Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hagynátok/hagyjátok sírni...

Ti hagynátok/hagyjátok sírni egy 6 hetes babát elalvás előtt?

Figyelt kérdés
A kisbabánk holnap lesz 6 hetes, és eddig az esti etetésnél szépen bealudt, vártam kicsit, majd betettem az ágyába. Tegnap óta az van, hogy bár bealszik, pár perc után elkezd sírni. Kicsit várok, énekelgetek neki, megint bealszik pár percre, aztán megint éber lesz, és folytatódik a sírás. Van egy hintája, amit nagyon szeret, néha abban is bealszik. Már azt is próbáltuk, de este abban sem alszik el. Már azt is próbáltam, hogy beteszem az ágyába, és hagyom sírni, de 5 perc után megszakad a szívem, és próbálok mindent elölről. Ti mit csináltatok hasonló helyzetben?
2013. máj. 2. 19:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ez volt. :-) (Most már 4 és fél hónapos)

Az elején kemény időszak volt. Hiába tettem le este csak ordított szegényem. Semmi nem használt, kivéve egyet.

Magam mellé fektettem és cicire tettem. Kb. 5-10 perc kellett neki és elaludt. Neki ez volt a nyugtató hogy érezte a közelségemet, és persze nekem is mert így tudtam hogy csak ennyi baj volt. :-)

Ez ment 3 hónapos koráig. habár minden este próbálkoztam azzal hogy simán leteszem a kiságyába, de végül csak ki kellett vennem magam mellé. Nem sok tejet szívott ki ilyenkor inkább csak cumizta. Próbálkoztam kicselezni sima cumival de attól öklendezett csak. Úgyhogy maradt a cicim :-)

Aztán volt hogy olyan fáradt voltam hogy így aludtunk, volt hogy már nem is kellett neki a cicim hogy a szájába legyen de a szájához oda kellett tennem hogy érezzen. Így is édesen aludt. Aztán ezután visszatettem a kiságyába és aludt aranyosan, meg se érezte hogy már nem mellettem van.

De érdekes mert ezt kizárólag csak este igényelte.

Na szóval 3 hónapos korára egyik napról a másikra nem igényelte ezt a fajta altatást. Elalszik magától, meg is lepődtem az elején.

Én sose hagytam sírni. Annak hogy sír, oka van. És ez az ok az anya hiánya. Szüksége van a hangodra, a bőröd illatára, az ölelésedre. Nélküled fél ebben a nagy és számára egyenlőre idegen világban.

Én most se hagyom sírni, azonnal ugrok ha van valami. De ritkán is sír, nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós kisbaba.

2013. máj. 2. 22:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem hagytam sírni, pláne nem ilyen pici korban.

Teljesen természetes, hogy magától nem tud elaludni, az a ritkaság, amikor egy kisbabát csak leteszünk az ágyba és szépen csendben elalszik.

Alapvető igénye a testközelség, szeretgetés, enélkül nem érzi magát biztonságban. Ha ezt nem kapja meg, lehet, hogy leszokik a sírásról, mert beletörődik, hogy nincs értelme jeleznie ezt az igényét, de ennek következményei lesznek, szorongó, bizalomhiányos gyerek lesz belőle.

2013. máj. 3. 06:05
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem hagyom sírni, most 9 hónaposan sem. Anyukám is mindig azt mondja, oka van, hogy sír, meg kell keresni, mi az oka. Van, hogy tényleg csak ringatásra vágyik, hogy ölelgesd. Amit a 4-es írt, az olyan, mintha egy kutyája lenne, szépen betanította, hogy most fekszik, alszik, és most azt hiszi, jó ez így. Pedig csak megtanulta, hogy hiába sír, nesze, anyu úgysem jön... Nekünk is kézben alszik el a fiunk, utána áttesszük az ágyába. Van, hogy éjszaka is síír, és muszáj magam mellé venni.
2013. máj. 3. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!