Milyen egy egy éves jó étrendje?
Hát nem tudom hány cm párosul ehhez.Doki védőnő mondta hogy kövér?
Szerintem ml és g pontossággal nem lehet megmondani.Én pl soha nem mértem mennyit adok neki enni.
A mi napirendünk(17 hós):reggel 240 ml kakaó, 9-10 óra körül (ébredéstől függ) gyümölcs, vagy max egy joghurt, aztán fél 12 fele ebéd amit mi eszünk (annyit kap amennyit kér) majd 4 körül megint valami könnyebb (gyümölcs, joghurt, puding, vagy valami kisebb péksüti) 6-kor tartalmasabb vacsora (virsli, tojás, főzelék, vagy ami ebédre volt) és végül 8-8:30 körül 240 ml tej.
Nasi nálunk itthon ritkán van, az inkább csak a mamiéknál.
Mindez azon megfontolásból, hogy mi sem vagyunk épp átlag alkatúak,próbáljuk egészséges étkezésre nevelni
13 hónapos, még szopizik is minden étkezésnél és ejjel is:
reggel, ebéd, vacsora: velem, mert én csak 3szor eszem egy nap, semmi nasi (ez fontos, a példamutatás miat is, de én alapból így ettem)
reggel és vacsi: gabonakása gyümölccsel, én főzöm, vagy csak banán magában, vagy abonett vagy házikenyér valamilyen házi készítésű pástétommal;
ebéd: zöldség, gabonával, ritkán főtt tészta, krumpli, max 1-1,5 deci az adag.
tízórai, uzsonna csak neki: 1-1,5 sinemil, gyümölcsléből, vagy növényi tej, esetleg 1-2 rizstallér(ropi) vagy abonett.
kisfiam két hete volt egy éves, kb így eszik:
reggel 6-7 körül kel, akkor szopizik, ha igébnyli, akkor 8 körül is még egyszer, vagy ha , mi reggelizünk, előfordil, hogy abból is kér néhány falatot.
10 körül tízórai: gyümölcs (alma/körte/narancs külön vagy egybe)+joghurt / túró, összeturmixolom, gabonapéppel sűrítem. Ebből kb 250g-ot megeszik.
13-14 között ebéd: főzelék husival, általában már a mi kajánkból készítem neki. Az esetek többségében még turmixolom.
16-17 körül uzsonna: általában egy banán
19-20 között vacsora: vajas kenyér / vajas kalács/ főtt tojás / rántotta /kenőmájas. Annyit adok neki, amennyit kér.
Lefekvés előtt még szopizik.Ja, és napközben is még 2-3-szor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!