Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik természetes szülés alatt...

Akik természetes szülés alatt érzéstelenítőt kapnak, azok egyáltalán nem érzik a szülési fájdalmakat?

Figyelt kérdés
én császármetszéssel szültem,13 óra vajúdás után döntött így az orvos,4 ujjnyira nyitva volt a méhszájam,szóval akkor már nagyon fájt,de ahogy beadták az érzéstelenítőt,mintha elvágták volna a fájásokat,egy másodperc múlva már semmit nem éreztem.Érdekel,hogy hüvelyi szülésnél is így van-e.
2013. máj. 16. 12:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem kap mindenki. Én semmit nem kaptam. Elment a víz, néhány óráig semmi sem történt, aztán beindultak a fájások. Olyan gyorsan lement az egész, hogy fájdalomcsillapítót sem adtak közben.
2013. máj. 16. 22:04
 12/14 anonim ***** válasza:
7-nek írnám, hogy amiről írsz az a spinális érzéstelenítés, de ma már a császárnál az EDA (amit a természetes szülésnél is alkalmaznak) a gyakoribb. Tehát, ha valakinek bekötik a szülés alatt az EDA-t, majd később mégis sürgősségi császár lesz, akkor a kanült nem veszik ki a hátból, ugyanoda fogják bevezetni a császárhoz is az érzéstelenítőt, csak az másfajta gyógyszer lesz és más adagban.
2013. máj. 17. 09:50
 13/14 anonim ***** válasza:

7-es vagyok. Két hónapja szültem, és aneszteziológus tartott erről tájékoztatást, ott így mondták.

Én nem tartom valószínűnek, hogy egy EDA elegendő lenne ahhoz, hogy téged hasban felvágnak, de mivel nem értek hozzá, inkább nem vitatkozom. Nekem így mondták, de lehet, hogy neked van igazad :)

2013. máj. 17. 11:12
 14/14 anonim ***** válasza:
Oxitocint nem mindenki kap. Az kap, akinek indítják, mint nekem, aztán vagy lesznek tőle fájások vagy sem. Én mér a 41. héten voltam, szülésindítás volt, ha ettől nem indult volna be, akkor ugye császár lett volna. Az is kap, akinek pl. elfolyt a magzatvize, de láthatóan nem tágul, akkor előbb-utóbb segíteni kell, mert magzatvíz nélkül nem lehet sokáig lenne. Amúgy nem adnak.
2013. máj. 17. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.