Toxémián átesett anyukák! Második/Többedik babánál is előfordult? Ugyanúgy? Mi volt a lefolyása a terhességnek és szülésnek elsőre és másodszorra?
első babám 4 évvel ezelőtt született,35. héten 275/105-ös vérnyomással,baba keringése nem volt tökéletes,fehérjevizelés és nagyon sok víz volt rajtam(17 kg fölösleg nagy része víz volt)császározni kellett,koraszülött volt a lányom és visszafele fejlődött a súlya 1980 g volt születésekor
most 11 hetes kismama vagyok,nagyon bizakodok
Akkoriban sokat olvastam szülés után mik a kiváltó okok. Sokmindennel magyarázzák többek között azzal is hogy apa sejtjét nem fogadja be anyai szervezet.Nem tudom igaz lehet e de most ennek a picurnak szerencsére már más lesz az apucija(ez hosszú történet,közben elváltam).
Első babaámnál 36. héten lett magas vérnyomásom, 170/100-al fektettek be a kórházba. Szerencsére a gyógyszerekkel 120/80 körül tudták tartani, így a szülés magától indult be a 39. héten, szülés alatt normál vérnyomásom volt, nem volt komplikáció, nekem nem volt fehérje a vizeletemben.
2. terhességemnél már jobban figyeltem a vérnyomásom, mindig mértem magamnak is, a 30. héttől kezdődött az, hogy 160/90, 150/80, ekkor kaptam vérnyomáscsökkentőt, érdekes módon NST-n mindig kicsit többet mértek, mint otthon:) Otthon mindig jó volt, persze gyógyszerek mellett:)
2. terhességnél nem fektettek be, annyi volt, hogy a 36. héttől hetente 2-szer kellett járjak NST-re, de napi 3-szor dopegyt. De a magzati szívhang mindig szuper volt, így mivel időben elkezdtem gyógyszert szedni, így 150/90-nél nem ment feljebb a vérnyomásom. Magától indult be a szülés a 39. héten szintén, nem volt fehérje a vizeletben. A szülésen jó volt a vérnyomásom, bár fura mód kétszer vettek vért, de nem indokolták meg, hogy miért. Első szülésnél egyszer se vettek vért. Szülés alatt nem volt komplikáció.
Hú, hát elég bátor vagy, hogy ilyen előzmények után újra babát vállaltál! A dokid nem mondta, hogy újra előjöhet?
Az én fiam egyke marad, nincs az az isten, hogy én újra belevágjak a terhességbe toxémia után. Igaz, én 29. hétre szültem egy 1180 grammos kisfiút, 260/160-as vérnyomással, a veseleállás határán. 70 napot voltunk kórházban.
Az én orvosom szerint 50% az esénye, hogy ismételten előjön a toxémia -pedig nálunk ugyanaz lenne az apa- ez óriási kockázat, nem fogom az életünket tönkretenni egy esetleges sérült gyerekkel vagy anyával.
Neked minden jót kívánok, könnyű, toxámiamentes terhességet:)
Én is Fehérváron szültem!:-)
Amúgy senkivel nem volt gondom,kivéve azzal az egyel!
2-es vagyok:)
Az első babámnál mikor bent fogtak az NST után a 36.héten, jó alaposan megvizsgáltak. Megvizsgált a Rublizcky Levente, akkor az ultrahangot Vegera Attila csinálta, mikor felvittek szülőszobára akkor ott is kettő orvos vizsgált, egy szakorvos, nem tudom a nevét, pedig végül nála szültem is meg, illetve a Schandl doktor.
Majdnem mindennap küldtek ultrahangra, nézték a szívhangot, a flowmetriát. Háromszor mértek egy nap vérnyomást és kétszer csináltak egy nap NST-t. Úgyhogy tényleg nem panaszkodhatok. Mikor az NST-n mérték, a 170/100-at, az ápolónő egyből átvitte az eredményt az orvosnak és soron kívűl vizsgáltak engem, pedig senkit sem ismertem bent.
Nekem Szakács Szilvia volt a gázos,aki hazaküldött.
Végül Schwarzinger Zsoltnál szültem,s most is nála fogok.
Már utalt rá,hogy reméli nem ismétlődik a "kaland".
ez az 50-50 % annyit jelent vagy igen vagy nem :)))
ez nem rossz arány , annyi mint bárki másnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!