Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem igazán van segítségünk...

Nem igazán van segítségünk rokoni részről, valakinek esetleg ötlet?

Figyelt kérdés

Megpróbálom felvázolni a helyzetet. Van egy 25 hónapos lányunk, akaratos, dackorszakos, mint egy ilyen korú gyerek, de ha valaki kedves vele, akkor nagyon cukorfalat tud lenni. Nagyon szeretjük, de attól még egy pár is vagyunk, néha szükség van szabadidőre. Másfél hónapja jár a leányzó bölcsibe, de értelemszerűen ilyenkor az apukája dolgozik, én pedig az itthoni teendőket végzem és az itthoni munkámat. Rokoni segítségünk egyáltalán nincs, a párom szülei alkalmatlanok rá, és nem is érdekli őket az egész, az én szüleim pedig vidéken laknak. Mi Budapesten, Kőbányán. A húgom lakik még itt Pesten, aki ma jelentette be, hogy a holnapra megbeszélt segítséget lemondja, meg amúgy is elfelejtette. Holnapra nekünk egy baráti találkozó lett leszervezve úgy egy hónapja már, tehát elég csúnyán pofon vágott a dolog.

A kicsi lányra hetente egy délután 2-3 órát vigyázni szokott egy barátunk, egyetemista leányzó, és két hetente vasárnaponként szintén 2-3 órát egy másik barátunk. Viszont értelemszerűen egy baráti összeröffenést nem lehet megszervezni, lévén valaki mindig kimarad így belőle. A holnapi dolog is maximum váltott műszakban oldható meg, teszem azt én délelőtt, az egyik leányzó pedig délután van a leányzóval. Elvinni nincs értelme őt egy biliárdterembe, vagy teázóba, hiszen nem fog két évesen egy helyben ücsörögni órákon keresztül.

Bébiszitterre nincs pénzünk, nincs esetleg valakinek valamilyen ötlete erre az esetre megoldásnak? Nem is tudom, esetleg más hasonló helyzetű, korú gyerkőccel rendelkező anyuka, akivel össze lehetne beszélni, vagy nem is tudom.

2013. máj. 24. 14:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
60%
Szánalmas vagy! Miért kellett neked gyerek! Örülj annak, hogy bedughattad a bölcsibe, míg te otthon pihensz!
2013. máj. 24. 15:49
 22/35 A kérdező kommentje:

Jesszus, a normális válaszok oké, de azok, akiknél annyi volt, hogy nincs más választásod stb. az nem normális választ.

A lányom nem nincs el egy bográcsozásnál, anyás, tehát az olyan, mintha én ott sem lennék, ez tény, én ismerem. :)

Nem bíznám rá egy vadidegen anyukára, szimplán arra gondoltam más is van ilyen helyzetben, lehetne megismerkedni és idővel majd segíteni egymásnak e téren.

Amíg pedig a lányom bölcsiben van, nem itthon lustálkodol, hanem itthon DOLGOZOM, ezért nem szoktam én ide kérdéseket írni.

2013. máj. 24. 16:06
 23/35 anonim ***** válasza:
51%
Nagy bajok vannak a fejedben kérdező... Ezt mi, "értelmetlenek" sajnos nem tudjuk megoldani.
2013. máj. 24. 16:15
 24/35 anonim ***** válasza:
17%
Na srácok, én vagyok az apuka. Hát ennyi gyökér embert egy rakáson még nem láttam, tisztelet az 1-1 kivételnek. Mi vállaltuk a babát, tény, nem is nyűg számunkra. De 2 havonta urambocsá hadd legyen már egy olyan program, amikor a barátainkkal találkozunk, akik nagyrésze az ország másik végéből jön. Van egy felelőtlen sógornőm, aki munkanélküli, semmi dolga nincs, leszarja a lányunkat, magától fel nem ajánlaná hogy valamikor vigyáz rá, játszik vele. Ezek után megkapjuk hogy szervezzünk gyerekes programot. A társaságból csak nekünk van gyerekünk, állandóan mindenki alkalmazkodik hozzánk, de a sógornő miatt most nyugodtan elcseszhetjük mindenki szombatját. Hát nem. Én is a baba szülője vagyok, nem automatikusan az anya marad otthon. A párom csak egy kis megértést kért volna, de stimmel, vadidegen emberektől ez értelmetlen, úgysem születik releváns válasz. Hát ezért nem írok általában én ide, őszintén szólva tojok a véleményekre, mert akik csak leugatnak, azok maradhattak volna csöndben, de muszáj volt szemétkedni. Megoldottuk, maradok itthon, és bebizonyosodott, hogy magunk vagyunk, viszont nem fogjuk egyfolytában ráncigálni a babát olyan programokra, amik nem neki valók. Ennyi.
2013. máj. 24. 16:16
 25/35 anonim ***** válasza:
85%
Ez komoly hogy idehívtad apukát hogy "leteremtsen " mindenkit aki arra érdemes?? :))) hát ez isteni poén, ilyet még itt se láttam/olvastam sose:D
2013. máj. 24. 16:20
 26/35 anonim ***** válasza:
85%
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
2013. máj. 24. 16:21
 27/35 anonim ***** válasza:
85%

"Van egy felelőtlen sógornőm, aki munkanélküli, semmi dolga nincs, leszarja a lányunkat, magától fel nem ajánlaná hogy valamikor vigyáz rá, játszik vele"

Hat tudod, semmi koze hozza. Nem o vállalt gyereket, hanem ti. Ha o felelőtlen - bár nem tudom miért, önmagában azért, mert munkanelkuli, meg nem az, pláne a mai világban - akkor ti mik vagytok? Két felnőtt ember vállalt egy gyereket. Mindkettő dolgozik - állítólag- a gyerek bolcsiben van, csak meg kellene tudni oldani egy pár órás gyerek felügyeletet. A kicsit meg ugy kellene nevelni, hogy ne lógjon állandóan az anyjan. Szidhatjatok a sógornot, a nagyszulot, a kovacspistit, akárkit: nem ok vállaltak gyereket, hanem ti.

2013. máj. 24. 16:26
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
Már elnézést, de itt senki sem gondolatolvasó tudtommal! Ha azt szeretnétek, hogy cserealapon vigyázzon valaki a gyerekre, akkor bizony azt kellene írni. Attól, hogy a válaszadókkal kötekedtek, még nem fogják kitalálni, mit akartok valójában. Ezen kár megsértődni, és legyökerezni a válaszolókat, akik csak szembesítettek egy egyszerű logikai problémával, kedves 65%-os, de ide sose író apuka!:) Kommunikációs problémáitok vannak, ennyi az egész.
2013. máj. 24. 16:30
 29/35 anonim ***** válasza:
83%
Akármit írsz, akárminek lehordasz, szerintem nektek a gyerek igen is nyűg! Szabadulni akartok tőle!
2013. máj. 24. 16:48
 30/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként azt is érdekes, hogy az az egyetemista leányzó, aki heti egyszer szokott vigyázni rá, ingyen csinálja? Mivel háláljátok meg neki?
2013. máj. 24. 17:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!