Mi a véleményed arról, hogy bűnösnek találták azt az
anyát, aki egy ágyban aludt a gyermekével, és reggelre a
kicsi meghalt?
Nyílván nem magyar családról van szó.. Egyébként én sosem aludtam egy ágyba a gyerekkel, pedig franciaágyunk van, mert féltem hogy megütöm. (elég forgolódós vagyok álmomba)
2013. máj. 1. 13:58
Mi a fenének kell együtt aludni a pici gyerekkel? Ha tudnám, hogy álmomban meg sem mozdulok, akkor sem merném ezt megcsinálni, pedig nincs még gyerekem.
Rettegnék, hogy ráfekszem, vagy valami. Ha a macskám az ágyamon aludt, nem bírtam nyugodtan pihenni tőle, mert féltettem, hogy véletlenül ráfordulok, hát akkor egy gyerek...
Ezek anyák?
2013. máj. 1. 13:59
Szerintem sem az együtt alvással van itt a probléma! A 8 személlyel.
2013. máj. 1. 14:37
Szerintem a babának a saját ágyában a helye,oké 1-1 alkalommal pl a beteg belefér,mondjuk én nem tudtam a fiam mellett aludni.
2013. máj. 1. 16:52
Azt nem tudom, hogy jogos-e a büntetés, de azért a gyerekkel való együttalvást ne kiáltsuk már ki bűnténynek! Más az, ha egy gyerekkel alszol együtt, és más, ha 8-an alszanak egymás hegyén-hátán egy ágyban.
Én is együtt aludtam a kisfiammal az első hónapokban. Természetesen volt kiságya, és volt egy franciágyhoz kapcsolható bölcső-ágya is, de ő nagyon igényelte a közelségemet. Így sokszor együtt aludtunk a mi ágyunkban. Én viszonylag nyugodtan alszom, nem forgolódok sokat, úgy meg pláne óvatosan mozdultam meg, hogy tudtam, hogy ő is ott van az ágyban. Volt pelenkára csíptethető légzésfigyelője, ami ilyenkor mindig rajta volt, úgyhogy bebiztosítottuk magunkat. Most akkor engem is le kéne csukni?
2013. máj. 2. 00:42
Úgy tűnik a gyereket szigorúan el kellene különíteni az anyától születése pillanatban. Szomorú, h sokan így gondolják, mert ebből ez kerekedett ki. A gyerek a saját kiságyában is meghalhat. Nálunk velem alszik és érdekes, de mielőtt Ő felébred én előtte pár másodpercel ébredek.
2013. máj. 12. 14:50
Nem, de külön kéne aludni. AZ, hogy felébredsz egy dolog, de ha baj van arra nem fogsz felébredni. Nyilván a saját ágyában is meghalhat, de eleve kisebb az esélye, más részt alá tudsz tenni légzésfigyelőt ami megmenthezi az életét.
2013. máj. 12. 15:11
17-es, légyszives olvass már vissza. Létezik mobil légzésfigyelő is, amit nem csak a kiságyban lehet használni.
2013. máj. 12. 19:19
A bölcsőhalál bizonyítottan elkerülhető pl az együttalvással, annyira ott van még köztük a képzeletbeli köldökzsinór, h szinte együtt lélegzünk a babával. Kevesebb kisbaba halt meg az anya mellett pl olyen okok miatt is mint fennt olvastuk mint anyukájuk mellett, más az, ha anyuka nem akarja, de teljes az összhang, mindenki akarja, jók a feltételek akkor aludjunk együtt. Nem fog sokáig tartani ez a csodálatos időszak.
2013. máj. 14. 14:22
Csak éppen semmire nem mész a pelusra csíptethetővel, ha mondjuk egymáshoz értek, mert akkor a a te mozgásod érzékeli.
2013. máj. 14. 15:56
Kapcsolódó kérdések: