Melyiket csinálnád első szülinapra?
Párizsi krém:
Tejszínes csokitorta:
Tejszínt felverem, kicsi cukor, bele az olvasztott csoki és ennyi.
Melyik lenne a jobb, finomabb és tartósabb? :)
Szerintem a második!
A hulalát, ha aznap felverem még másnap is hab (habfixel meg főleg!).
Én első szülinapra fahéjas csokitortát sütöttem.
Azóta is sokszor kéri csak úgy natúr a család... ünnep nélkül is :)
Nagyon nagyon finom az is!
Második, de nem hulalával csinálnám, hanem rendes tejszínnel, pl. Oké habtejszín!
A hulala nagyon tömény, nekem undorító mű növényi hab
A műről annyit hogy Fiam tejérzékeny volt és semmi mást nem kaphatott csak növényi tejet és tejszínt!
A kímélő étrendjéhez tartozott. Minden hulalával készült (a spenót, sóska, tejszínes levesek stb a kék tejszínnel készültek... a sütik fagyik minden minden minden pedig a rózsaszínnel (ennél ésszel kell cukrozni utána)!)
Ami különbség volt, sokkal finomabb ízletesebb volt minden!
Hőkezelve vannak a dobozos tejek, tejszínek egy úgynevezett sokkoláson mennek át a tartósítás érdekében (UHT- ultra magas hőmérsékleten tartósított /kezelt)
Rák beteg nevelőapámnak csak uht jelzéssel ellátott tejet tejszínt vehetünk mert apláziás étrenden van (értsd: Sokkolt árút kell fogyasszon. Minden extra friss kell legyen! az étel "kora" nem haladhatja meg a 18 órát! Fagyasztottból ugyanez a sokkolással tartósítottak jöhetnek szóba ami kb -30 vagy -40 fok)
A tej alapú anyagokkal viszont inkább (vidéki létemre) vitába tudnék szállni, hogy a tehéntejnek milyen az íze és a boltban vásárolt másfeles vagy 2,8-as tejnek miért van víz íze és mitől lesz halvány kékes színe, csillogása természetes fényben?? Szinte mindnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!