Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most akkor hogy van ezekkel a...

Most akkor hogy van ezekkel a fogkrémekkel?!

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy amíg a baba nem tudja kiköpni a fogkrémet fogmosás után, addig nem jó, ha fluorid tartalmú fogkrémet használ az ember. 1 éves múlt a lányom, eddig Nenedent tanulófogkrémet használtunk, most váltottunk a gyerekfogkrémére, ami szintén flourid mentes. De nagyon meglepődtem, mert ezen kívül az összes ilyen korú gyereknek szánt fogkrémben van valamiféle flourid, aminfluorid, vagy épp ahogy nevezik. Ki mit tud erről? Miért nem jó a fluorid, vagy egyáltalán így van???

2013. máj. 28. 22:41
 1/6 gabszem ***** válasza:
100%
a fluorid mérgező bizonyos mennyiségben, ezért nem szabad lenyelni.
2013. máj. 30. 12:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

fogkrém sem kellene feltétlenül, a fogkefével mosás hozze le a kajamaradékot és a lerakódást, nem a fogkrém

a túl sok flouridot a csontépülés miatt nem ajánlják

ha zavar, használj dr hauschka-t

2013. máj. 30. 12:50
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Csak nem értettem, hogy miért rakják akkor bele a többi picinek való fogkrémbe, és hogy ha meg tényleg kell, akkor ártok-e, ha én olyat használok, amiben nincs...igazából még most sem tudom :)

De most úgyis a Nenedent gyerekfogkrémét vettem, aztán majd meglátjuk.

Ti mit használtok Gabszem??

2013. máj. 30. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
48%

Egyáltalán nem jó a fluoridos fogkrém, gyerekeknek főleg nem, de jobb lenne ha senki nem használná. Bolti fogkrémeket felejtsd el, abban mindben van, még a kisgyerekeknek szánt fogkrémekben is.

Használj pl ilyet, nem kell belőle sok:

[link]

2013. máj. 31. 12:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Hát mostmár ezt a tubus Nenedentet elhasználjuk, aztán majd beszerzünk egy ilyen dr. Hauschkát, lehet az jobb...
2013. máj. 31. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell sok a Dr. Hauschkából és úgy hallottam, kicsit nehéz kimosni a fogkeféből de érdemes olyat venni, a gyerekek szeretik és legalább nincs benne káros anyag.
2013. jún. 2. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!