Hány hetesen született koraszülött tud szopni azonnal?
Figyelt kérdés
2013. máj. 12. 20:55
1/6 anonim válasza:
Ezt így azért nehéz megmondani. Attól is függ van-e vmi probléma a babával, inkubátorba teszik-e?
2/6 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon eltérő lehet, de ha jó súlyban van a baba, akkor lehetséges, hogy megvan hozzá az ereje is, hogy szopizzon! ?? A koraszülötteknek ahogy Én hallottam nincs meg az erejük hozzá, kivéve, ha az utolsó korás héten születik. Tehát a 36.héten! Úgy emlékszem ez az utolsó hét amit koraszülöttként kezelnek!
Az Én iker fiaim a 33. héten születtek és sajnos még a 38.héten sem tudtak szopizni így a tejem is elment! :(
Szerencsére azért egészségesnek születtek, és kaptunk a tejgyűjtőből anyatejet!!! :)
Ikres
3/6 anonim válasza:
az én babám a 36. héten született, és szinte az első pillanattól kezdve ügyesen szopizott, kivéve, ha bealudt.
de nem hagytuk, erőltettük, többen ébresztgettük.
gyönyörűen szopizik, most 4 hós, kisfickó. :)
4/6 anonim válasza:
utolsó vagyok: mondjuk ő, jó súllyal (2650 gramm) született szerencsére, így nem volt "igazi" koraszülött.
5/6 anonim válasza:
35+5 hétre születtek az ikerfiaim 2,5 és 5 kg-mal, az első pillanattól cumisüvegből ettek (3 nap nem voltam velük, nem volt gond egyikünkkel sem, csak olyan kórházban születtek, ahol nincs koraosztály, így őket elvitték oda, én csak varratszedés után mehettem utánuk, 11 naposan jöhettünk aztán haza), aztán mikor már velük voltam, első próbálkozástól szépen szopiztak egészen 17 hós korukig.
6/6 anonim válasza:
Utolsó vagyok, a korán ahol voltam nagyon szorgalmazták a szoptatást, segítettek is benne nagyon sokat és mindenkinek. Pl voltak 32-33 hétre született babák, akik tudtak szopizni, igaz nem mindig eleget, és pótolni kellet, de tudtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!