike frizurával kellett járnom, mert anyukám nem akarta fésülni és mindig szinte kopasz voltam lány létemre. Ja és azért kisruhát adott rám anyám. Az összes képen iszonyatosan csúnya vagyok.
Na ez miatt ha egy kislánynak tüsire vágják a haját, sajnálatot érzek rögtön a gyermek iránt. Habár én nem szoktam durván kifejezni magam, max mondtam volna neked, hogy én nem vágadtam volna le. Mindegyik lányom nagy hajjal született, és mindegyiknek mint a tiednek nött haja. Elsönél egyenletesebb votl, így nem vágattam le, söt sokszor azt a felsö tincset begumiztam. Másodiknál pedig csak annyira vágattattam a hosszából, hogy a szemébe ne lógjon, így most már kezd az oldalsóval is össze nöni, de tüsit nem engedtem volna egyiknek sem.
Miért utolsó amit levágtak az nem?
Ennyit kihozni egy hajból egy 9 hónaposnak.
Köszönöm mindenkinek.
Igen ám, én sem akartam,mert azt hittem ez is kihullik, de nem és oldalt max fél cm a haja, a feje tetején meg 5-6 cm :(
Dehogy követtél el bűnt! Mindenkinek a saját döntése, hogy levágatja vagy nem a gyereke haját. Sógornőm 2 éves koráig tüsire vágta mindig a lánya haját. Egyébként én fodrász vagyok, és tévedés hogy attól erősödik a haj, meg nő majd gyorsabban minél többször vágják!
Én a nagyobbik lányomnak sosem vágtam le a haját, 1 évesen is még elég semmi haja volt, olyan kis vékonyszálú. Ennek ellenére 2 éves korára, elég szépen besűrűsödött a haja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!