Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem igazán van segítségünk...

Nem igazán van segítségünk rokoni részről, valakinek esetleg ötlet?

Figyelt kérdés

Megpróbálom felvázolni a helyzetet. Van egy 25 hónapos lányunk, akaratos, dackorszakos, mint egy ilyen korú gyerek, de ha valaki kedves vele, akkor nagyon cukorfalat tud lenni. Nagyon szeretjük, de attól még egy pár is vagyunk, néha szükség van szabadidőre. Másfél hónapja jár a leányzó bölcsibe, de értelemszerűen ilyenkor az apukája dolgozik, én pedig az itthoni teendőket végzem és az itthoni munkámat. Rokoni segítségünk egyáltalán nincs, a párom szülei alkalmatlanok rá, és nem is érdekli őket az egész, az én szüleim pedig vidéken laknak. Mi Budapesten, Kőbányán. A húgom lakik még itt Pesten, aki ma jelentette be, hogy a holnapra megbeszélt segítséget lemondja, meg amúgy is elfelejtette. Holnapra nekünk egy baráti találkozó lett leszervezve úgy egy hónapja már, tehát elég csúnyán pofon vágott a dolog.

A kicsi lányra hetente egy délután 2-3 órát vigyázni szokott egy barátunk, egyetemista leányzó, és két hetente vasárnaponként szintén 2-3 órát egy másik barátunk. Viszont értelemszerűen egy baráti összeröffenést nem lehet megszervezni, lévén valaki mindig kimarad így belőle. A holnapi dolog is maximum váltott műszakban oldható meg, teszem azt én délelőtt, az egyik leányzó pedig délután van a leányzóval. Elvinni nincs értelme őt egy biliárdterembe, vagy teázóba, hiszen nem fog két évesen egy helyben ücsörögni órákon keresztül.

Bébiszitterre nincs pénzünk, nincs esetleg valakinek valamilyen ötlete erre az esetre megoldásnak? Nem is tudom, esetleg más hasonló helyzetű, korú gyerkőccel rendelkező anyuka, akivel össze lehetne beszélni, vagy nem is tudom.

2013. máj. 24. 14:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Fájó ugyan, de mondd le a programot, a párod meg eldöntheti elmegy-e nélküled. Ha hetente 2 szer el tudtok szakadni tőle, na meg egyébként is közösségbe jár akkor nem tudom, miért vagy úgy kiakadva. Ha meg annyira fontos akkor fizess, ennyi a megoldás. De elég hülyén jön ki, hogy mások önkéntes segítségét várod el, hogy szórakozhass, de le nem mondod....
2013. máj. 24. 14:43
 12/35 A kérdező kommentje:
Ez nem ilyen egyszerű, mármint a baráti társaság konkrétan egy általunk vezetett klub, ahol másfél-két havonta vannak összeröffenések, és van aki eleve vidékről jön, tehát egész napos a program.
2013. máj. 24. 14:44
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Fizesd ki a bébiszittert, vagy vidd le vidékre a szüleidhez.
2013. máj. 24. 14:45
 14/35 A kérdező kommentje:

Úgy bírom, hogy mennyi rosszindulatú ember van... Tavaly nyáron lemondtam egy három napos táborozást, és elküldtem rá a férjemet, én itthon maradtam a lányommal. Az eddigi ilyen találkozók alkalmával én maradtam itthon a lányommal, nem tudom hogy miért nekem kellene automatikus itthon maradnom, ha a gyereknek apja is van, főleg hogy eddig is megtettem nem egyszer. :) Szerencsémre a férjem ennél értelmesebb, és ő felajánlotta, hogy marad és menjek el én, amúgy is én vagyok sokkal többet a lányunkkal.

Számítottam rá, hogy a változatosság kedvéért igen kevés értelmes válasz érkezik, köszönöm.

2013. máj. 24. 14:47
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetne megbeszélni a barátokkal egy szabadidős programot. Bográcsozás, grillezés pl. Ott a lányod is el tudna játszani biztosan.

Nem tudod kire hagyni, és pont. Nem gondolod komolyan, hogy itt találsz egy vadidegen anyukát, és ráhagyod a gyerekedet?!-ezt egy kissé durvának érzem. Mondom, beszéljetek meg egy kinti programot.

2013. máj. 24. 14:54
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

De kérdező nem értem miért akadtál ki, én értem miről beszélsz mi is számtalan kört lefutottunk már ezügyben de érted 1.ha NINCS kire bízni ingyen mert rokonok nem jöhetnek szóba (nálunk is így van van egy teljességgel megbízhatatlan öcsém, egy családos bátyám mindketten 120kmre, 2 nagyszülő nem él, 2 évi 1 szer kíváncsi ránk) 2. mindenképp akartok magatoknak szabadidőt akkor

sajnos ki kell szorítani a fizetett segítséget.

Ez van. Mást nem tud írni más sem.

Értem hogy rossz hogy le kell mondanod utolsó pillanatban meg azt is hogy az is rossz ha a férjed marad a gyerkőccel és te egyedül mész klubot tartani (mert gondolom együtt szerettetek volna menni) de erről az itt válaszolók nem tehetnek.

Sajnos ez a gyerekre vigyázás már csak ilyen meg ez a gyerekes létforma, nekünk 2 van és perszer murphy törvénye hogy hetek óta szervezünk vmit de valamelyik tuti akkor betegszik meg amikor nekünk mennünk kéne arra a programra. Vagy tuti akkor mondja le a bébiszitter vmi miatt...stb. Bosszankodik az ember de 100% fixet úgyse tud intézni hiszen mindig közbejöhet vmi:(

2013. máj. 24. 14:55
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem voltak értelmetlenek a válaszok,de ilyen helyzetben nem sok megoldás létezik sajnos.Ha családtag,barát nem tud rá vigyázni,pénzetek nincs rá,akkor vagy viszed magaddal,vagy otthon maradsz vele.A megoldás meg van végül is,férj marad...De ha általatok vezetett klub,akkor kialakíthatnátok egy játszósarkot,és akkor a többiek is vihetnék a gyerekeket.
2013. máj. 24. 14:57
 18/35 anonim ***** válasza:
92%
A valaszok ertelmesek voltak, a te hozzaallasoddal van a problema.
2013. máj. 24. 15:00
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát valahogy úgy, ahogy az utolsó válaszoló írta...

Ha nincs aki szívességből segítsen, akkor marad a fizetett segítség, ha nincs rá keret, akkor marad valaki otthon a kislánnyal.

Tudom, tudom,OFF: Már bocs, de azok alapján, amit írsz, igencsak sok segítség van, pláne annak örülhetnél, hogy bölcsiben van a lányod, úgy hogy te az "itthoni teendőket" végzed...

Bizony-bizony sokan vagyunk úgy, hogy dolgoznánk, de nem veszik fel a gyereket bölcsibe helyhiány miatt.

2013. máj. 24. 15:13
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Ezt most én se értem. Nem derült ki számomra, hogy a férjed elvállalta, azt hittem mindketten akartok menni a találkozóra. Ezért leírtam, hogy marad a bébiszitter, amiért fizetsz (vagy nem fizetsz, mert baráti szívesség), vagy vidd le vidékre a szüleidhez. Hogy ez miért nem értelmes, azt légyszi meséld el!
2013. máj. 24. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!