Kivizsgálásra küldtek, mert nem gyarapodik a babám. Mire számíthatunk?
7 hónapos babám 3 hónapos kora óta nem igazán hízik (addig nagyon szépen gyarapodott), ezért az orvos elküldött minket kivizsgálásra a Heim Pál kórházba. Akinek van tapasztalata, leírná, mire lehet számítani?
Előre is köszönöm.
Ilyen méretekkel tuti, hogy semmi baja a babádnak. Ne aggódj! Az meg, hogy keveset eszik... hát, az én lányom is elég rossz evő (5 hónapos múlt). Ő sem hízik sokat egy hónapban. 3 hónapos kora óta havi 350-400 grammokat szed magára (az első három hónapban 800 grammok voltak). Ő már most 65 cm, szóval hosszra nő inkább. 3 kilóval és 50 centivel született, most 6000 gramm. A mi orvosunk is állandóan azt szajkózza, hogy tömjem a gyereket, mert nem hízik megfelelően. De nem tudok vele mit csinálni, egyébként meg szépen fejlődik, nem sovány, kis hurkásak a combjai, csak éppen nem hízik havi 1 kilót. A babák nem gépek. Egyik hónapban kevesebbet, másik hónapban többet gyarapodnak. Na meg azért 6-7 hónaposan már igencsak lemozogják a bevitt kalóriákat.
Tényleg ne aggódj, szerintem semmi baja a babádnak.
Igaz hogy kisebb most a súlya, mint egy átlagos 7 hónaposnak, de jóval kisebb súllyal is született, mint az átlag. Bőven megduplázta a súlyát féléves korára.
Én írtam, hogy 9 hónaposan 7400 gr a 9 hónaposom. Ő sem hízik sokat féléves kora óta és nem túl jó evő. Mi elmentünk egy vérvételre, de nem a kis súly volt a fő ok. Azt is megnézték, hogy nem vashiányos-e. Végülis tökéletes volt a vérkép és nem küldött máshova az orvos.
Ha van kedved írd már le miket és mennyit eszik egy nap.
Ennyi erővel az én babámat is elküldetné a dokid. Inkább őt kellene elküldeni melegebb éghajlatra! :)
Az én babám 3170g 50 cm-vel született. 1 hónaposan 4 kg
2 hónaposan 4,8
3 hónaposan 5,5
4 hónaposan 6,2
5 hónaposan 6,7
6 hónaposan 6,9 kg és 69 cm
Ő is keveset eszik, de nagyon formás kisbaba. A mi házidokink mindig "leducijucizza" :)
Az egyik anyuka ma el volt képedve, hogy "csak" ennyi kiló, mert az ő babája, aki szintén 6 hós már 8 kg!!! És? Kit érdekel? Ha jó kedvű és kiegyensúlyozott, akkor baromira nem számít. Már megduplázta a TE babád súlya is a születési súlyát!
Köszönöm a további válaszokat.
#14-es anyuka, kérdezted mennyit eszik 1 nap. Így néz ki:
reggeli: 150-200 ml tápszer (gyakran 2 részletben, mert már menne mindenfelé)
tízórai: 70-120 g pépes kaja (tápit utána már nem hajlandó)
ebéd: 180-200 ml tápszer
uzsonna: 70-120 g pépes kaja (tápit utána már nem hajlandó)
vacsora: 190-230 ml tápszer
A doki szerint a pép mennyisége kevés, de nem tudom szerencsétlent megtömni :(.
Ráadásul első baba, így viszonyítási alapom sincs, csak a szomszéd "Benőke", aki még az anyja ujját is megeszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!