Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben az...

Mit tennétek a helyemben az anyósommal?

Figyelt kérdés

2 hete nem hívott fel az anyósom.A fiával egy héten 1x beszél mert kint van külföldön.

Tudja hogy a 15 hónapos unokája beteg,de nem emelné föl a telefont.Valószinű hogy meg van sértődve mert belepróbált szólni a gyerek nevelésbe,hogy ennek a gyereknek beszélni, építő kockázni kellene és a nem tetszésemet nyilvánítottam ki.De soha nem jönnének át apóssal segíteni,tudják hogy egyedül milyen nehéz gyereket nevelni.Nyugdíjasok.És semmi segítségem-barátnőm,szüleim-nincs.

Gondolkodtam hogy ma felhívjam-e de nem akarom megint én meg tenni az első lépést.

2011. nov. 29. 10:53
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nem tenném meg feléjük az első lépést. Vagy ő megbékél, vagy hagynám a fenébe.
2011. nov. 29. 10:56
 2/17 anonim ***** válasza:
Én nem hívnám, esetleg a férjem. Azért próbálj meg velük jóban lenni, mert egyedül tényleg nagyon nehéz. Nálunk pl. csak anyukám él már, és mi sem vagyunk valami jóban. De kénytelen vagyok engedni, mert kell a segítsége.
2011. nov. 29. 11:11
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hívnám fel!
2011. nov. 29. 11:24
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Én felhívnám, és mondanám, hogy mivel nem hívott, gondoltam felhívom, hogy mi történt. Ebből talán veszi, hogy neki kellett volna, viszont okos enged szamár szenved alapon te fogsz jól kijönni a dologból.

Az anyósok ilyenek. Mindenbe beleugatnak, aztán azt hiszik, ők tudnak mindent a legjobban. Én mindig végig hallgatom őket és elengedem a fülem mellett.

Az, hogy nem jelentkezik és duzzog, az ő szegénységi bizonyítványa.

2011. nov. 29. 11:28
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én sem hivnám fel, nehéz, de próbáld meg egyedül megoldani! Mert ha rosszindulatú, akkor férjednek is mondhatja, hogy ''na még erre sem volt képes a nejed, én segitettem'' ! Nem mindegy a hangsuly. Ha látni akarják az unokájukat, akkor megbékélnek!
2011. nov. 29. 11:30
 6/17 A kérdező kommentje:

Igen én is azt mondtam hogy jön a mikulás,jöjjenek el nem viszem a helyükbe a gyereket állandóan.

Kocsijuk van,azt sem mondhatják hogy nincs mivel vagy hogy eljönni.Csak bánt hogy más ha csak telefonon is tudnak egymással beszélni,megbeszélni a történteket a napi dolgokat és nekem még ez sem jutott.

2011. nov. 29. 11:37
 7/17 anonim ***** válasza:
0%

Had kérdezzem meg, hogy milyen hangnemben szóltál(be) neki?! Mert lehet, hogy igenis jogos az, hogy besértődött.

Én soha nem tudtam megérteni azt, hogy oké, a tanácsa nem kell, beszólsz neki esetleg ki is osztod, akkor milyen jogon várod el azt, hogy jópofizzon Neked meg vigyázzon a kicsire?!

2011. nov. 29. 11:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ó én örülök, hogy sikerült magamról leépíteni a drága anyóst, úgy ahogy. De bizonyára neked más a viszonyod a Tiéddel, másmilyen ő maga is.

Ha úgy érzed segítene neked, és tényleg segítség lenne az, ha átmenne hozzád, ha felhívna, akkor próbálj vele beszélni. Hívd fel, hívd át. Mondd el neki, hogy rosszul esett, hogy kritizált Titeket, hiszen a szíved lelked kiteszed a fiadért, azért, hogy a lehető legokosabb, legszebb, legügyesebb unokája legyen. Sajnálod, ha megbántottad, nem volt szándékos. Nem szeretnél rosszban lenni vele, mert szükséged van rá. Nagyon egyedül vagy, nagyon rossz így neked.

2011. nov. 29. 11:42
 9/17 anonim ***** válasza:
És a konkrét válasz lemaradt: Én megtenném feléjük az első lépést.
2011. nov. 29. 11:43
 10/17 A kérdező kommentje:

Akkor elmesélem hogy történt ez a gyerekneveléses beszólás.

Felhívtam egyik alkalommal sírva,hogy se éjjel se nappalom nagyon nehezen birok mostanában a gyerekkel.Persze ebben a korban van hogy hiszti,csak az értsem,pakol,rámol stb.

De szerintem majdnem mindenkinél van ilyen hogy betelt a pohár,elege van az egészből és legszivesebben lelépne a térképről.A kedves anyós nem az hogy vigasztalt volna hanem elkezdte azt hajtani hogy az én hibám és elkezdte mondani hogy egy15 hónaposnak miket kell csinálni amitől a falra tudok mászni,mert senkitől nincs az én gyerekem lemaradva.Persze szipogva,sírva végig hallgattam annyit mondtam neki hogy mégsem jön el senki segíteni,de akkor már tudtam hogy hülye vagyok hogy felemeltem a telefont.

Úgy váltunk el hogy hétfőn majd elmegyek hozzájuk de gondolkodtam hogy minek azért hogy kritizáljon és felhívtam hogy nem megyek mert programunk van.

Ennek 2 hete...

A többit tudjátok

2011. nov. 29. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!