Hogyan értessük meg anyósommal?
Anyósom elégé facebook mániás, nagyon sokat van a gép előtt... mindent like-olgat, tele van az üzenőfala....
A férjemmel van egy 3 hónapos kisfiunk. A múlthéten voltunk anyósoméknál és csinált képeket. Ezt nem is bánom, az ő unokája, gondolom szereti.... De! Este fölnézzet a férjem a facebook-ra és a kicsiről fölvolt rakva vagy 15-20 kép... és ez nem az első eset volt. Az rendben van, hogy büszke rá, de miért kell, hogy minden idegen is a fiam képeit nézze?! Nagyon sok olyan ismerőse van, akit nem is ismer.... Ha nagymama lennék én is szeretnék képet mutatni az unokámról a barátnőimnek, de személyesen... és a képek alatt fura szövegek is voltak...
( amikor még nem tudta, hogy együtt vagyunk a férjemmel tök normális volt, de mióta összejöttünk utál... arra meg már sokszor megkértük, hogy ne rakjon már föl képeket, ráadásul ilyen sokat....) pl. Volt olyan kép, hogy sír a kezében a fiam, én melettük állok, nyúlok a babáé ( a férjem fényképezet, utána már azt mondta, hogy nem kellett volna, de nem tudtuk, hogy megint ez lesz...). És a kép alá oda van írva: " csak a mama tud megnyugtatni, hát már most tudom, hogy ki szeret a legjobban :)". Ez mi?!
Már nem tudjuk, hogy hogy magyarázzuk el neki. Azt bezéltük, hogy ma nem megyünk hozzá, de ez sem megoldás... mit mondjunk még neki? Én attól is félek, hogy mit mondjunk, ha hív, hogy hol vagyunk, máskor mindig visszaszólok, de az lesz, hogy milyen bunkó vagyok.... nem baj a gyerek fontosabb! A férjem azt mondta, hogy majd ő intézzi, de lehet, hogy inkább nekem kéne, hogy ne az legyen, hogy a férjem mögé bújok? Á, én már teljesen kivagyok!!! Nem tudom őt megérteni...
Hát az írogatás az még egy dolog, de hogy a kifejezett kérésük ellenére boldog-boldogtalan elé tárja a gyereknek 20-25 képét, azzal együtt már sok.
Nem szokás családban ilyenekkel jönni, de azzal, ha hagyod magad lefényképezni, még mindig nem mentél bele mindenféle felhasználásába, közzétételébe a képnek. A baba ilyet nem tud, nem dönt el, ki dönti el? A szülei. Intelligens ember figyelembe is veszi a kérésüket, aminek nem véletlen van egyébként jogszabályi háttere is, nem csak üres hiszti.
Én se rakok fel minden szart a facebookra, egy volt osztálytársammal véletlen találkoztam és panaszkodott is a múltkor, hogy semmit se tudni rólam meg stb. hát mondtam neki, hogy hívjál fel bäszd meg. Nem szeretem mindenki elé kitárni az életemet és én is utálnám, ha bármelyik rokonom megtenné ezt helyettem, akár idióta hamis szövegekkel, vagy anélkül. Ha meg anyós annyira dicsekedni akar vele, akkor kérdezze meg melyik képet teheti fel, válasszanak ki egyet, esetleg kettőt és rakja fel, hogy kis unokám délutáni alvás közben, nem az, hogy mint valami paparazzi képeket felnyom 20 képet a gyerekről. Ha meg még én is benne vagyok a képben, akkor meg végképp ki lennék akadva, hogy mit képzel magáról csak úgy rakosgatja fel.
Ja, kiraknám a linket biztos besértődne örökre, hogy a barátnői előtt leégetem... de baszus így meg ő minket! :) tiszta bolond ez a nő ;)
Igaza van az utolsó előttinek, mi is így gondoljuk és már sokszor meg is beszéltük vele, hogy 1-2-t föl lehet tenni, hogy a távilabb élő rokonok is lássák, de normális szöveggel...
Képzeljétek, ma letörölt egy csomót és csak pár maradt ;) bocsánatot is kért :) de megmondtuk, hogy még egy ilyen és följelentjük....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!