Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lehet attól beteges egy...

Lehet attól beteges egy másfél éves ha az anyuka a lakóházból télen heti 2 nap fél órára jobb időben max.1 órára viszi ki levegőre? Plusz boltba se járnak? Azaz emberek közé?

Figyelt kérdés
2013. máj. 21. 23:09
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Én ugyan ezt mondom már tegnap óta mint az utolsó!!! (én írtam a 79%-os válaszokat)

Nekem is az az érzésem hogy csak panaszkodni akarsz,keresed a kifogásokat,de érdemben lépni nem akarsz/mersz!:(

2013. máj. 22. 14:55
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Vannak barátaim, akikkel beérem, csak nekik vagy még nincs gyerekük vagy már nagyobbak, mint a fiam. Nekem nincs igényem valahogy anyukák társaságára, mert nem bírom a már említett ömlengéseket hallgatni a saját gyerekéről és unom 20x elmondani, ha kérdeznek. Engem nem érdekel más gyereke, hogy hányszor eszik, hányszor viszi le, van családom, akikkel foglalkozok és nem panasz, hogy nem ismerek más anyukákat, egyáltalán nem hiányzik a társaságuk. Lehet, hogy ez az anyuka is ilyen. Majd ha akkora lesz a fiam, biztosan megyünk játszózni, de remélem addigra kiköltözünk családi házba. Mi más beállítottságúak vagyunk, de attól nincs veszélyben a gyerek, mert valaki zárkózottabb.....gyerekvédelem, te jó ég......én tuti kinyírnám, aki ilyen szinten beleavatkozna az életünkbe, úgy hogy nincs kézzelfogható bizonyítéka, csak unatkozó anyukák agyszülemény találgatásai.....
2013. máj. 22. 15:33
 23/28 anonim ***** válasza:
67%

Figyelj utolsó,bocs hogy megint beleszólok de te most miről beszélsz???

Itt nem te meg a kérdésben szereplő anyuka a lényeg,hanem a gyerek!!! Egyáltalán nem kell szóba állni senkivel,meg sem kell szólalni ha nem akarsz,de a gyereket nem lehet bezárva tartani,csak mert neked úgy tetszik!

2013. máj. 22. 15:45
 24/28 A kérdező kommentje:
Akkor segítenétek,hogy tálaljam ezt a védőnőnek?
2013. máj. 22. 16:08
 25/28 anonim ***** válasza:
21%
Attól mert nem járnak közösségbe, nincs veszélyben a gyerek. Gondolom a kötelező orvosi vizsgálatokon megjelennek, ha valami gond lenne a fejlődésével, az orvos kiszúrná. A kérdező leírta, hogy ősszel bölcsibe megy a kislány, teát közösségbe. Tényleg nem értem, miért kell beleavatkozni más életébe. Ha a kedves szomszédom a fent leírtak alapján feljelentene, tuti képen röhögném legenyhébb esetbe, de biztosan elmesélném neki, mivel foglalkozzon. A kérdező esetleg velük lakik a nap 24 órájában, hogy tudja, mit csinál egész nap az anyuka a gyerekével? Azért egy 15 hónapos gyereket nehéz járókáztatni egész nap, ha meg sír, azt neki is hallania kellene......szerintem akkor sincs köze hozzá, pláne nem kapásból a hatóságnak szólni. Örüljön, ha az apuka nem beszélget el vele, ha megteszi ezt. Talán normálisan el kellene beszélgetni az anyukával esetleg áthívni vagy közös programokat szervezni és így megbizonyosodni, van-e probléma. Nem felheccelni, hogy szaladjon a hatósághoz rögtön. Arra senki nem gondol, ha alaptalan, neki kell ott laknia? Én biztosan megkeseríteném az életét, ha az én magánéletembe és a gyerekemébe turkálna az eddig leírtak alapján, ok nélkül, mert ezek nem bizonyítékok, csak feltételezések.
2013. máj. 22. 16:21
 26/28 anonim ***** válasza:
24%

25-nek igaza van!

Mégis honnan a fenébe tudja a szomszédom (vagy bárki más), hogy hányszor megyek le az utcára a gyerekkel?

És honnan tudja, hogy ha lemegyek, akkor hova megyek? Talán követ?

Jézusom.

Remélem, engem nem jelen fel majd az unatkozó 90 éves szomszédnéni, mert éppen nem látta, hogy elmegyek/hazajövök, vagy mert nem "csekkoltam" a játszótéren!

Kezdek félni.

2013. máj. 22. 16:36
 27/28 A kérdező kommentje:
Ez nem feltételezés,mert hónapokig tartottuk a kapcsolatot és jártam át hozzájuk ,így láttam mi van és mondta is! Én sem feljelenteni szeretném hanem esetleg beszélni a védőnővel hátha ő jobb belátásra bírná és észhez térítené egy picit. Amúgy szoktam hallani a sírást és a kiabálást is. Pl.volt hogy letette aludni mert idő volt és fél órán át hallgatam én is ,majd én mondtam neki,hogy vegye már ki a kislányt csak amíg itt vagyok ,mert nem bírom tovább hallgatni ,hogy sír. És ez nem hiszti sírás volt,hanem az anyukájáért sírt és vmi oka volt ,hogy nem akart egyedül lenni és aludni!
2013. máj. 22. 18:49
 28/28 anonim ***** válasza:
75%

20-as, nagyon igazad van.

Lépni kell. Nekem másfél éves fiam van. Kéthetes kora óta dolgozom. Majdnem minden nap. De akkor is minden nap kimegyünk, ha meghalni készülök a fáradtságtól. Amikor csak tehetem viszem a játszótérre.

Nem tudom, nálam működik a beszélgetés is az anyukákkal. Sőt hasznosnak tartom, ha elmondják, hogy mi van a gyerekükkel és meghallgatják az enyémről mondott dolgokat. Mi is járunk úszni, baba-mama klubba és legalább 3-4 játszótérre, mert mindenhol más és más játéklehetőség van (és persze más és más emberek)

Már 6 hónaposan vittem és nagyon nagyon jól tettem, mert csodálatosan fejlődik mint mozgásában, mint beszédben és szocializációban is (persze tudom, hogy igazán a szocializálódás még később fog megindulni)

Összefoglalva, nem tudok nagyobb veszélyt egy pici kisgyerekre, minthogy nem viszik ki a levegőre, gátolják a mozgásba és menzáról vagy akárhonnan hordják Neki a ki tudja milyen ételt, ami alapból tele van sóval/cukorral/liszttel.

Igenis semmi közöm hozzá, elismerem. Viszont az a gyerek nem tudja, hogy az nem jó Neki, hogy a járókában tartják, nem tud szólni, hogy menni akar és lehet, hogy nem is érzi, mert amióta megszületett ebben nevelkedik később pedig ez lesz a természetes... az agyi fejlődésről, ingerekről és az immunrendszerről nem is beszélve.

Én biztosan nem hagynám... Egy kisgyermek tehetetlen, ártatlan, tudatlan. Akár van közöm hozzá, akár nincs nem engedhetem, hogy úgy legyen nevelve, ami Neki nem maximálisan jó. Talán a védőnő, orvos, ha tudomást szerezne erről a dologról, akkor beszélhetne a szülőkkel, ami a helyzet megváltozásához is vezethetne akár...

Lehet lepontozni.

2013. máj. 24. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!