A kisbabás anyukák miért beszélnek többes számban?
Figyelt kérdés
Feláll a szőr a hátamon, mikor meghallom a következőket: már 2 fogunk van, bilibe pisilünk, már 6 kilósak vagyunk és még sorolhatnám a végtelenségig. Nekem is van egy másfél éves gyermekem (nem babám) de soha nem beszéltem róla többes számban.2013. ápr. 29. 12:42
21/23 A kérdező kommentje:
A kérdezőnek pont annyi idejébe telt feltenni a kérdést, mint nektek válaszolni. Szóval a ki-kivel és mivel foglalkozási tendencia ezennel megmutatkozott :)
2013. ápr. 29. 17:41
22/23 anonim válasza:
En azt nem ertem miert baj ez. Mindenki hugy beszel ahogy akar. Ugysem tudunk megfelelni egymasnak mert mindenki mas. Ez csak egy vitat kiribbanto kerdes.
Szerintem nincs szzal baj ha valaki igy beszel, de azzal.sincs aki nem.
Inkabb tartsuk tiszteletbe egymast es fogadjuk el hogy nem vagyunk egyformak. Ne bantsuk egymast...
23/23 anonim válasza:
Engem nem érdekel, hogy más hogyan beszél, de azzal remélem tisztában vannak, hogy a gyermek így rosszul tanulja meg a beszédet. Sajnos ez nem most kezdődött, és rengeteg kisgyermektől hallom az óvódában, hogy többesszámban beszél magáról. (Felvesszük a cipőmet, megmossuk a kezemet.) Volt is egy cikk egy újságban, hogy a szülők elvitték vele a gyermeket orvoshoz, hogy biztos valamilyen mentális betegség végett beszél magáról többesszámban, aztán kiderült, hogy a kedves anyukátl így tanulta meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!