Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek a helyemben az...

Mit tennétek a helyemben az anyósommal?

Figyelt kérdés

2 hete nem hívott fel az anyósom.A fiával egy héten 1x beszél mert kint van külföldön.

Tudja hogy a 15 hónapos unokája beteg,de nem emelné föl a telefont.Valószinű hogy meg van sértődve mert belepróbált szólni a gyerek nevelésbe,hogy ennek a gyereknek beszélni, építő kockázni kellene és a nem tetszésemet nyilvánítottam ki.De soha nem jönnének át apóssal segíteni,tudják hogy egyedül milyen nehéz gyereket nevelni.Nyugdíjasok.És semmi segítségem-barátnőm,szüleim-nincs.

Gondolkodtam hogy ma felhívjam-e de nem akarom megint én meg tenni az első lépést.

2011. nov. 29. 10:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Még annyit hogy az volt a válasza hogy egyedül vagyok,hogy nekem meg a férjemnek vagyis a fiának kell megoldani.Ő ezzel nem tud mit csinálni.

Gondolhatjátok nem keftelésből dolgozik kint a férjem.

Másképp nagyon nehéz itthon megélni.

2011. nov. 29. 12:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

8-as válaszoló vagyok. Nem igazán tudok rajtad sem kiigazodni. Voltaképpen mit kellene tennie az Anyósodnak? Mondjuk ő rajta sem tudok kiigazodni.

Először is gondolom nem vagytok túl rossz viszonyban alapjában véve, ha fel akartad/merted hívni őt sírva. Gondolom arra számítottál tőle, hogy vigasztalni fog, tehát valahol a szívedhez közel áll. Az, hogy Te kiborulva hívtad fel, és ő nem érdeklődik utánatok azóta, nagyon nem jó jel. Már az ő részéről. Szerintem ő nem érez annyira pozitívan feléd, mint ahogyan Te ő felé. Az anyukák/Anyósok mindig azt hiszik hogy tévedhetetlenek gyereknevelés ügyileg. Ezt sajnos meg kell tanulni kezelni.

Szóval a saját véleményem az, hogy az Anyósod szereti a fiát, valamennyire az unokáját is, Téged már kevésbé. Ne várj tőle sok jót, mert szerintem csak akkor fog menni hozzátok, ha a fia is otthon lesz, akkor fog segíteni ha a fiának kell. Rossz, hogy nincsenek szüleid, mert ők pótolnák ezt. Talán amúgy így a normális is. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Tudom, átérzem a helyzetedet. Nekem három pici gyerekem van, egész nap itthon egyedül. Férjem hajnalban megy, este jön, ha Anyukámmal nem váltok pár szót, akkor felnőttel nem is beszéltem egész nap. Rossz, hogy a felelősség csak az én vállamat nyomja, rossz, hogy éjjel-nappal műszakban vagyok. Viszont ezzel jár az anyaság, és ez a világ legjobb dolga! Javaslom próbálj egy picit máshogy hozzájuk állni. Ha úgy érzed segítséget tudnak nyújtani, akkor vidd át hozzájuk néha egy picit a gyereket, lehet ott is lehetne hagyni pár órára nálunk. Próbáld a gondjaidat ne nekik elmondani, mert úgy tűnik náluk nem találsz jó hallgatóságra.

2011. nov. 29. 12:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előttem szólóhoz.Ami nem megy,nem kell erőltetni.Az anyósodnak nem tetszik a gyereknevelésed,megmondta kerek-perec.Lehet,hogy ezt nem vetted eddig észre,míg búrkoltan célzott rá.

Biztos neheztelnek rád,hogy a fiúk miattatok ment ki külföldre dolgozni.

szerintem hagyd őket,ha eddig így álltak hozzád,akkor ne várd,hogy ez javulni fog!

Szerintem barátkozz a környéken anyukákkal,vagy a szomszédságban.Nálam ez vált be.Jó átmenni a szomszédasszonyhoz beszélgetni,akinek hasonló korú gyereke van.

2011. nov. 29. 13:20
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólását.

Mindenkit felfele pontoztam mert nekem nagyon hasznosak voltak a tanácsaitok.

2011. nov. 29. 13:30
 15/17 anonim ***** válasza:
Bocs,hogy offolok,de mi az a keftelés?:)
2011. nov. 29. 15:07
 16/17 anonim ***** válasza:
szerintem elirta véletlenül a kérdező,és kedvtelés lett volna,de lehet van olyan hogy keftelés,de azt én sem ismerem :D
2011. nov. 29. 22:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Mi újság kedves kérdező az anyósoddal?Szóba áll már veled?Mikuláskor hogy viselkedett,kapott az unokája csomagot tőle?

Karácsonykor mentek hozzájuk?

2011. dec. 22. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!