Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg akkor bűnt követtem el?

Tényleg akkor bűnt követtem el?

Figyelt kérdés

A kisebbik lányom lassan 9 hónapos. Elég nagy hajjal született,de valahogy csak két odlalt hullott ki neki, középen megmaradt a hosszú, sűrű haja. Kezdett elég "érdekesen" kinézni:) olyan David Backam-es lett, mintha oldalt direkt fel lett volna nyírva, felül meg maghagyva a hossza.

Beszéltem a fodrászommal és ő is azt javasolta,hogy vágjuk le. Ma ez meg is történt, majd találkoztam egy ismerőssel, aki ezzel az épp nem finom jelzővel illetett: "te tiszta h.lye vagy", miért kellett levágatni.

Most tényleg én látom rosszul, miért kellene a gyerekemből bohócot csinálni, amiért ilyen a haja, és egyáltalán miért baj az ha levágatom:(

2013. máj. 29. 12:42
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Hülye az ismerősöd aztán kész
2013. máj. 29. 12:44
 2/16 anonim ***** válasza:
78%

Tényleg hülye az ismerősöd!!!

Először is, a Te dolgod, hogy mit csinálsz a babáddal, a másik pedig, hogy le is szokták vágni, hogy erősödjön. Semmi rosszat nem tettél.

2013. máj. 29. 12:48
 3/16 anonim ***** válasza:
83%
Szia.Azt azért nem mondanám,hogy bűnt követtél el :)A te döntésed,nem tudom miért kell másoknak beleszólnia,pláne ilyen sértő hangnemben.Te levágattad,mert szerinted igy szebb,ennyi.Mással meg nem érdemes foglalkozni.Én majd csak egy éves kora után akarok vágatni a hajából,mert felénk van egy ilyen hülye babona.:)De neki mindenhol dús,göndör fürtjei vannak,nem kopott ki sehol.A helyedben én is megigazíttattam volna.
2013. máj. 29. 12:49
 4/16 anonim ***** válasza:
72%

Nekem személyes rossz élményem van kiskoromból amikor mindig pistike frizurával kellett járnom, mert anyukám nem akarta fésülni és mindig szinte kopasz voltam lány létemre. Ja és azért kisruhát adott rám anyám. Az összes képen iszonyatosan csúnya vagyok.

Na ez miatt ha egy kislánynak tüsire vágják a haját, sajnálatot érzek rögtön a gyermek iránt. Habár én nem szoktam durván kifejezni magam, max mondtam volna neked, hogy én nem vágadtam volna le. Mindegyik lányom nagy hajjal született, és mindegyiknek mint a tiednek nött haja. Elsönél egyenletesebb votl, így nem vágattam le, söt sokszor azt a felsö tincset begumiztam. Másodiknál pedig csak annyira vágattattam a hosszából, hogy a szemébe ne lógjon, így most már kezd az oldalsóval is össze nöni, de tüsit nem engedtem volna egyiknek sem.

2013. máj. 29. 12:51
 5/16 anonim ***** válasza:
65%
Szia! Én nem vágattam volna le, az a haj, ami kihullott neki, vissza fog nőni!
2013. máj. 29. 12:51
 6/16 anonim ***** válasza:
60%

Miért utolsó amit levágtak az nem?

Ennyit kihozni egy hajból egy 9 hónaposnak.

2013. máj. 29. 12:53
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Igen ám, én sem akartam,mert azt hittem ez is kihullik, de nem és oldalt max fél cm a haja, a feje tetején meg 5-6 cm :(

2013. máj. 29. 12:53
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Dehogy követtél el bűnt! Mindenkinek a saját döntése, hogy levágatja vagy nem a gyereke haját. Sógornőm 2 éves koráig tüsire vágta mindig a lánya haját. Egyébként én fodrász vagyok, és tévedés hogy attól erősödik a haj, meg nő majd gyorsabban minél többször vágják!

Én a nagyobbik lányomnak sosem vágtam le a haját, 1 évesen is még elég semmi haja volt, olyan kis vékonyszálú. Ennek ellenére 2 éves korára, elég szépen besűrűsödött a haja.

2013. máj. 29. 12:56
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem követtél el hibát persze. Én viszont inkább becsuriztam volna és beletettem volna egy jó nagy masnit :)
2013. máj. 29. 13:35
 10/16 anonim ***** válasza:
Most ez miért is volt baj, hogy levágadtad? Egy babáról beszélünk. A gyereknek jobb a rövidhaj, mert nem zavarja, neked jobban tetszik így. Vannak ilyen babonás emberek, akik valamiért nem akarják,hogy a gyerek haja 1 éves kora előtt le legyen vágva, de ennek nincs semmi gyakorlati alapja, az így "szokták mondani"n kívül. Ha ilyet mond az ismerős, meg kell neki mondani, hogy semmi köze hozzá, és hogy csak magát minősíti a megnyilvánulásával. Meg fog majd nőni a kislányod haja szépre, mire oviba megy már lesz elég haja egy copfhoz is, vagy kettőhöz. Az én kislányomnak is hosszú volt a haja, bele lógott a szemébe és hat hónapos volt, mikor először levágtuk. Nincs baja. :) Jó anya vagy!
2013. máj. 29. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!