Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hónapossal mit csináltok...

9 hónapossal mit csináltok otthon? Sokat játszunk, de valami kis kreatív fejlesztős ötlet jól jönne

Figyelt kérdés
2013. ápr. 18. 11:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Inkább arra késztesd, hogy egyedül eljátszon. Én azt értem, hogy fejleszteni akarod, de mi a francnak?? Hadd haladjon a maga útján. Ha meg folyton csak játszol vele, képtelen lesz nagyobb korában feltalálni magát egyedül.

Hidd el nem beszélek hülyeséget. Így voltam mint te az elsővel. Már sulis, de a mai napig nincs meg egyedül, nem találja fel magát. Másodikkal már negyedeannyit sem foglalkoztam, nem is raktam elé csak néhány játékot, bár jobban elvolt a rizzsel teli műanyag flakonnal. Rettentően elvolt magában. Jelenleg sokkal kreatívabb és teljesen jól eljátszik magában, mint a tesó.

Ha újra kezdhetném, messziről kerülném a fejlesztő meg kreatív szavakat 3 éves kor alatt.

2013. ápr. 18. 11:51
 2/6 anonim ***** válasza:

Bár nekem 1 gyerekem van, de egyet értek az elsővel!

Játsz vele, de legyen 1 időszak, amikor egyedül játtszon! Én pl. az elejétől arra szoktattam, h reggel felkelünk, eszik és utána amíg én takarítok, rendet rakok, végzem a dolgom (7től 10ig) játtszon egyedül, ami működik is (14hós). 10től elalvásig (11-fél12) leülök mellé, kicsit játszunk, leteszem aludni és utána ha kel, vagy elmegyünk programozni, vagy hancúrozás játék van, persze kisebb nagyobb megszakításokkal! Mindig legyen elöl játék (golyópálya, habtapi, amit szétszedhet, tanuló laptop, formabedobó, rumbatök, formabedobó, amit még most neked, csak ki be pakol, építőkocka, plüss állatok) rámolásszon a szobájába, labdázzatok, fogócskázzatok, menjetek ki a szabadba, nagyon jó idő van! Teríts le 1 pokrócot, had mászkáljon a fűbe, fedezzen fel mindent, menjetek a játszótérre, hintázzatok, vagy csak menjetek babakocsival sétálni, vagy triciklivel/babytaxival... Menjetek át babás baráthoz, h a gyerekek eljátszanak és ő is új környezetben más játékokkal játszon, akár játszóház! Nézettek könyveket, kapcsold be a kacsatévét, azt az én lányom imádja, (nem egész nap nézi), laptopon kapcsolj be gyerekdalokat, táncoljatok, énekeljetek...

2013. ápr. 18. 12:05
 3/6 A kérdező kommentje:

Nálunk úgy néz ki a nap, hogy délelőtt egyedül játszik én addig renbe rakom a lakást, főzök stb., Lerakom aludni addig pihenek én is kicsit feltöltődök. Felkel ebédel és utána van kb. másfél-2 óra ami közös játék, fetregés, mondókázás. 3 körül szoktunk lemenni játszótérre ilyen szép időbe és homokozik, játszik a hasonló korú babákkal.

A fejlesztős kreatív játékokat abba az ebéd és játszótér közötti időbe szeretném mondjuk hetente 2szer, hogy mégis változatosabb legyen és nem minden nap szinte ugyanazt, mert a mondókáktól már lassan hánynom kell....

2013. ápr. 18. 12:05
 4/6 anonim ***** válasza:

Takard le a fejét textilpelussal, aztán húzd le róla, és mondd, kukucs! Aztán tedd a pelust a saját fejedre, hátha lehúzza. Játszatok csip-csip-csókát, kerekecske-gombocskát, ilyesmit. Az enyém ezeket élvezte nagyon ennyi idősen, de ne a fejlesztés legyen a cél, hanem a kettesben eltöltött idő öröme.

Szép idő van, viheted játszóra hintázni, vagy akár homokozni is, ha már stabilan ül.

2013. ápr. 18. 13:10
 5/6 anonim ***** válasza:
Hát gondolom már áll vagy most kezdi (kapaszkodva). Mi ilyen idős korában vettünk neki egy zsiráfos golyópályát(fisher price) és azt nagyon imádta. Kb 2 perc alatt megtanulta bedobni a szájába a golyót és én pedig csak ámultam. Ki se néztem volna belőle olyan kis meggondolatlannak éreztem a mozgását odáig. Szóval szuper! De gondolom a te babád is szeret táncolni zenére és ha a fejét megnyomja akkor zenél. Szóval egészen jó kis játék. Arra ösztönzi a babát, hogy bele kapaszkodva felálljon. Jó játékot!
2013. ápr. 19. 08:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Új játékot már nem szeretnék neki venni, mert el van azokkal amik vannak és közös elfoglaltságot szeretnék vele ami egy kicsit maradandóbb. Ilyen ujjal festünk dolgokra gondoltam amiket egy 9 hónapos is meg tud csinálni!
2013. ápr. 19. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!