Ti mikortól vittétek játszótérre a babátokat?
Az én lányom 10 hónapos múlt, de már hetek óta járunk játszótérre. :)
A barátnőm fia másfél éves, miattuk is megyünk, mert az Ő kisfia már igényli, de az én lányom is annyira nagylányos dolgokat csinál, hogy csak nézek.
Hintázik, motorra kéri, tegyem rá, azon táncikál, mászókán áll, a csúszdánál álldogál, a kis padon ül, homokban játszana, DE félek betenni, és mászkálni sem hagyom négykézláb, mert itt sok kóbor macska van és állítólag ha belekakilnak a homokba és a kicsi a szeméhez nyúl olyan kézzel, megvakulhat... Félek ettől, de nem tarthatom örökké távol az ilyesmiktől. Félreértés ne essék, nem akarom sterilen tartani, és a baciktól nem is félek, de az ilyesmitől igen. Kutyánk is van, de azzal nincs gond, tudom, h tiszta. :)
Ti hogy voltatok ezzel?
7 hónaposan vittem előszőr, akkor stabilan ült, bele raktam a hintába.
Homokozóba is bele raktam.
Ez a Macskás babona, annyira igaz, mint hogy ha lepisil a béka varangyos leszel...
Semmi baja nem lesz a homokozóban!
Azért ez így, hogy a szeméhez nyúl megvakul enyhén túlzás. Javaslom komolyabb helyen az olvasgatást, tájékozódást.
Az meg, hogy a kutyával nincs gond, mert tudod, hogy tiszta... A macskánál se a szarral van a gond, hanem az esetleges férgekkel, ami a kutyában is megvan, igenis férges, akkor is, ha féregteleníted meg akkor is, ha nem látszik, attól is elkaphatja a gyerek.
Nem biztos, hogy elkapja, elkapHATja, de azért az túlzás, hogy a homokozótól félted, a kutyával meg semmi baj. Féreg szempontjából ugyanolyan veszélyes. (Ha nem jobban.)
Nem veszélyes a kutya és negyed évente féreghajtva van. :)
A macska kakival is az a baj, hogy amelyik cic fertőzött, attól elkaphatja, ill baj lehet.
Nem tudom. Szerintem is túl van reagálva, meg egyébként is hiába halogatom, egy két évesen is lehet baj, de mondjuk még azért félek, mert ujjszopis és hirtelen be szokta kapni az ujját... Meg mindent a szájába vesz. :(
Nem vagyok túlféltős, de ettől félek.. :(
Nekem 14 hónapos kisfiam van, még soha nem volt játszótéren, és egyelőre nem is tervezem a dolgot. Szerintem a játszótér nem ilyen piciknek való, hanem nagyobb gyerekeknek, kb 2-3 éves kor után.
Hintája van itthon is, egyebet meg nem nagyon tudna csinálni a játszótéren.
PONT azért hajtom negyed évente, mert a doki ezt tanácsolta, hiszen, ha valaki utánanézett, tudja, hogy ha kihajtják a férgeket, és újra benyalja valahol a kutya, az pont negyed év után fejlődik ki és fertőz. DE ha akkor újra kihajtják, akkor megint nem lehet baj. :)
És a kakit is mindig felszedem, soha nem volt benne féreg, még a hajtó után sem. :)
Kedves utolsó pedig tévedés az, hogy egy 14 hónapos nem tud mit csinálni a játszón... Hát itt már az egy évesek egyedül csúszdáznak, mászókáznak, szocializálódnak, stb. :)
Az én lányom még nem is megy, csak áll, de imád mindent. Felállítom a csúszdánál és imádja nézni a gyerekeket, vagy hintázik, a kis padokon ül, motorra teszem és kapaszkodik, nézelődik, nagyon szereti!! :) Én meg addig is beszélgetek, ismerkedek. :) Szuper!
1 éves gyerek nem tud szocializálódni. 3 éves kor alatt a gyerekek nem barátkoznak, csak egymás mellett játszanak.
Jellemzően az anyukák szereretnek "szocializálódni", hálistennek nekem ez sem hiányzik, a "szocializálódó", játszótéren padon pletykáló anyukákkal lehet kikergetni a világból, úgyhogy egyelőre szerencsére egyikünk sem igényli a játszóteret. Majd ha eljön az ideje, természetesen fogom vinni játszótérre, csak majd messzire elkerülöm a padokat :)
Nálunk már a másfél két évesek is együtt, szépen homokoznak, tolják egymást az autóban, traktorban, hintában nevetgélnek együtt. :)
Mi, anyukák pedig nem a padon ülünk, hanem a homokozó szélén, vagy a hintánál állunk, esetleg a csúszdáknál beszélgetünk, de a gyerekeink miatt vagyunk ott, rájuk figyelünk. Persze kinek nem hiányzik a beszélgetés, pletyi, társaság a kicsiken kívül. :) Nincs ezzel baj szerintem. Nálunk ez mindenkinek jó, h nem vagyunk elszeparálva és a gyerekek is szokják egymást, hamar ügyesen használják a játékokat, stb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!