Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van olyan anyuka vagy ismertek...

Van olyan anyuka vagy ismertek olyat aki az ikreit természetes úton szülte? Milyen egy ilyen szülés?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Én most februárban szültem az ikreimet természetes úton. Pontosan mire vagy kíváncsi? Szívesen leírom,csak így az egész elég hosszú lenne,főleg ha nem is vagy mindenre kíváncsi:))
2011. jún. 23. 14:51
 2/7 anonim ***** válasza:
A barátnőm természetes úton szülte meg őket. Először a kisfia bújt ki, majd 10 perc múlva a kislány. A másodikat könnyebb volt, de azért azt is megérezte.
2011. jún. 23. 14:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Az érdekelne,hogy alakult úgy,hogy a doki engedte a természetes módot? Legtöbb helyen fel sem merül hogy ne császár legyen. Maga a szülés hosszabb, a kitolás nagyon megterhelő,vagy a 2. már hamar kibújik a már "járt" úton?
2011. jún. 23. 15:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Hát először is kell egy doki,aki a természetes szülés híve. Nekem szerencsém volt ezzel,az én dokim még az ikerszülésnél is ezt támogatja inkább,amennyiben az "A" baba fejvégű. Nem szívesen vagdos hasakat át,mivel az mégis csak egy komoly hasi műtétnek számít,így csak akkor teszi,ha az indokolt. A "B" baba helyezkedése nála annyira nem szempont,mert a harántosat befordítják,vagy magától befordul amikor az első kibújik. A faros meg megszületik farosan. (van orvos,aki ugyan engedi a természetes szülést ikreseknek is,de csak ha mindkét baba fejvégű) Nekem "A" baba végig fejvégű volt,"B" babám medencevégű,viszont utolsó héten ő is befordult,ám ez lényegtelenné vált,mert ő is elforgott,amikor az első babám kibújt. Így ő lábtartással jött ki. "kicsúzdázott":))

Maga a vajúdás nem hosszabb,nekem 9 óra volt pontosan az egész szülés. 2 újjnyi tágulással indítottak oxitocinnal. (amit akkor is kaptam volna,ha nem indított szülésem van,mert állítólag ikreseknek mindig bekötik a méh túlzott "fáradása" miatt,gyakoribb a fájásgyengeség) Emiatt egyébként sztem fájdalmasabb,mint a spontán indult szülés,mert nekem pl. az egekig emelték az oxitocin adagot. Egybefüggő,kegyetlen fájásokat csinált, de legalább nem kellett felvágni:) A kitolás nem tudom mennyi idő volt,a párom talán tudná,bent volt velem. A második babának már tényleg "kész az út" kifelé,viszont addigra úgy elfáradtam,hogy nehéz volt nyomnom,így igazából segítettek kinyomni a hasamból. Ezzel mindössze 5 perc különbséggel született meg a "B" babám.

Ikreket vársz? Mennyi idős vagy?

2011. jún. 23. 15:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a részletes választ.Nem várok ikreket,van egy 9 hós kisfiam és tervezzük már a kistesót,van iker a családban,de még így is minimális az esély rá úgy tudom. Igazából mindig is csodáltam az ikreseket,azt meg pláne ha valaki képes természetesen életet adni ikerbabáknak,a többiről ne is beszéljünk,el se tudom képzelni milyen lenne ha ketten lennének,így is szaladok utána eleget(:

Mégegyszer köszi a választ és gratulálok!

2011. jún. 23. 21:03
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha anyai ágon van az iker a családban,akkor van sansz rá. Nálunk csak egy ikerpár van a családban,de elötte pl. generációkon keresztül nem volt. Most nekem és unokatesómnak mégis bejött vmiért:) Egyébként 2 fiam van. Már én is előre félek,mi lesz amikor elindulnak:)))

De köszi szépen és neked is gratula a kicsi fiadhoz! Jó egészséget!

2011. jún. 24. 07:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is természetes úton szültem az ikerfiúkat.A szüléstől nagyon féltem,amikor azt mondta az orvosom ,hogy mivel koponyavégű fekvésű mind a kettő,nem császároz.Nekem nem voltak erős fájdalmaim,nagyon gyorsan tágultam.Még a tolófájások sem voltak erősek.Csak 3perc van a két fiú közt.Nekem a varrás sokkal jobban fájt mint a szülés.
2011. jún. 24. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!