Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos a kisfiam. Jó ez az...

7 hónapos a kisfiam. Jó ez az étkezés neki vagy csináljam máshogy?

Figyelt kérdés

5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Múlthétig úgy evett :

reggeli 150ml tápszer

cicizés

gyümölcs (pl. 1 nagyobb alma+banán+1 babakeksz

cicizés

üveges kaja (egy egész üveggel)

cicizés

vacsira megint cici vagy néha pici tápszer.

majd éjszaka cicizés.

meg nasiként a nap folyamán kap tejpépet vagy babakekszet.

Most ugyan ez van,csak vacsira kap 150ml tápszert és még cicizik utána.

2013. máj. 22. 21:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Láttam irtad,bocsánat.Nem óriási baba,de azért 5kg felett elvileg nem kell éjjelre kaja nekik.Lányom 8520/75volt 7hósan
2013. máj. 23. 07:19
 12/12 Zsófianyu ***** válasza:

Nekem csak a cicizések száma tűnik soknak, mivel a főbb étkezések már ki vannak váltva és igazából ő étkezések között kap cicit. 7 hónapos babáknak általában már csak 4-5 óránként is elég lenne enniük, főleg ekkora mennyiségeknél. De ez is minden gyereknél más.

A havi hízása rendben van és a súlya is, az emésztése viszont elég gyors, ami azonban nem hiszem, hogy gond lenne. Erre azért rákérdeznék a gyerekdokinál. Többször kakil még mindig egy nap, ez nekem fura, de lehet a "nagy mennyiségű" anytejtől is.

Az én fiam amíg csak anyatejet kapott (4 hós koráig), addig napi 3-4 kaki volt, de az első adag gabonapép ezt teljesen megváltoztatta és azóta csak 1 van naponta, sőt, volt olyan, hogy 2 napig nem volt kaki, de nm okozott gondot, nem fájt a hasa.

Szóval nekem olyannak tűnik ez az étrend, mintha ő napközben csak "nasi-cicizne", azaz étkezések között bekapna 1-2szál ropit, vagy enne egy kis csokit, felnőtt viszonylatban... Nekünk ilyen cicizés egy van délután, akkor nem is szokott sokat enni, mert az ebéd és az uzsonna között sok idő telne el egyébként.

Nálunk így néz ki: reggeli cici 6-kor, 10 körül gyümi, ebédre is még cici, majd a nasi cici olyan 3-4 között és 5-6 között kap gabonapépet. Este fürcsi után cici és éjjel is még 2x, most éjjel viszont 3x kelt. Viszont 120-130 grammtól sosem eszik többet egyszerre, éjjel pedig ennek a felét szerintem. 2 hónapos korától nem mérem, csak elvétve egyszer-egyszer, ezért nem tudok pontos számot.

2013. jún. 2. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!