Nem igazán van segítségünk rokoni részről, valakinek esetleg ötlet?
Megpróbálom felvázolni a helyzetet. Van egy 25 hónapos lányunk, akaratos, dackorszakos, mint egy ilyen korú gyerek, de ha valaki kedves vele, akkor nagyon cukorfalat tud lenni. Nagyon szeretjük, de attól még egy pár is vagyunk, néha szükség van szabadidőre. Másfél hónapja jár a leányzó bölcsibe, de értelemszerűen ilyenkor az apukája dolgozik, én pedig az itthoni teendőket végzem és az itthoni munkámat. Rokoni segítségünk egyáltalán nincs, a párom szülei alkalmatlanok rá, és nem is érdekli őket az egész, az én szüleim pedig vidéken laknak. Mi Budapesten, Kőbányán. A húgom lakik még itt Pesten, aki ma jelentette be, hogy a holnapra megbeszélt segítséget lemondja, meg amúgy is elfelejtette. Holnapra nekünk egy baráti találkozó lett leszervezve úgy egy hónapja már, tehát elég csúnyán pofon vágott a dolog.
A kicsi lányra hetente egy délután 2-3 órát vigyázni szokott egy barátunk, egyetemista leányzó, és két hetente vasárnaponként szintén 2-3 órát egy másik barátunk. Viszont értelemszerűen egy baráti összeröffenést nem lehet megszervezni, lévén valaki mindig kimarad így belőle. A holnapi dolog is maximum váltott műszakban oldható meg, teszem azt én délelőtt, az egyik leányzó pedig délután van a leányzóval. Elvinni nincs értelme őt egy biliárdterembe, vagy teázóba, hiszen nem fog két évesen egy helyben ücsörögni órákon keresztül.
Bébiszitterre nincs pénzünk, nincs esetleg valakinek valamilyen ötlete erre az esetre megoldásnak? Nem is tudom, esetleg más hasonló helyzetű, korú gyerkőccel rendelkező anyuka, akivel össze lehetne beszélni, vagy nem is tudom.
Ti kinek a gyerekére vigyáztok ingyen?
Mert ugye csak azt várom el amit én is megteszek.
Számomra több dolog sem érthető, így nem tudok választ adni:
- az egyetemista lány nem tud holnap vigyázni a lányotokra?
- és a barátotok?
- ők eddig puszira vigyáztak a lányodra?
- milyen egész napos programot lehet egy biliárdterembe vagy teázóba szervezni? Ott még egy felnőtt is halálra unja magát egész nap!
Legközelebb szervezzétek a szabadba, pl. a Margitszigetre, a Hajógyárira vagy a Kopaszi-gátra (rossz idő esetén legyen B terv), ahová a lányodat is vinni tudjátok és kész.
Ha ez nem jó, akkor keressetek egy bébiszittert.
Más megoldás nincs, ebbe bele kell törődni. Én nem bízom vadidegenekben (így bébiszitterben sem), de ha nem lenne más választásunk, akkor kénytelen lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!