Kivizsgálásra küldtek, mert nem gyarapodik a babám. Mire számíthatunk?
7 hónapos babám 3 hónapos kora óta nem igazán hízik (addig nagyon szépen gyarapodott), ezért az orvos elküldött minket kivizsgálásra a Heim Pál kórházba. Akinek van tapasztalata, leírná, mire lehet számítani?
Előre is köszönöm.
Az első három hónapban 1 kg-ot havonta, utána 700, 600 grammokat. Az utolsó két hónapban csak 100 grammokat hízott.
(Nem is szeret túlzottan enni, viszont örökmozgó típus.)
Hány kilóval született és mennyi most a súlya?
Ez egyáltalán nem rossz gyarapodás. Az, hogy az elmúlt 2 hónapban csak 100 grammot hízott, nem feltétlenül jelez gondot, sőt. Ahogy írtad, örökmozgó. Előtte pedig nagyon szépen hízott. 6 hónapos korig a havi 400 gramm a minimális, amit híznia kell egy babának. Utána lelassul a súlygyarapodás, és egy időig stagnálhat is.
Van valami más tünet is, ami miatt kivizsgálásra küldött titeket a doki?
Lehet velem van a baj, de én ebben semmi kórosat nem látok, hogy egy féléves gyerek nem hízik, csak 10 dekát. Az lenne a durva, ha még mindig 1 kilót hízna.
Nekem ugyanilyenek voltak a gyerekeim (3), első pár hónapban híztak mint a malackák, utána lelassult.
Ezért biztos nem mennék el a Heim Pálba kivizsgálásra. Akkor mennék, ha a gyerek az első hónapban is csak 10 dekát hízott volna.
Elnézést, az előző kommentből kimaradt, hogy más tünete nincs (ha csak az nem, hogy keveset eszik és a hozzátáplálás sem megy túl jól).
Az utolsó hónapban viszont nem nőtt, de szerintem így is elég hosszú baba (67 cm).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!