Hagyjam sírni v. inkább legyen kézben?
1 hónapos a lánykám, szinte egész nap kézben van-10-15 percig elvan magában is, de aztán jön a sírás, és felveszem.
Ez így megy egész nap, kézről kézre jár a gyerek (apa és köztem), mert ha lerakom akkor vége a világnak.
Aludni is csak kézben hajlandó (van úgy ha éjjel elalszik a cicin nem tudom lerakni, mert sír-inkább hagyom ott aludni tovább).
Szerintetek hagyjam egy kicsit sírni az ágyában?
Apa szerint néha nem árt neki.
Tudom, hogy ilyenkor még szükségük van anyára, apára-de muszáj egész nap dajkálni?
Köszönöm mindenkinek:)
Egy kicsit hagytam sírni, mert porszívóznom kellett-aztán felvettem cicizett, elaludt és letettem a kiságyba. Kb. 1 órája alszik ott.
Sajnos nem a nappali alvás híve, általában (összesen 3 órát alszik nappal). Van úgy hogy éjjel alig, előfordult már 1 óra alvás is éjjel, ill. 2-3 a legtöbb a 6 (nem egyhúzamban).
Ma is felkelt hajnali fél 2-kor és fél 5-ig nem aludt, aztán cicin aludt fél 7-7-ig.
De volt már, hogy felébredt fél 12-kor és reggel negyed 6-ig már nem is aludt:(
Nagyon kevesett alszik, ha összeszámolom átlagban napi (és ez legtöbbször az éjszakával együtt értendő 9-10 óra).
Voltam már vele a dokinál is, de azt mondta sajnos egyre több az ilyen baba (pl. az unokája is ill. most még 5-6 anyuka panaszkodott neki ilyenre).
Szerintem meg nem normális, hogy egy ekkora gyerek ilyen keveset aludjon.
Minden babának megvan a saját alvásigénye. Feküdj mellé és úgy szopizzatok, nálunk bevált. Elalszik és otthagyom.
Soha ne hagyd sírni! Ezért vagyunk, hogy ringasssuk, a héztartás megvár. Ezzel a hozzáállásommal sincs nálunk kupi és kosz. Olyan rövid és gyönyörű ez az időszak. Élvezd!
Én is csak megerősíteni szeretnélek abban, hogy ebben a korban még nem lehet "elrontani" egy babát. Ilyenkor ha sír azért van mert vmi nem jó neki. Ti azért vagytok, hogy segítsetek őt megnyugtatni, megtalálni a problémát és orvosolni. Ha most sír és nem válaszolsz a kérésére, később nem várhatod majd el, hogy bizalommal hozzátok forduljon. Nem alakul ki nála, hogy segítséget kérjen, mert megszokja, hogy ugysem vagytok ott neki. Szerintem nyugodtan vegyétek föl mikor sír, viszont ha nyugi van tegyétek le a kiságyba. Mi nappal játszószönyegre tettük és tesszük a ket hós fiunkat és azzal elég jól elvan egy darabig. Sokszor már szinte elalszik magától. Azt olvastam, hogy minden baba más, ezért nem lehet ugyanazt a receptet használni náluk, és más az alvásigényük is. Az idegrendszerük érettségétől függ, hogy mikortól tudnak elaludni majd egyedül.
Amúgy nem tudom tévéztek-e mellette, mert a villogó fények is zavarhatják abban, hogy este nem alszik el.
Szerintem ami fontos, hhogy este mikor eljön a fürdés és utána az esti szopi, akkor szopi közben kapcsoljátok le a villanyt, csak egy hangulatlámpa maradjon égve, vagy a szomszéd szobából beszűrődő fény, és minél kevesebb zajt legyen körülötte. Szokja meg, hogy a csendes szopi az már az elalávs előtti. Aztán altassátok el és be a kiságyba. Nálunk ezstére ez nagyon jól bevált és jól is alszik szerencsére a kisfiunk, most már akár 7-7,5 fél órát is egyhuzamban. Nappal ő sem nagy alvó, de talán ennyire van csak igénye. És ő is sokat van kézbe, de pl. a játszószőnyegre ha leteszem már tudok vasalni és közben zenét rakok neki vagy mondigálok. Kezdetben csak 10-20 perceket bírta egyedül, most már egyre többet. Próbáljatok úgy beszélni hozzá, ahogy már írta egy előttem válaszoló is, hogy ő a kiságyban, ti meg mellette énekeltek, mondókáztok, stb. Ha nem megy kiveszed megnyugtatod, majd újra megpróbálod. Kitartást és jó babázást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!