5 hetes kisbabám jobb szeme már másfél hete csipás, olyan mintha sűrűbb lenne könnye is. El fog múlni?
Szia. Az én kisfiamnak is ez volt a baja 5-6hetesen(10éves).
El kellett mennünk szemészetre,azt mondták könny csatorna "dugulás".neki is átmosták,utána már semmi baja nem volt.
A kislányom 8 hónapos,szerencsére vele megúsztuk ezt .
Minden jót,nem olyan vészes,és hamar túl van rajta a baba !
A szonda rondán hangzik, de igen, át kell mosni a könycsatornáját, ha nem múlik.
Nekünk már a szülészeten adtak szemcseppet , itthon a doki is felírta, de 6 hetesen el kellett vinnem a szemészetre, és megcsinálták az átmosást.
Nem fáj a babának-azt mondják, 2 perc az egész. Anyát kiküldik, mert lefogják a kicsit, és oltári módon ordít, erre készülj fel. De utána sokkal jobb, már másnapra kitisztul, megszűnik a csipásodás, és azóta sincs baja.
Lányom 1 éves, problémamentes azóta:-)
Szia!
A párom látta kislányunknak ahogy csinálták! A szemén bedugnak egy csövet és a száján jön ki! Lefogják torka szakadtából sírt. Teljesen ki voltam. Ráadásul utána javult kicsit de most megint gennyedzik és folyik a könnye. Ennyit az átmosásról. És meg kérdeztem a szemészt hogy van rá esély hogy meg kell ismételni azt mondta nem. És ezért is hívta oda a párom nézze meg átment a cső.
Szerdán megyünk a gyerekorvoshoz kíváncsi leszek mit mond. Én is kamillázom most.
Az én kisfiam 6 hetes. 4-szer mosták át az elzárodott könnycsatornáját mire helyre jött. Nagyon sírnak de már akkor mikor lefogják kis kezét lábát,ugy hogy még a szeméhez hozzá se nyultak. Állítolag nem fáj nekik maga a művelet,de megjegyzem az én szívem is megszakadt mikor hallottam sírni ,mert hát megkérnek hogy maradj kint hogy ne lásd az egésszet. Mi végig használtuk az antibiotikumos szemcseppet de azt mondta a doktornő hogy sokat nem ér a ragacsos csipa ellen ha el van záródva a könnycsatornája hiszen így nem jut be oda ahol hatnia kell.Végre rendbejött és most már ha sír potyognak is a könnyei...azok az édes csókolnivaló könnyei:D
fel a fejjel és csak ügyesen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!