Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen egy egy éves jó étrendje?

Milyen egy egy éves jó étrendje?

Figyelt kérdés
Írnátok nekem egy komplett étrendet, milliliter pontossággal, amit betarthatunk? Lányom 14 hónapos és nagyon kövér, pedig mozog sokat, csak sokszor éhes és kihisztizi magának. Én meg ugye adok neki... 13.5 kg.
2013. máj. 2. 19:12
 1/5 kíváncsicska ***** válasza:

Hát nem tudom hány cm párosul ehhez.Doki védőnő mondta hogy kövér?

Szerintem ml és g pontossággal nem lehet megmondani.Én pl soha nem mértem mennyit adok neki enni.

A mi napirendünk(17 hós):reggel 240 ml kakaó, 9-10 óra körül (ébredéstől függ) gyümölcs, vagy max egy joghurt, aztán fél 12 fele ebéd amit mi eszünk (annyit kap amennyit kér) majd 4 körül megint valami könnyebb (gyümölcs, joghurt, puding, vagy valami kisebb péksüti) 6-kor tartalmasabb vacsora (virsli, tojás, főzelék, vagy ami ebédre volt) és végül 8-8:30 körül 240 ml tej.

Nasi nálunk itthon ritkán van, az inkább csak a mamiéknál.

Mindez azon megfontolásból, hogy mi sem vagyunk épp átlag alkatúak,próbáljuk egészséges étkezésre nevelni

2013. máj. 2. 23:30
 2/5 anonim ***** válasza:
13 hónaposom reggel 8 körül kel, ekkor kap 160 ml tápszert/tejitalt, és egy kevés bio vajas kiflit. 10 körül tízórai, ami reszelt alma vagy banán. Ebédre külön főzök neki főzeléket amihez sajt vagy husi a feltét. Uzsi 3 körül van , ami gyümölcs és natúr joghurt vagy gyümölcs és túró. Vacsi szintén főzelék, de feltét nélkül, és fürdés után (8kor) 250 ml tápszer. Nincs étkezések között sem keksz, sem buláta!
2013. máj. 3. 07:25
 3/5 anonim ***** válasza:

13 hónapos, még szopizik is minden étkezésnél és ejjel is:

reggel, ebéd, vacsora: velem, mert én csak 3szor eszem egy nap, semmi nasi (ez fontos, a példamutatás miat is, de én alapból így ettem)

reggel és vacsi: gabonakása gyümölccsel, én főzöm, vagy csak banán magában, vagy abonett vagy házikenyér valamilyen házi készítésű pástétommal;

ebéd: zöldség, gabonával, ritkán főtt tészta, krumpli, max 1-1,5 deci az adag.

tízórai, uzsonna csak neki: 1-1,5 sinemil, gyümölcsléből, vagy növényi tej, esetleg 1-2 rizstallér(ropi) vagy abonett.

2013. máj. 3. 18:18
 4/5 anonim ***** válasza:

kisfiam két hete volt egy éves, kb így eszik:

reggel 6-7 körül kel, akkor szopizik, ha igébnyli, akkor 8 körül is még egyszer, vagy ha , mi reggelizünk, előfordil, hogy abból is kér néhány falatot.

10 körül tízórai: gyümölcs (alma/körte/narancs külön vagy egybe)+joghurt / túró, összeturmixolom, gabonapéppel sűrítem. Ebből kb 250g-ot megeszik.

13-14 között ebéd: főzelék husival, általában már a mi kajánkból készítem neki. Az esetek többségében még turmixolom.

16-17 körül uzsonna: általában egy banán

19-20 között vacsora: vajas kenyér / vajas kalács/ főtt tojás / rántotta /kenőmájas. Annyit adok neki, amennyit kér.

Lefekvés előtt még szopizik.Ja, és napközben is még 2-3-szor.

2013. máj. 4. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Ebédre is megeszik 280-300g-ot.
2013. máj. 4. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!