Milyen anyagi támogatásra számithatunk?
Én még közben most diplomázok (voltam passzívon másfél évet közben). családi + gyes összesen havi 37 körül van. Nekem fontos volt hogy minél fiatalon szüljek (párom 5 évvel idősebb és neki is már aktuális volt). Ráadásúl szempont volt, hogy közvetlen 3 gyermekes ismerősöm közül mindhárom úgy járt, hogy a kiesett 3 évük után csak rövid ideig tudtak dolgozni, mert a munkáltató félt hogy majd jön a tesó néhány év múlva és inkább felvett egy pályakezdőt (a másik kettő esetben is hasonló volt az ok de ott személyes antracitások is történtek a dologból kifolyólag amit nem írnék le).
Nálunk a párom dolgozik, én tanulok. Igazából a gyesnek semmi szerepe nics a háztartásban. Én az első 3 hónapban nem is foglalkoztam vele, mert többet ért nekem a nyugalom és a pihenés meg a babázás mint hivatalba mászkálni meg sorszámot kérni, nyomtatványttölteni meg várni...sokat várni... Ennél a havi 37e ftnál még a havi bébiételei is többe vannak úgy hogy 3x eszik pépet és 2x HA tápszert (fél éves).
Erre szerintem ne építsetek. Ha tudnád milyen mélyen kell a zsebedbe nyúlni mire megszületik... Először legyen egy biztos lakásotok,autótok, megtakarításotok, munkahelyetek (legalább párodnak) és az szupi ha már szellemileg rágyúrtatok, de még a kérdésből az érződik, hogy ez anyagilag nem történt meg. Sok mindenen lehet majd spórolni a babacuccokon de sok mindenen nem. Én nem állítom, hogy nem lehet, csak nekem nem sikerül:D De fiatal vagy és látni fogod magadkörül, hogy annak a babának milyen édes dolgai vannak és te is olyat szeretnél majd... Ráadásúl ha jön egy vírus amibe beleestek akkor a gyógyszertárban otthagyod a párod alsóneműjét is zálogba:) Jobban jársz ha tényleg ennyire szeretnéd akkor néhány évet dolgozol és gyedet kapsz utána. Ha nem akkor pedig számolnotok kell azzal a lehetőséggel, hogy a párod fog gyakorlatilag mindannyiótokat eltartani. A kérdés, hogy ez adott-e lehetőségként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!