Egy év körüli gyermeketeknek hogyan alakul a napi étrendje? Mikor, mit, és mennyit eszik? Bevezettétek-e már a tehéntejet? Ha igen, hogyan?
Az én, lassan egy éves gyerekem még mindig csak a bébikajákat hajlandó megenni. :( Persze a babapiskóta, kenyér, pufi, ilyesmi jöhet(ne) töménytelen mennyiségben, de "normális" ételt nem hajlandó enni. Igaz, fogacskája is még csak 2,5 van. :) (Emellett imádja a tápszert!:D)
A másik: lassan bevezethető a tehéntej. Ezzel kapcsolatban érdekelnének a tapasztalatok. Milyen tejet, s hogyan "kell" bevezetni?
Köszi! :)
Az én fiam már 13 hónapos, azt eszi amit mi, vagy ha mégsem lenne itthon olyan étel amit szívesen adnék neki, akkor vannak még tartalék bébipapik :) Attól függetlenül hogy csak annyi foga van, adhatsz neki darabosat csak puha legyen amit szét bír nyammogni.
Nekünk is ilyen problémánk volt egyébként hogy nem volt hajlandó normális kaját enni. Ez akkor változott meg, amikor hagytam hogy egyen Ő. Bár minden olyan amikor eszik, de eszik! Próbáld ki, hogy adsz neki is kanalat, és hagyod hagy próbálkozzon.
Tehéntejről azt hallottam hogy vizezve kell először, hát vizeztem, aztán a következő alkalommal már nem. Szerintem teljesen fölösleges vizezni.
13 hónapos az enyém is.
Mi most épp ott tartunk, hogy a mi szánkból már kinézi az ételt (mindig kunyerál, ha eszünk, akkor is, ha előtte megette az adagját), viszont, ha a mienkét adom, abból nem eszik meg annyit, hogy jóllakjon, ezért bébiétellel, vagy saját, csak neki főzöttel pótolom. Ez nagyon macerás, de bízom benne, nem tart sokáig...
Tehéntej: folyamatosan kínálom (nem vizezve, tisztán a 2,8-ast), hol iszik pár kortyot, hol nem. Szopizik még, talán ezért sem kell neki annyira...
Nekem sem iszik sok tejet, az enyém is még anyatejes :) Valószínű emiatt. A legnagyobb mennyiség amit 1x megivott az 1 deci tehéntej volt.
Első válaszoló voltam
Szia!
Nekem egy 14 hós kislányom van. Már eszi, ami mi eszünk, de azért tartok itthon bébiételt is végszügség esetére.
Mi most kezdtük a tejet adni.
Reggel tej, este táp.
Ha minden rendben lesz, az esti tápot is lecseréljük tejre.
Addig nekem sem ette a mi ételünket, míg ki nem jött a rágófoga. Azóta nyugi van.
Mi forraljuk a tejet! Mizo 2,8 vagy 3,5
Felforralok kb. 2-3 adagot neki és pici befőttes üvegbe tárolom a hűtőben. Így nem kell szöszmötölni vele, amikor már kéri. Csak megmelegíteni.
5/9 és 9/9 vagyok
elfelejtettem írni, hogy már 15 hósak vagyunk, és én sem tudom, mennyi idős koráig kell forralni, de így nyugodtabb vagyok.
Eleve magas hőmérsékleten vannak kezelve ezek a tejek.
És olyat is hallottam, hogy a "nyers tejtől" szeles lesz a gyerek, és görcsöket okozhat.
Ezt sem tudom alátámasztani vagy cáfolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!