Ha bementek a játszótérre köszöntök a többi anyukának és babáknak ha nem ismeritek őket?
Az attól függ milyen közösség.mi egy picike városban élünk,itt igen,szokás még ha nem is ismerem őket,van egy két ember a gyerekével,tehát ha bemegyünk,köszönünk.
mikor betévedünk Debrecenbe,ott van egy nagy játszi ahová néha járunk,ott nyilván nem,mert eleve hatalmas,sok a hely,nagy a tér,csak ha ismerős van.
Természetesen köszönök, jó hangosan, ahogy belépünk a játszótér kapuin.De ez így van mindegy egyes hellyel is. Legyen az bolt, szolgáltató, stb.
Másképp hogyan tanulja meg a lányom?! Utánzással tanulnak a gyerekek. igaz ú 22 hónapos létére csak annyit mond, hogy "Szia!", és ezt is normál hangnembe, de ez is haladás!
A legtöbb gyerek még 3-5-10 évesen se képes köszönni, vagy valamit megköszönni. Annyira természetesnek vesznek mindent.
Mi Budapesten lakunk, 15. kerületben (külváros).
Mindig, mindenhol úgy köszönök, hogy:
1) Jó napot! (nagy átlagban így köszönök mindenhol. Alapjába véve megadom a tiszteletet mindenkinek, még, ha esetleg a postán ülő leány fiatalabb is nálam)
2) Jó napot, sziasztok! (ha idősebbek és fiatalok is vannak)
Igen... ha kerítéses, akkor mindenképp. Ha nagy, nem lekerített, akkor csak a körülöttem lévőknek szoktam. Természetesen nem megyek oda mindenkihez... :)
Mivel úgy kezelem, hogy egykorúak vagyunk, ezért csak annyit szoktam: Sziasztok!- ha van idősebb, erre úgy is felkapja a fejét... akkor hozzáteszem, hogy Jó napot kívánok! de ez ritka...
Vidéki vagyok és ahhoz szoktam, hogy köszönünk, ismeretlennek is. Amikor belépek a játszótérre, hangosan köszönök. Természetesen nem megyek oda egyesével mindenkihez, de a köszönést általában meghallják és visszaköszönnek.
Nemrég Pesten tévedtem be egy játszótérre a legkisebemmel, amíg vártunk a férjemre, ott is köszöntem, ahogy otthon is mindig és nagyon fura volt, hogy gyakorlatilag senki se köszönt vissza. :-P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!