Tetszik nektek a Ricsárd név?
Oroszlánszívű Richárd, Richard Gere, Richard Nixon soroljam még?
mielőtt mondanád, lehet, hogy nem úgy írják a nevüket, ahogy magyarul, de kiejtés szerint nem "rihárd"-ok, hanem "ricsárd"-ok voltak. Ezért tetszik a Ricsárd, meg a Richárddal szemben nem tucatnév
Leirom en is.
Richard-kent irjak itt is kulfoldon es Ricsard-nan ejtik.
Hacsak nem akarsz kics.szni a gyerekkel ne Ricsard hanem Richard legyen,aztan ugy ejted ki ahogy akarod.
Magyar kiejtésben a Richard, az rihárd. Külföldön pedig ricsárd kiejtésben. Viszont nem külföldön vagy, hanem Magyarországon és itt pedig egyesek számára furán vagy hülyén hangzik, hogy ricsárd. Nekem is hülyén hangzik, nem tetszik.
Amúgy nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e így anyakönyveztetni, de attól még sokaknak nem tetszik.
Ezt kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, hogy vannak nevek, amit lemagyarosítottak, pl. Jennifer-mint Jennifer Lopez és magyarosítva Dzsenifer és szerintem magyarul elég hülyén néz ki, egyes nevek jobb, ha külföldön külföldiként és Magyarországon magyarosan hangzanak vagy vannak írva. És szerintem a Jennifer és a Richárd is nálam egy kategóriába sorolandó.
Amúgy a fiam Alex, ami magyarul ugye Sanyi, de mégsem Sanyi, hanem Alex.:)
:'D
Nem, nem tetszik. Lakatossal még elmegy, vagy Oraveczcel, de egy sima Kováccsal már gáz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!