Lehet attól beteges egy másfél éves ha az anyuka a lakóházból télen heti 2 nap fél órára jobb időben max.1 órára viszi ki levegőre? Plusz boltba se járnak? Azaz emberek közé?
10-es vagyok!
Szerencsétlen gyerek! Nincs szebb dolog amikor egy gyermek a játszótéren szaladgál boldogan! Imádom amikor a lányom felfedez új dolgokat! :D
Remélem tényleg a bölcsi segít majd a kislányon, csak az elején nagy hátrányba lesz! :S
Annyit azért hozzátennék, hogy én csúnya időben napi egyszer, szép időben napi kétszer másfél-két órára megyek le a gyerekekkel, aztán mégis havonta betegek... Kb. úgy néz ki, hogy két hét orrfolyás után két hét nyugi. Úgyhogy nem biztos, hogy van közvetlen összefüggés.
Ettől persze nem szimpatikus, amit az anyuka csinál, csak a tények kedvéért írtamm
Szerintem meg semmi közöd hozzá. Vannak nagyszülők, orvos, védőnő, ha valamit nem találnak rendben, majd intézkednek.
Persze, sajnálom a kislányt, de ha nekik így jó, úgysem látják be, hogy amit csinálnak nem teljesen normális.
Én is rendelem a kaját, netezek is, anyukám 2 hetente segít a nagyobb takarításban, naponta 1x megyek 1,5-2 órára, mert a kaja és az alvás közé kell beiktatni, mert babakocsiban nem alszik, esetleg este egy fagyizás apával. Gyerekek közé mi sem járunk havonta 2x, mert nem ismerek senkit a közelben, most megyünk majd úszni és ringatóra, 10,5 hónapos és egyszer sem volt beteg a fiam. Mondjuk járókánk elvből nincs....
Utolsó azért egy 10hónapos és egy másfél éves gyerek között nagy különbség van! Egy 10hós még járni sem tud,de egy 1,5éves jobb esetben már szalad!
Az hogy nem ismersz senkit csak rajtad múlik,de a 4 fal között nem is fogsz!
És szerintem igen is köze van a környezetnek ahhoz ha valaki nem megfelelően neveli a gyerekét(itt nem piti dolgokra gondolok)! Az a kicsi még nem tudja megvédeni magát,nem tudja kifejezni a "jogait",így mindenki felelős érte.....
A szülei, a közvetlen környezete (orvos, védőnő, nagyszülők) felelősek érte. Igen, különbség van egy 10,5 hónapos és egy 15 hónapos között.
Nem is írok ki olyan kérdést amihez nekem vagy másoknak nincs semmi köze.
Pont az ilyen anyukákból nem kérek, akiknek nincs más témájuk csak a gyerek. Hányingerem van a játszótéri, mennyit eszik, megy-e, hány centis anyukákból....ha a szóban forgó anyuka is ilyen, megértem, miért nem keresi az effajta társaságot. Sétálunk, sokat játszunk, eljárunk foglalkozásokra, de nem igénylem a minden lében kanál és mindent jobban tudó, okoskodó anyukák társaságát.
A fiam mégis kiegyensúlyozott, boldog, mindenkire vigyorgó gyerek, anélkül, hogy egész nap itt lógna valaki vagy én csacsognék hülyeségekről más anyukákkal. A játszón majd játszik más gyerekekkel, szerencsére nincs kiírva, hogy az anyukáknak kötelező bájologni.
Szerintem sem kell "bájologni",én sem szoktam.:) Azért járok a lányommal játszótérre hogy kimozogja/játssza magát,amire panelben nincs lehetőség!
Persze beszélgetek anyukákkal,de amikor már "fáraszt" a téma egyszerűen elmegyek,megnézem mit csinál a gyerek. A környezetemben vannak olyan anyukák akik "megterítenek a padon" és összegyűlnek,de olyanok is akik szerintem csak arra várnak hogy valaki hozzájuk szóljon!
Az hogy valaki heti 2x viszi ki a gyereket semmivel nem lehet megmagyarázni! Lehet a védőnő vagy a nagyszülők nem is tudnak róla. Nálunk pld a védőnő nem is jár/járt hozzánk csak mikor pici volt a lányom. Akkor viszont mindig kérdezte/mondta hogy mennyit van/legyen levegőn! A nagyszülők meg nagyon messze laknak.
Az egy hülye hozzáállás hogy nem ismer valaki senkit a környezetében!
Mi akkor költözünk ide ahol lakunk amikor már megszületett a kislányom. A kórházból jöttünk ide haza. Senkit nem ismertem! Sokat jártam ki a kislánnyal sétálni és láss csodát a két kezem kevés arra hogy megszámoljam, hogy hány anyukát és gyermeket ismertem meg 21 hónap alatt!
És nem a 21 hónap alatt, hanem kb 2 hónap alatt ismertem meg őket, és azóta is sokat járunk össze, és járunk együtt játszóterezni a gyerekekkel!
10-es
Figyelj kérdező, te most panaszkodni akarsz, vagy megoldást keresni egy másfél éves VESZÉLYEZTETETT gyereknek?! Ez, amit leírtál, ugyanis ebbe a kategóriába esik. És nemhogy ajánlatos, hanem kötelességed lenne jelenteni a védőnőnek, gyermekvédelemnek. Emlékezz csak az agárdi kisfiú történetére. Utólag pedig mindenki ujjal mutogatott a másikra.
A panaszkodással nem lesz jobb a gyerek helyzete. Az is lehet, hogy az apa bántalmazó (verbálisan is lehet bántalmazni), anya fél. Tessék szépen lépni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!